Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Conserve si muraturi

Retete de conserve si muraturi pe gustul tuturor. Avem retete cu saramura, otet dar si combinatii de dulce acrisor. Tot aici gasiti retete de dulceata si siropuri de fructe, lichioruri de fructe si nectar.

Ceapa Murata in Otet

Ceapa Murata in Otet

Ceapa Murata in Otet este foarte buna, dar putin cam anevoioasa partea cu curatatul. Iata deci cum se curata usor arpagicul sau ceapa marunta, metoda prezentata la  „Cum Curatam Arpagicul Usor si Rapid”.  Si acum sa trecem la muratura noastra. Ingrediente Ceapa Murata in Otet :1 kg Ceapa mica sau arpagic 1 l apa 150 […]

Cum Curatam Arpagicul Usor si Rapid

Cum Curatam Arpagicul Usor si Rapid

Cum Curatam Arpagicul Usor si Rapid De multe ori am pregatit Civet de Caprioara , am pregatit Ceapa Murata in Otet si mereu m-am chinuit ore in sir sa curat aceasta ceapa mica pana cand intr-o zi, o vecina mai in varsta a trecut pe la mine si mi-a spus secretul ei de a curata […]

Suc de Mere pentru Iarna

Suc de Mere pentru Iarna

Suc de Mere pentru Iarna Cum anul acesta avem mere din belsug am hotarat sa pregatesc si cateva sticle cu Suc de Mere. Nu am storcator pe aburi, nu am aparat de pasteurizat, dar am improvizat. Am un termometru pentru fripturi si multa rabdare. Daca aveti multe mere si vreti sa mai preparati si alte […]

Compot de Piersici Decojite

Compot de Piersici Decojite

Compot de Piersici Decojite In urma cu cativa ani puneam compotul de piersici cu coaja. De ceva vreme familia o prefera fara coaja deci ca urmare a trebuit sa trec la decojirea lor. Pentru Compotul de Piersici avem nevoie de piersici mai tari, sa nu fie deloc moi. Cele care sunt moi mai bine le […]

Mere Conservate pentru Prajituri

Mere conservate pentru prajituri, reteta conserve de casa.Cum se conserva merele pentru prajituri. Mere conservate pentru tarte si strudele. Mere conservate fara conservanti. Cu totii stim ca fructele proaspete nu pot fi pastrate foarte mult timp, asa ca incercam sa le conservam cat mai sanatos. Astazi va recomand o conserva de mere pentru prajituri, strudele, […]

Sirop de Mure la Rece

Sirop de Mure la Rece

Am primit cateva mure, nu am stat mult pe ganduri si am pregatit Sirop de Mure la Rece. Acest sirop se pregateste foarte usor si este foarte bun. Perioada cea mai bogata in mure este sfarsitul lui August, prima jumatate a lui Septembrie. Dar se pot culege chiar si in octombrie, ele avand o perioada […]

Compot de Nectarine

-Compot de nectarine- Compot de nectarine fara conservanti.Cel mai bun compot de nectarine pregatit in casa. Cum se face compotul de nectarine fara conservanti. Compot de fructe fara conservanti. Compot de fructe fara conservanti  Compotul de fructe este una dintre conservele cel mai usor de realizat.Vara, fructele le gasim din plin in piete dar si […]

Compot de Smochine

Compot de Smochine

,Compot de Smochine Nu doar dulceata putem prepara din smochine ci si compot. Compotul de Smochine este unul absolut delicios si va recomand sa incercati sa puneti cateva borcanele pentru iarna. As recomanda daca aveti posibilitatea sa achizitionati smochine autohtone, nu din cele cumparate in lanturile de magazine mai mari caci desi sunt mai mici […]

Vegeta de casa

Vegeta de Casa

Vegeta de Casa Imi place sa folosesc mai la toate mancarurile Vegeta asa ca am hotarat sa o prepar singura si sa renunt la cea din comert. Sunt 2 poate chiar 3 ani de cand pregatesc aceasta reteta si pana acum nu mi-a trecut prin cap sa o scriu, considerand ca este banala si nu […]

Nectar de Pere

Nectar de Pere

Nectar de Pere Cum avem pere anul acesta ca niciodata am zis sa pregatesc si cateva sticle cu Nectar de Pere. Va recomand sa incercati acest nectar este o bautura foarte racoritoare si delicioasa. Rasfoiti si sectiunea cu Bauturi, unde veti gasi si alte retete interesante. Ingrediente Nectar de Pere: 5 kg pere 2 lamai […]

Dulceata de smochine

Dulceata de smochine

Dulceata de smochine este deosebita. Am pregatit-o pentru intaia oara anul trecut si anul acesta cu siguranta o pregatesc din nou. Am sa achizitionez si un smochin sa il am in gradinuta si sa am fructele de smochin la indemana. Sunt cu mult mai aromate decat ce gasesti de cumparat din magazine, asa ca si […]

Dulceata de Pepene si Piersici

Dulceata de Pepene si Piersici

Dulceata de Pepene si Piersici O noua reteta cu indulcitorul nostru preferat , Green Sugar Gelifiant , de la Laboratoarele Remedia, perfecta pentru cei care nu vor sa foloseasca zaharul si pentru cei care au probleme cu glicemia. Va invitam sa rasfoiti si alte retete preparate cu Green Sugar. Ingrediente Dulceata de Pepene si Piersici : […]

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde In fiecare an pregatesc doua tipuri de Conserva de Fasole Verde, pe aceasta si pe cea cu verdeturi si rosii care este preferata unora din casa si nu se poate sa nu avem cateva borcane si din acest fel. Va recomand sa cititi si reteta de Fasole Verde la Borcan (cea […]

Cum se fierbe si cum se conserva porumbul in lapte

Cum se fierbe si cum se conserva porumbul in lapte

Cum se fierbe si cum se conserva porumbul in lapte Da, toata lumea a fiert porumb „in lapte” macar odata in viata. O sa spuneti ce mare scofala e si la fiertul de porumb. Nimic deosebit, doar ca fiecare din noi are stilul propriu de a fierbe si conserva, sau nu toata lumea conserva porumbul […]

Dulceata de Corcoduse

Dulceata de Corcoduse

Dulceata de Corcoduse Pentru ca au multa apa (90%) si calorii putine, corcodusele sunt indicate si in curele de slabire. Au totodata si un efect usor purgativ, acelerand metabolismul si arderea grasimilor. Dulceata de Corcoduse preparata cu Green Sugar Gelifiant se poate consuma  si in timpul dietelor si este perfecta si pentru cei care au […]