Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Craciun

Am pregatit aceasta categorie cu retete pentru Craciun si Revelion. Aici veti gasi retete de prajituri pentru Craciun, mancaruri pentru Craciun , retete traditionale pentru Craciun , aperitive pentru Craciun.

Tiramisu

Tiramisu

  Ingrediente Tiramisu: 7 galbenusuri 200 g zahar 500 g Mascarpone 5 linguri vin Lacrima lui Ovidiu ( reteta originala prevede vin Marsala pentru gatit) 500 ml frisca Megle 4 linguri smantana aproximativ 48 bucati piscot o tava de circa 35 cm x 25 cm Sirop pentru piscoturi: 200 ml cafea neagra 200 ml apa […]

Tort de ciocolata

      Blat 6 oua 6 lg zahar 5 lg faina 1 lg cacao esenta vanilie crema 1 200gr ciocolata alba 200ml frisca lichida esenta vanilie crema 2 200gr ciocolata neagra 200gr frisca lichida esenta rom sirop 250gr zahar 250 ml apa esenta rom glazura 200 gr ciocolata 100 gr frisca lichida 50 gr […]

Braduti de Craciun

Ingrediente pentru aluat: 250 gr miere de albine 120 gr zahar 70 gr rama (unt) 60 gr untura 2 linguri lapte 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita scortisoara macinata 1 plic praf de copt 500 gr faina 300 gr nuca macinata (sau alune macinate) 1 ou Pt. ornat folosim urmatoarea compozitie: 2 albusuri 320 […]

ochi de vrajitoare fursecuri

Ochi de Vrajitoare,Fursecuri

Pot sa spun ca este cea mai simpla si ceruta reteta la noi in casa de fursecuri Ochi de Vrajitoare. Se prepara usor si ies suficiente din cantitatile date. Cele mai populare fursecuri sunt cele din imaginile de mai jos. Erau in voga si in anii ’80, dar si acum inca sunt foarte cautate. Ingrediente […]

Friptura Talharului- Rablohus

Ingrediente Bait : 4 linguri ulei 1 lingurasos chili 1 lingurita boia ( eu am pus 1 lingura pasta de ardei Gulyas) ½ lingurita sare ½ lingurita piper macinat 2 buc ceapa de marime medie 3-4 catei de usturoi 1 lingurita moca rozmarin 1 lingurita cimbru   Alte Ingrediente : 300- 400 gr pulpa porc […]

Rata Salbatica la Cuptor- Foliaban Sult Vadkacsa

Ingrediente : 1 rata salbatica 1 punga amestec legume mexicane 1 punga folie pentru copt 2 bucati ceapa 2 rosii 300 gr slanina afumata taiata cubulete 1 ardei gras 300 gr varza murata 200 ml supa carne sare , piper, boia   Preparare : Rata o condimentam pe exterior cu sare , piper, si boiala […]

Ciolan Secuiesc-Szekely Sertescsulok

Ingrediente :  Un ciolan crud mai mare ( daca suntem mai numerosi folosim mai multe ciolane ) 3 bucati ceapa 100 gr untura ( 150 ml ulei) 4-5 catei usturoi sare 1 lingurita boia dulce 1 lingurita chimen macinat ½ lingurita piper macinat 1 lingura faina 400 gr smantana 1 legatura marar verde ( eu […]

Ciorba de burta

Ciorba de burta Ingrediente 1,5kg burta de vita 1kg oase cu maduva de porc o telina mare 2 ardei grasi 2 morcovi un pastarnac un patrunjel doua cepe 10 catei usturoi(pentru pus la fiert) 50 ml otet pentru la fiert sare pentru dres ciorba 3 galbenusuri 300 g smantana Otet Usturoi pisat Mod de preparare […]

Rulada Tiganeasca- Cigany Tekercs- Gypsy roll

Ingrediente : pulpa de sus curcan ( sau pulpa de porc, cotlet, ceafa porc) 6 catei usturoi ( daca bucata de carne e mai mare folositi mai mult usturoi) 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita sare ( daca folositi o bucata mai mare de carne puneti 1 lingurita sare) ulei 100 […]

Ciolanul „Brutaresei”- Sertescsulok Pekne Modra

Ingrediente: 2 bucati ciolan crud porc sare, piper macinat, chimen macinat 4-5 catei usturoi 1 kg cartofi fierti in coaja 7-8 buc ceapa rosie sau alba (puteti sa le si combinati) 5 linguri untura sau ulei, 1 cub supa de legume (cand am la indemana folosesc 500 ml supa de pui) Preparare : Ciolanele le […]

Tort Tutti Frutti

Blat 9 oua 9 lg zahar 9lg faina esenta vanilie Crema 5 oua 200gr zahar 500ml frisca 2 pl gelatina zahar vanilat piersici, ananas sau alte fructe din compot sirop 200gr zahar 200 ml apa razatura de lamaie decor frisca fructe proaspete sau din compot .. la alegere un plic tort geele dr oetker Mod […]

Tort diplomat cu piersici

blat 6 oua 6 lg zahar 6lg faina esenta vanilie crema 3 oua 200gr zahar 500ml frisca 2 pl gelatina zahar vanilat piersici din compot sirop 200gr zahar 200 ml apa razatura de lamaie decor frisca flori din lapte praf se prepara o compozitia de blat obisnuita si se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce […]

Sive de Caprioara (Civet )

Ingrediente : 1 kg carne caprioara 300 gr ciuperci 300 gr arpagic 150 gr kaizer (costita afumata ) 100 ml vin demisec 30 ml coniac ulei 30 ml bulion 1 ceapa 1 foaie dafin 1 morcov 1/2 telina 1/4 lingurita cimbru 5-6 catei usturoi sare, piper macinat 1 lingura faina Preparare : Carnea de caprioara […]

Rulada cu crema de cacao

  Foi 10 oua 10 lg zahar 10 lg faina esenta vanilie crema 2 oua 200gr zahar 250gr unt 2 lg apa 50gr cacao esenta rom glazura 150 gr ciocolata 75 ml frisca lichida 25 gr unt decor frisca 200ml ciocolata alba  Ouale se separa. Albusurile se bat cu 5 lg de zahar iar galbenusurile […]

Tort ,,Gaby”

Tort ,,Gaby „ Blat 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema 4 oua 400 gr zahar 500 gr margarina rama sau unt 82% grasime 100 gr cacao 4 lg apa rece 2 fiole esenta rom Sirop 300gr zahar 300ml apa razatura de lamaie esenta rom Glazura 300 gr […]

Urmareste-ne si pe Instagram