
Rata Salbatica la Cuptor- Foliaban Sult Vadkacsa
Ingrediente : 1 rata salbatica 1 punga amestec legume mexicane 1 punga folie pentru copt 2 bucati ceapa 2 rosii 300 gr slanina afumata taiata cubulete 1 ardei gras 300 gr varza murata 200 ml supa carne sare , piper, boia Preparare : Rata o condimentam pe exterior cu sare , piper, si boiala […]

Ciolan Secuiesc-Szekely Sertescsulok
Ingrediente : Un ciolan crud mai mare ( daca suntem mai numerosi folosim mai multe ciolane ) 3 bucati ceapa 100 gr untura ( 150 ml ulei) 4-5 catei usturoi sare 1 lingurita boia dulce 1 lingurita chimen macinat ½ lingurita piper macinat 1 lingura faina 400 gr smantana 1 legatura marar verde ( eu […]

Ciorba de burta
Ciorba de burta Ingrediente 1,5kg burta de vita 1kg oase cu maduva de porc o telina mare 2 ardei grasi 2 morcovi un pastarnac un patrunjel doua cepe 10 catei usturoi(pentru pus la fiert) 50 ml otet pentru la fiert sare pentru dres ciorba 3 galbenusuri 300 g smantana Otet Usturoi pisat Mod de preparare […]

Rulada Tiganeasca- Cigany Tekercs- Gypsy roll
Ingrediente : pulpa de sus curcan ( sau pulpa de porc, cotlet, ceafa porc) 6 catei usturoi ( daca bucata de carne e mai mare folositi mai mult usturoi) 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita sare ( daca folositi o bucata mai mare de carne puneti 1 lingurita sare) ulei 100 […]

Ciolanul „Brutaresei”- Sertescsulok Pekne Modra
Ingrediente: 2 bucati ciolan crud porc sare, piper macinat, chimen macinat 4-5 catei usturoi 1 kg cartofi fierti in coaja 7-8 buc ceapa rosie sau alba (puteti sa le si combinati) 5 linguri untura sau ulei, 1 cub supa de legume (cand am la indemana folosesc 500 ml supa de pui) Preparare : Ciolanele le […]

Tort Tutti Frutti
Blat 9 oua 9 lg zahar 9lg faina esenta vanilie Crema 5 oua 200gr zahar 500ml frisca 2 pl gelatina zahar vanilat piersici, ananas sau alte fructe din compot sirop 200gr zahar 200 ml apa razatura de lamaie decor frisca fructe proaspete sau din compot .. la alegere un plic tort geele dr oetker Mod […]

Tort diplomat cu piersici
blat 6 oua 6 lg zahar 6lg faina esenta vanilie crema 3 oua 200gr zahar 500ml frisca 2 pl gelatina zahar vanilat piersici din compot sirop 200gr zahar 200 ml apa razatura de lamaie decor frisca flori din lapte praf se prepara o compozitia de blat obisnuita si se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce […]

Sive de Caprioara (Civet )
Ingrediente : 1 kg carne caprioara 300 gr ciuperci 300 gr arpagic 150 gr kaizer (costita afumata ) 100 ml vin demisec 30 ml coniac ulei 30 ml bulion 1 ceapa 1 foaie dafin 1 morcov 1/2 telina 1/4 lingurita cimbru 5-6 catei usturoi sare, piper macinat 1 lingura faina Preparare : Carnea de caprioara […]

Rulada cu crema de cacao
Foi 10 oua 10 lg zahar 10 lg faina esenta vanilie crema 2 oua 200gr zahar 250gr unt 2 lg apa 50gr cacao esenta rom glazura 150 gr ciocolata 75 ml frisca lichida 25 gr unt decor frisca 200ml ciocolata alba Ouale se separa. Albusurile se bat cu 5 lg de zahar iar galbenusurile […]

Tort ,,Gaby”
Tort ,,Gaby „ Blat 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema 4 oua 400 gr zahar 500 gr margarina rama sau unt 82% grasime 100 gr cacao 4 lg apa rece 2 fiole esenta rom Sirop 300gr zahar 300ml apa razatura de lamaie esenta rom Glazura 300 gr […]

Amandine
Blat 15 oua 15 lg zahar 11 lg faina 4 lg cacao zahar vanilat Crema 500 gr ciocolata 500ml frisca lichida esenta rom Sirop 300 gr zahar 300 ml apa 2 lg cacao esenta de rom Fondant 1 kg zahar 500 ml apa 100 gr glucoza lichida(sau miere) 4 lg cacao Mod de preparare Blat […]

Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs
Va aducem in atentie aceste fursecuri delicioase, Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs, perfecte de a fi pregatite in zilele de sarbatoare, de Craciun, Revelion, dar si cu alte ocazii. Cu siguranta o sa va indragostiti de ele la prima degustare. Sunt atat de fragede si cu gust intens de cocos ca nu va puteti […]

Ciorba Radauteana
Ingrediente Ciorba Radauteana 600 gr carne curcan (piept pui) 2 morcovi 1 ceapa razuita 1 radacina de patrunjel 1/2 telina mica 400 g smantana 3 galbenusuri ou 4-5 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel, sare, otet sau lamaie pentru acrit( fiecare adauga dupa gust otet in functie de cat de acra doreste sa fie ciorba) […]

Tort cu mere si crema de zahar ars
Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie Crema 1l lapte 6 oua 200gr zahar zahar vanilat 8 mere 250gr zahar ptr. topit frisca intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul .Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele, ouale […]

Cornulete Albe-Feher Omlos Kifli
Si aceste Cornulete Albe-Feher Omlos Kifli erau preferatele mamei mele. Ni le pregatea de sarbatori si noi abia asteptam sa le scoata din cuptor, sa raceasca sa putem fura cate un cornulet. Le umplea cu rahat, cu magiun, sau cu amestec de nuca si bezea. Doamne ce bune erau. Se topeau in gura si dispareau […]
