Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Dulceturi

Am ajuns iata si la Dulceturi. In aceasta sectiune gasiti dulceturi clasice dar si mai deosebite cu o aroma interesante. De la banala dulceata de capsuni si pana la extravaganta Dulceata de Nuci Verzi, aici gasiti dulceturi pe toate gusturile.

Silvoita- Dulceata de prune

Cine nu stie sa faca  un borcan de dulceata de prune ? Toata lumea stie ! O sa va intrebati atunci ce rost isi mai are aceasta reteta la noi …. Va spun eu ! Anul acesta am facut dulceata la caldarea de arama a lui lele Berta , si a iesit o silvoita asa […]

Dulceata din piersici si caise

Dulceata din piersici si caise

Dulceata din piersici si caise Mie imi place foarte mult dulceata asa ca in fiecare an imi fac provizii serioase ! Printre preferatele mele se numara dulceata de afine dar si dulceata de prune cu nuca. Anul acesta este pentru prima data cand fac aceasta dulceata si sunt mai mult decat incantata de rezultat …asa […]

gem de cirese

Gem de cirese

Gem de cirese, reteta de gem pregatit in casa. Cum se face gemul de cirese. Dulceata de cirese, dulceata de fructe. Cel mai bun gem de cirese. Dulceata. Gem de cirese-Ingrediente 2,5 kg cirese fara samburi 1,250kg zahar 1 plic sare lamaie(8gr) 4-5 fire menta verde Gem de cirese-Mod de preparare Spalam bine ciresele si […]

Dulceata de prune- Szilva lekvar

INGREDIENTE: 25 kg prune coapte 500 g zahar PREPARARE: Prunele se spala si se scot samburii. Intr-o cratita mare , punem prunele pregatite si la foc domol le fierbem timp de 3 ore si jumatate amestecand mereu sa nu se prinda de cratita (nu am pus cratita direct pe foc ci inaite am pus o […]

Dulceata de caise

Ingrediente Dulceata de Caise : 10 kg caise coapte, 2 kg zahar, OPTIONAL 1 lingurita salicil 3 lamai, Preparare Dulceata de Caise: Caisele le spalam bine in apa rece,scoatem samburii si ii rupem in doua. De preferat ar fi sa folositi caisele foarte bine coapte. Caisele fara samburi le punem in cratita pe foc mic […]

Dulceata de dovleac cu ghimbir

INGREDIENTE: 2 kg dovlecel, 1 kg zahar, 2 lamai, 1 lingurita ghimbir proaspat, PREPARARE: Dovleaceii se curata si se taie in doua pe lungime pentru a se indeparta semintele. Astfel pregatit dovleaceii se vor taia cubulete. Se aseaza cubuletele intr-un vas ,adaugam deasupra 1 kg zahar, coaja razuita de la cele 2 lamai ,zeama de […]

Dulceata de zarzare

Dulceata de zarzare In sfarsit a sosit vremea zarzarelor !!! pentru cei ce nu stiu ce sunt zarzarele va pot spune ca sunt un fel de caise mai mici cu un gust mai acrisor .Numai bune pentru o dulceata delicioasa!! Dulceata de zarzare INGREDIENTE 1 kg zarzare 1kg zahar cu pectina MOD DE PREPARARE: Zarzarele […]

Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni Sper ca nu e prea tarziu sa vin si eu cu reteta mea de dulceata de capsuni. La noi abia acum se gasesc adevaratii capsuni de gradina.Asa ca am profitat si anul acesta am facut doua tipuri de dulceata de capsuni .Unul clasic cum il facea mama acasa si anume la un […]

dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri pregatita in casa. Cea mai buna dulceata din petale de trandafiri. Cum se face dulceata din petale de tandafiri. Dulceata de trandafiri-INGREDIENTE 250 gr petale de trandafiri, 1 kg zahar, 1 l apa, 2 plicuri sare de lamaie, Dulceata de trandafiri-MOD DE PREPARARE Petalele de trandafiri se freaca cu sarea de lamaie […]

Melcisori cu nuca de cocos-Kokuszcsiga

Ingrediente aluat: 500 g biscuti petit beurre, 150 g margarina, 150 g zahar praf, 50 g nuca cocos, 4 linguri cacao, 100 ml cafea 100 ml rom 5-6 linguri dulceata de caise sau piersici Ingrediente umplutura : 4 linguri faina, 200 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g margarina (cub), 200 g zahar praf, […]

Dulceata de prune cu nuca

Dulceata de prune cu nuca Ingrediente 1kg prune fara sambure 800 gr zahar cu pectina 150 gr miez de nuca prajit     Dulceata de prune cu nuca Mod de preparare Prunele curatate de samburi se pun intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu zaharul si se lasa la rece timp de o ora.Se pune […]

Pasta de pere

PASTA DE PERE Pasta de pere Ingrediente 1,2 kg pere curatate 600 gr zahar cu pectina 1/2 fiola esenta vanilie     Pasta de pere Mod de preparare Perele se curata de coaja si seminte se amesteca cu zaharul si se lasa la rece cam o ora. Se pune la foc mic pana ce perele […]

Marmelada de coarne

  Maemelada de coarne  Ingrediente 1 kg coarne 300 gr zahar alb 300 gr zahar cu pectina o lamaie   Marmelada de coarne Mod de preparare Coarnele bine copate se spala, se amesteca cu zaharul alb si se lasa la rece amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste . Se aseaza intr-o […]

dulceata de afine

Dulceata de afine

Dulceata de afine pregatita in casa fara conservanti !! Saptamana trecuta am ajuns in zona de munte, asa ca nu am scapat ocazia sa cumpar afine de padure. La noi se gasesc foarte rar si sunt extrem de scumpe. Am pregatit din ele dulceata dar si prajituri cu afine. Intr-adevar  dulceata de afine este printre […]

Dulceata de Caise Macinata- Sargabaracklekvar

  Dulceata de Caise Macinata- Sargabaracklekvar INGREDIENTE: 11 kg caise coapte, 3 kg zahar, 2 linguri salicil (praf conservant), 3-4 plicuri zahar vanilat (facultativ), zeama de la o lamaie (facultativ ), PREPARARE: Caisele le spalam bine in apa rece. Le scoatem samburii si ii macinam cu robotul de bucatarie sau masina de tocat carne. De […]

Urmareste-ne si pe Instagram