Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Aperitive

Dulci sau picante, sunt perfecte la inceputul oricarei mese.
Aperitive usoare, aperitive sarate, aperitive rapide, aperitive pentru sarbatori

retete-cu-iaurt-nutriday-ingrediente

Retete cu iaurt NutriDay

Retete cu iaurt NutriDay Cu Nutriday se pot pregati multe retete delicioase .Mai jos va prezint cele mai bune Retete cu iaurt NutriDay . 1.Nutriday Delicios Capsuni a mers perfect la Prajitura cu branza si capsuni 2.Pentru Nutriday Sana propun : Tarta picanta cu dovlecei Se face un aluat fraged din faina,unt,ou si un pic […]

Rulada de ciolan afumat cu usturoi

Rulada de ciolan afumat cu usturoi

Rulada de ciolan afumat cu usturoi este o reteta pe care o pregatesc an de an pentru Craciun. Nu lipseste de pe masa noastra in dimineata de Craciun alaturi de Pasta de hrean.Va recomand sa incercati si voi aceasta reteta, sigur veti fi la fel de incantati ca noi. Ingrediente Rulada de ciolan afumat cu […]

Cornulete cu carnaciori de bere

Ingrediente ptr aluatul alb: 200 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 ml apa 1 lingurita mica sare 1 lingurita mica zahar 25 g drojdie proaspata 100 g untura Ingrediente ptr. aluatul rosu: 1 bucata ceapa mai mare 1 lingura mare boia dulce 150 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 […]

Carnaciori de pui in crusta de aluat

Ingrediente -Carnaciori de pui in crusta de aluat  Aluat 500 gr faina 250 gr lapte 1 ou 25 gr drojdie 1 lgt zahar 1/2 lgt sare 50 ml ulei un ou pentru uns mac 500 gr carnaciori de pui Mod de preparare Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam peste ea putin […]

Drob de Miel in aluat de foietaj

Ingrediente : organele de la 1 miel (inima, ficat,splina,rinichi,plaman si limba) 2 legaturi ceapa verde 10 oua fierte 2 oua crude 1 legatura patrunjel verde 4 morcovi fierti 1 lingura untura sare,piper dupa gust 1 pachet aluat foietaj (500 g) piper boabe 6 catei usturoi 1 foaie de dafin 1 ou pentru uns aluatul Preparare: […]

Sandwich-uri haioase si figurine din aluat dospit

Sandwich-uri haioase si figurine din aluat dospit Trebuie sa recunosc ca pana acum sandwich-urile mele aratau de forma doua felii de paine intre care se regasea ceva branzica,mezeluri sau piept de pui,frunze de salata sau rondele de castraveti  simplu de facut si fara prea mare efort . De curand particip la o provocare venita din […]

Stiuca umpluta

  Stiuca umpluta – reteta culinara Ingrediente doua stiuci 500 gr ciuperci proaspete 3 felii de paine 200 ml lapte 4 cepe verzi o legatura marar doua galbenusuri praf de usturoi 4 lg ulei masline 100 gr unt piper sare Mod de preparare Stiucile curatate de solzi si intestine se spala bine dupa care cu […]

Omleta umpluta

Ingrediente 2 oua 100 gr amestec mexican de legume congelate un carnat marar sare piper ulei de masline Mod de preparare Se bat ouale cu sare,piper si mararul tocat.Punem in tigaie o lingura de ulei de masline turnam ouale batute in cratita si lasam focul la mic.Omleta rezultata o umplem cu felii de carnati prajite […]

Pate din soia cu legume

Ingrediente 100 gr soia granule 150 gr amestec mexican de legume congelate pasta de ardei iute 50 gr margarina Sare Mod de preparare Legumele se fierb la aburi Soia se fierbe in apa cu sare.Dupa ce soia s-a scurs bine de apa se pune intr-un robot/blender impreuna cu legumele ,pasta de ardei iute, margarina si […]

Grisine cu piure de legume

Ingrediente 150 gr amestec mexican de legume congelate 500 gr faina 15 gr drojdie 1 lgt pasta de ardei iute 1 lg zahar 3-4 lg ulei mac si susan Mod de preparare Din legumele fierte la aburi se face un piure foarte fin.Il punem in masina de paine adaugam drojdia dizolvata cu o lg de […]

Salata de Icre

Ingrediente: 200 g icre crap curatate de pielita , sare , cca.300 ml ulei , 1 ceapa mica , 150 ml apa minerala , gris , zeama de la o lamaie , Punem la fiert cca.300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris , atata cat sa obtinem […]

Rulada aperitiv din branza dulce

Rulada aperitiv din branza dulce Ingrediente : 500 gr branza dulce , 400 gr amestec legume , 200 gr sunca afumata, 4 plicuri gelatina Dr. Oetker, sare, piper alb ,dupa gust, 4 -5 linguri smantana, 8 oua 1 lingura unt, 2 linguri ulei, Preparare : Plicurile de gelatina le punem la inmuiat in aproximativ 50 […]

Coronita de legume in aspic

Ingrediente : 500 gr amestec legume congelate, 700 ml supa de legume , carne, oase, 4 plicuri gelatina Dr.Oetker oua fierte, Preparare : Amestecul de legume il fierbem in apa cu sare . Fierbem ouale si le curatam. Pregatim supa de legume ( putem folosi la fel de bine cuburile de supa si de ce […]

Limba cu sos de smantana

Limba cu sos de smantana

Limba cu sos de smantana este o salata simpla de preparat. La noi este una din salatele preferate ce nu lipseste niciodata la mesele de Craciun sau Revelion. Speram sa va fie pe plac si sa incercati si aceasta reteta. Cu siguranta va fi pe placul vostru. In curand revenim cu reteta in format video. […]

Foietaj umplut cu pasta de legume

Ingrediente: 400 gr aluat foietaj; 150 gr amestec mexican de legume congelate; 100 gr pastrama; 2 lg sos de rosii pikant; 100 gr cascaval; 1 ou; sare; piper; Mod de preparare: Legumele fierte la aburi se maruntesc in robot impreuna cu pastrama si sosul de rosii.Pasta obtinuta se condimenteaza dupa gust apoi se intinde intr-un […]

Follow on Instagram