Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Peste si vanat

Retete cu peste si vanat, usor de pregatit cu succes garantat.
Retete cu vanat, retete cu gasca salbatica, reteta cu rata salbatica, toba de mistret, retete cu peste, retete cu pastrav, retete cu crap, cum se curata crapul, retete cu icre, peste la cuptor, saramura de peste, stiuca umpluta, crap umplut.

Salata de Icre

Ingrediente: 200 g icre crap curatate de pielita , sare , cca.300 ml ulei , 1 ceapa mica , 150 ml apa minerala , gris , zeama de la o lamaie , Punem la fiert cca.300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris , atata cat sa obtinem […]

Somon pe pat de spanac

Ingrdiente 5 buc file de somon 400 gr spanac congelat 300 ml lapte 50 gr unt sare piper Sos 300 ml smantana menta uscata kotanyi ierburi provance kotanyi un praf de usturoi sare si piper Mod de preparare Intai preparam sosul ca aromele folosite sa se intrepatrunda.Amestecam smantana cu sare,piper,menta ,ierburile provance si praful de […]

Chiftelute din piept de fazan in sos de rosii

Ingrediente : 1 piept fazan fiert (putem folosi si piept de pui, curcan ), amestec de legume (mazare, fasole, morcovi, porumb, toate sa fie fierte) 1-2 oua crude , 2 bucati ceapa , 1-2 fire cimbru , 250 ml bulion , 200 ml apa , faina , sare,piper dupa gust , Preparare : Carnea o […]

Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta

Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta

Acest preparat, Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta, se pregateste la taierea porcului din carne proaspata si Varza murata pusa la butoi din toamna. La noi in familie nu se poate sa nu pregatesti acest fel la Pomana Porcului. Daca nu ai facut Toros inseamna ca nu ai taiat porc, degeaba ai jumari, […]

Iepure salbatic cu masline

Bait cald : 1 l vin rosu 1 lingurita rozmarin macinat 1 lingurita maghiran 2 foi dafin 20 boabe piper coaja razuita de la o lamaie 2 morcovi taiati rondele 2 bucati ceapa taiate felii mai grosute 1 ardei iute 4 catei usturoi taiate felii 1/2 telina taiata felii Vinul se pune la incalzit si […]

Macrou in sos de patrunjel

Ingrediente 2 pesti macrou o legatura patrunjel o lamaie 50 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare Uleiul si sucul de lamaie se pun intr-un blender si se omogenizeaza.Adaugam patrunjelul tocat si se mai mixeaza putin.Sosul obtinut se tine la frigider cam o ora inainte de a fi servit. Pestele se curata se […]

Cotlet de Mistret la Cuptor

Ingrediente : 2 rosii 2 bucati ceapa 5 catei usturoi 4 cuburi Maggi supa legume 150 ml vin alb demisec + circa 250 ml vin pentru fragezirea carnii 2 linguri untura porc piper macinat 2 frunze foi dafin slanina pentru impanat si usturoi   Preparare : Cotletul de mistret se aseaza intr-un vas mai adanc […]

Ciorba de peste

ingrediente doi pesti mai mari(de preferat crap…ai mei sincer nu stiu ce sunt :)) 4 buc carasi 2 buc patrunjel radacina 2 buc pastarnac 1 buc telina 2 buc morcov 3 cartofi 3 rosii o mana de orez o leg leustean bors de putina sare Cei patru carasi impreuna cu telina ,morcovul,pastarnacul si patrunjelul se […]

Crap cu legume la cuptor

ingrediente crap 2,5 kg ceapa 5 buc morcov 5 buc rosii 6 buc 250 ml must alb (sau vin…eu nu am avut) sare ulei condiment pentru peste Fit-up! de la Kamis 5 catei de usturoi Pestele se curata de solzi si intestinese portioneaza in bucati potrivite apoi sse sareaza si condimenteaza; Legumele se taie rondele […]

Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval

  Ingrediente Escalop de caprioara cu ciuperci si cascaval : 500 g pulpa caprioara ( vita, mistret) 2 -3 linguri unt 200 g cascaval 2 bucati ceapa 50 ml vin alb dulce ½ lamaie 2-3 linguri faina 200 gr ciuperci din conserva ( 300 gr ciperci proaspete) 1 legatura patrunjel verde 300 ml smantana ¼ lingurita […]

Iepure la cuptor

ingrediente carne de iepure(vanat) kaizer 200gr slaninuta 150gr usturoi o ceapa morcov 2 buc sare piper 250 ml vin roziu o cescuta de ulei Daca iepurele este tanar(ca al meu)nu se mai tine in bait…asa ca dupa ce l-am spalat bine l-am impanat cu fasii de slaninuta ,kaizer si usturoi.Apoi l-am sarat si piperat dupa […]

File de pangasius cu legume

In sfarsit azi am incercat stemerul care l-am primit ca premiu la concursul de pe Ardei-iute .Va multumesc fiindca chiar aveam nevoie de el!! ingrediente file de pangasius legume congelate sare lamaie Puteti condimenta pestele …dar eu am folosit doar sare si va pot spune ca a fost delicios …. procedeul e foarte simplu asezi […]

Rata Salbatica la Cuptor- Foliaban Sult Vadkacsa

Ingrediente : 1 rata salbatica 1 punga amestec legume mexicane 1 punga folie pentru copt 2 bucati ceapa 2 rosii 300 gr slanina afumata taiata cubulete 1 ardei gras 300 gr varza murata 200 ml supa carne sare , piper, boia   Preparare : Rata o condimentam pe exterior cu sare , piper, si boiala […]

Sive de Caprioara (Civet )

Ingrediente : 1 kg carne caprioara 300 gr ciuperci 300 gr arpagic 150 gr kaizer (costita afumata ) 100 ml vin demisec 30 ml coniac ulei 30 ml bulion 1 ceapa 1 foaie dafin 1 morcov 1/2 telina 1/4 lingurita cimbru 5-6 catei usturoi sare, piper macinat 1 lingura faina Preparare : Carnea de caprioara […]

Iepure cu legume

Ingrediente: 1 bucata iepure salbatic (poate fi folosit si cel de casa)portionat 2 cutii ciuperci feliate(sau 500 gr champignon proaspete) 300 gr amestec de legume (fasole verde, porumb, morcovi , mazare) 1/2 lingurita cimbru 2 frunze dafin 6 catei usturoi feliate 2 buc ceapa taiata marunt 1 dovlecel taiat cubulete mai mari 200 gr ardei […]

Urmareste-ne si pe Instagram