Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Torturi si prajituri

Torturi si prajituri. Prajituri si torturi de casa, retete torturi de casa, retete prajituri de casa, retete de tort, tort cu ciocolata, tort cu fructe, tort cu mascarpone, tort cu frisca, torturi festive, prajituri cu frisca, prajituri cu fructe, cornulete fragede, savarine, chec, retete cheesecake, cupcakes, muffins, eclere. Retete de torturi si prajituri cu imagini, retete probate in bucataria noastra!!

Tort Sticla Sampanie cu crema de vanilie

Un tortulet mai altfel decat torturile clasice . Nu necesita coacere . INGREDIENTE: 1.6 kg biscuiti Petit Beurre, 125 g margarina sau unt, 10lg zahar praf, 50 g nuca cocos, 8 linguri cacao, dulceata de caise,sau piersici, 100 ml rom, 150 g stafide, 500 ml lapte, INGREDIENTE CREMA : 3 plicuri budinca de vanilie, 750 […]

Tort Printesa Barbie

INGREDIENTE BLAT: 15 oua, 15 linguri faina, 15 linguri zahar, 2 plicuri praf de copt, INGREDIENTE CREMA: 600 ml frisca Megle (Hulala) 400 gr ciocolata menaj INGREDIENTE FONDANT MARSHMALLOW : 450 gr marshmallow alb, 2 linguri apa, 2 fiole esenta vanilie, 900 gr zahar pudra, rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit, […]

Prajitura cu branza si pere

INGREDIENTE ALUAT: 150 g unt sau margarina ( eu am folosit 100 g untura), 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 400 g faina, 2 galbenusuri ou, smantana cat cuprinde aluatul, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE UMPLUTURA: 4 oua, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic […]

Prajitura cu Mere cu aluat fraged

Prajitura cu Mere

INGREDIENTE ALUAT: 700 g faina, 200 g untura, 5 linguri smantana( sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura 2 in plus sau minus ,depinde si de faina folosita), 3 galbenusuri ou, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri zahar, 2 prafuri sare, 2-3 plicuri zahar vanilat, coaja razuita de lamaie, INGREDIENTE UMPLUTURA: […]

Minitarte cu alune de padure

  Minitarte cu alune de padure Minitarte cu alune de padure- reteta Ingrediente: Tarte 250 g unt 200 g zahar brun 4 linguri de smantana 4 galbenusuri 500 g faina razatura de lamaie un praf de sare Umplutura 4 albusuri 150 g zahar 150 g alune de padure macinate o lingura de faina esenta de […]

Torturi diplomat personalizate

INGREDIENTE Blat: 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, esenta de vanilie, Crema 10 galbenusuri, 350 gr zahar, 700 ml frisca, o cutie ananas, 2 pliculete gelatina, 2 esente vanilie la fiola, Sirop 300 gr zahar, 500 ml apa, fasii din coaja de lamaie, esenta de vanilie, Decor 300-500 ml frisca, (in functie de […]

Prajitura cuib

Ingrediente: Foi 9 oua, 9 linguri, zahar, 6 linguri faina, 50 g cacao, esenta de rom, Crema cocos: 250 g margarina (unt), 350 ml lapte, 100 g zahar, 100 g nuca de cocos, 1 lingura amidon alimentar, putina esenta de vanilie, Crema ciocolata: 200 g ciocolata amaruie, 100 g ciocolata cu crema capucino, 300 ml […]

Prajitura cu limette

Ingrediente: 300 gr faina, 250 gr unt, 1 limetta, 1 plic budinca de vanilie, 1 plic zahar vanilat, 3 lingurite praf copt, 250 gr zahar, 1 fiola esenta rom(2ml), 4 oua, Pentru glazura: 2 limette, 200 gr zahar pudra. Mod de preparare: Untul se topeste si se lasa la racit .Limetta se spala cu apa […]

Tort cu crema de vanilie

INGREDIENTE BLAT : 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE CREMA: 4 linguri mari de faina, 4 cani de lapte(1L), 5 plicuri de zahar vanilat, 1 cana de zahar, 6 oua, 250 ml frisca, 2 plicuri gelatina de la Dr Oetker, INGREDIENTE SIROP: 250 ml apa, 3-4 linguri […]

Prajjitura cu crema caramel si ciocolata

Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie

Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie- o prajitura cu doua straturi de crema- o crema de ciocolata si o crema caramel, cu un decor simplu din aveline de crema, ciocolata rasa si un praf de cacao. Blatul este de vanilie, usor insiropat cat sa dea textura prajiturii. Prajitura se prezinta in formatul prajiturilor de […]

Prajitura cu fructe de vara

Prajitura cu fructe de vara INGREDIENTE: 5 oua, 3 lg ulei, 4 lg zahar, 5 lg faina, 2 lg apa, o jumatate lgt cu praf de copt, 400 gr amestec de fructe (prune, piersici, caise, mure, zarzare, nectarine), 2 lg miere, Servire: inghetata de piersici si caise , ciocolata neagra . Prajitura cu fructe de […]

Tort cu crema de cafea si alune

Blat: 8 oua, 200 gr zahar, 120 gr faina, 3 lg alune prajite macinate, 1 lg cacao, 2 lg ness, esenta de vanilie, Crema de cafea 3 oua, 300 gr zahar, 3 lg cafea ness, 3 lg apa, 350 gr margarina , Crema de vanilie 2 oua, 200 gr zahar, 2 lg apa, 250gr margarina […]

Tort cu crema de ciocolata

  BLAT: 10 oua, 200 gr zahar, 140 gr faina, 100 gr gris fin, 80 gr cacao, 250 ml ulei, 50 ml lapte, 4 lg miere, 2 lgt praf de copt, esenta de vanilie, Crema cappucino: 300 gr ciocolata cappucino, 300 ml frisca lichida, Crema cocos: 250 gr ciocolata cu cocos, 250 ml frisca lichida, […]

Prajitura pufoasa cu zarzare

INGREDIENTE 7 oua potrivite, 300 gr zahar, 300 gr faina, 4 lg ulei, 4 lg apa fierbinte, 500 gr zarzare zahar vanilat bourbon, 1 lgt praf de copt, MOD DE PREPARARE: Se separa ablusurile de galbenusuri .Albusurile se bat spuma zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa fierbinte. Cand spuma de albus este gata se […]

Urmareste-ne si pe Instagram