Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Fripturi si garnituri

Crocante si gustoase, sunt o incantare pentru apetit sanatos si pentru gurmanzi.
Fripturi la gratar, fripturi la tava, fripturi la cuptor, frigarui, rulade de carne

Rulada de Carne cu crusta de cascaval

Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval

  O Rulada de Carne mai deosebita decat rulada clasica cu usturoi si umplutura de oua fierte. Crusta de cascaval ii da savoare acestei rulade suculente care se poate pune la loc de cinste pe masa cand ne vin musafirii. Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval este perfecta pentru zilele de Sarbatori. Asa ca […]

Frigarui Spirale- Belszinnyars

Ingrediente: 400 gr pulpa porc (putem folosi si ceafa) felii de slanina afumata circa 200 gr piper alb, piper negru si piper verde sare frigarui de lemn Preparare : Pulpa de porc o taiem felii si intre pungi o batem cu ciocanul de batut carnea ca sa o subtiem ca pentru snitele . Slanina afumata […]

Pulpa de vita la tava

700 gr pulpa de vitel 500 gr cartofi 250 ml vin alb 2 lg mustar 1 lg faina 2 lg ulei piper sare Preparare: Pulpa se portioneaza se bate un pic se adauga sare si piper apoi se aseaza in tava cu uleiul si doua pahare de apa. Peste tava se pune o folie de […]

Aripioare la cuptor

Cu aceasta reteta economisim mult timp . Se prepara deodata atat friptura cat si garnitura. Sa vedem de ce avem nevoie …. Ingrediente : aripioare pui cartofi mujdei usturoi 50 – 100 ml vin alb demisec maghiran sare untura sau ulei o tava mai adanca (eu am folosit o tava cu L=30 cm si l […]

Friptura Talharului- Rablohus

Ingrediente Bait : 4 linguri ulei 1 lingurasos chili 1 lingurita boia ( eu am pus 1 lingura pasta de ardei Gulyas) ½ lingurita sare ½ lingurita piper macinat 2 buc ceapa de marime medie 3-4 catei de usturoi 1 lingurita moca rozmarin 1 lingurita cimbru   Alte Ingrediente : 300- 400 gr pulpa porc […]

Rulada Tiganeasca- Cigany Tekercs- Gypsy roll

Ingrediente : pulpa de sus curcan ( sau pulpa de porc, cotlet, ceafa porc) 6 catei usturoi ( daca bucata de carne e mai mare folositi mai mult usturoi) 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita sare ( daca folositi o bucata mai mare de carne puneti 1 lingurita sare) ulei 100 […]

Friptura Deosebita- Kulonleges Sult Sertescomb

Ingrediente : 8-10 felii pulpa porc ( dar merge facuta aceasta friptura si din pulpe de pui , sau ceafa porc) 1 ceapa 4 cuburi de supa (pui, vita ,..) 3 catei usturoi 100 ml ulei 250 ml apa daca friptura va fi de porc ( daca e din pui adaugam doar 150 ml apa) […]

,,Toamna la cuptor”

Ingrediente copanele de pui 8 buc morcov 3 buc mere 3 buc gutui 1 buc telina 1 buc cartofi 3-4 buc piersica 1 buc conopida gogosar 1 buc ulei de masline piper sare condiment pentru carne miere 1 lg vin alb 250ml lamaie patrunjel verde Merele si gutuile taiate felii mari se calesc putin in […]

Friptura de Iepure pe Pat de Legume- Nyulpecsenye Zoldseg Agyon

Ingrediente : 1 kg carne iepure casa 2-3 morcovi 2 radacini patrunjel verde 4-5 buc ceapa (rosie si alba) 1 ardei gras 1 gogosar 1 ardei iute 6-7 catei usturoi 2-3 frunze dafin (mai mici) 1/4 lingurita cimbru sare, piper delikat 300 ml vin alb sec sau demisec 300 gr slanina afumata taiata cubulete 3 […]

Cartofi Gratinati

Ingrediente : 5-6 buc ceapa (sau 2 legaturi ceapa verde) 1 kg cartofi noi 300 gr branza telemea 2 oua 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde sare, ulei Preparare : Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumate ,apoi ii scoatem si ii punem deoparte. O […]

Ficat fragezit in lapte

Ingrediente : 1 bucata ficat porc (vita, vitel,…) 3-4 catei usturoi cca 300 ml lapte Preparare: Se ia o bucata de ficat de porc (la fel de bine se poate folosi si de vitel, vita,..) si lobii ficatului se taie in felii potrivite nici prea groase nici prea subtiri. Se cresteaza un pic cu un […]

Friptura Braziliana- Brazil Sertesszelet

Ingrediente ptr Friptura : 8 felii de ceafa porc ( eu am folosit pulpa rotunda ) 2 buc ceapa 5-6 prune de la compot 50 ml ulei Ingrediente pentru bait : 1 lamaie 150 ml vin alb sare, piper macinat dupa gust 1 lingura patrunjel verde tocat 3 catei usturoi pisati 2 frunze dafin Cum […]

Copanele umplute si pulpite impanate

Ingrediente: pulpe pui slanina afumata taiata bucatele mai lungi ptr impanat fasii mai late de slanina ce o vom folosi ca si capac la copanelele umplute usturoi ptr impanat taiat si el fasii rama pentru uns capacul Pentru umplutura folosita la copanele: 1 buc ficat crud de pui 1 ou fiert 1/2 felie paine patrunjel […]

Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye

Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye

Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye Un lucru va pot spune cu siguranta ,trebuie sa incercati aceasta Friptura Tiganeasca-Ciganypecsenye. De multe ingrediente nu avem nevoie si totusi ,din ceva putin  si simplu iese ceva demential…. Ia sa vedem cam ce ne-ar trebui , sa zicem pentru 4 persoane sanatoase. Bine, bine! Sunt suficiente si 8 felii de carne, doua pentru […]

Friptura cu capac de smantana

Friptura cu capac de smantana

Friptura cu capac de smantana este o friptura usor de preparat ce nu necesita multa indemanare. O recomandam tuturor celor care vor sa incerce si alte feluri de fripturi. Va invitam sa rasfoiti si sectiunea cu retete Fripturi . Ingrediente Friptura cu capac de smantana: 1 kg carne porc(pulpa,ceafa, cotlet) 500 ml smantana sare, piper […]

Urmareste-ne si pe Instagram