Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Pasti

Aici gasiti retete de Pasti pentru toate gusturile si obiceiurile. Fripturi de miel , ciorba de miel, retete de cozonaci cu nuca , retete de cozonaci cu mac , retete de cozonaci pufosi , retete de pasca , oua rosii

ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta. Cum se prepara ciorba din carne de vita. Ciorba de vacuta cu legume. Cea mai buca ciorba de vacuta. Costite de vita pentru ciorba. Ciorba de vacuta acrita cu bors de putina.  Ciorba de vacuta-Ingrediente 6 portii costita de vitel 2 morcovi 3 cepe verzi o buc telina 2 ardei grasi 5 […]

Tarta cu capsuni

Blat 125 gr margarina (sau unt) 100 gr zahar pudra 2 lg de smantana 2 galbenusuri 250 gr faina razatura de lamaie un praf de sare Crema 2 plicuri budinca de vanilie doua albusuri 2 oua 10 lg zahar 700 ml lapte 1/2 pac margarina esenta de vanilie Decor 500 gr capsuni un plic tort […]

Prajitura cu crema de lapte

Ingrediente Crema de lapte 2 l lapte de vaca 800 gr zahar o lingurita rasa bicarbonat de sodiu un varf de cutit de sare Blat 6 oua 250 gr zahar 125 ml lapte 300 gr faina un pachetel praf de copt un varf de cutit de sare esenta de vanilie Sirop 350 ml lapte 250 […]

Prajitura cu fructe si branza

Ingrediente Blat 6 oua 6 lg zahar 4 lg faina 2 lg cacao ½ praf de copt esenta vanilieCrema 500 gr branza vaci 300 gr smantana Un plic gelatina 6 lg zahar 3 lg miere albine esenta vanilie razatura de lamaie o cutie cokteil de fructeSirop Zeama de la un compot de piersici Decor o […]

Pulpa de miel in crusta de fistic

Ingrediente O pulpa de miel 2 oua o lingura de pesmet 2 linguri de faina 200 gr fistic o capatina de usturoi ierburi provance(cimbru,rozmarin,busuioc,salvie) boia dulce o lingura de mustar 500 gr fasole verde pastai ulei de masline sare piper Mod de preparare Pulpa de miel se spala apoi se pune la fiert pentru 50 […]

Costite de miel in sos de vin alb

Ingrediente 2 buc costita de miel(1,5 kg) 2 lgt ierburi provance 1 lgt salvie 1 lgt boia dulce 1/2 lgt piper alb macinat piper verde boabe(usor zdrobit) piper negru boabe (usor zdrobit) 2 lg miere albine 4-5 catei de usturoi 500 ml vin alb 4-5 lg ulei din samburi de strugure o lgt amidon sare […]

Cununita cu mac

Aluat faina 500 gr zahar 100gr galbenusuri 4 buc razatura de lamaie razatura de portocala esenta de rom,vanilie 1/2 lingurita de sare lapte 225ml unt 20 gr drojdie proaspata 25 gr ulei 50 ml Crema un plic umplutura de mac 8 linguri de lapte un galbenus pentru uns deasupra Se face o maia din 100gr […]

pasca cu branza si blat de biscuiti

Pasca cu branza si blat de biscuiti

Pasca cu branza si blat de biscuiti. Cum se face pasca cu branza si blat de biscuiti. Pasca cu branza de vaci si stafide. Pasca de casa  Pasca cu branza si blat de biscuiti-Ingrediente  blat de biscuiti 300 gr biscuiti(de preferat digestivi) 100 gr unt Umplutura pentru pasca 600 gr branza de vaci 300 gr […]

cozonac lory

Cozonac Lory

Cozonac Lory – Cozonac cu nuca,alune, cacao, stafide si rahat.Cozonac pufos cu nuca. Cozonac cu multa umplutura. Cozonac cu rahat.Cozonac de casa. Cozonac impletit. Cozonac Lory- Cozonac cu nuca-Ingrediente Aluat cozonac faina tip 000 1kg zahar 200g galbenusuri 7 buc razatura de lamaie razatura de portocala esenta de rom,vanilie o lingurita de sare lapte 450ml […]

Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel- este aperitivul ce nu lipseste de pe nicio masa de Paști a romanilor. Este un aperitiv gustos pregatit din organe de miel la care se adauga verdeata si oua. Se coace in tava, invelit in prapur dar poate fi pregatit si fara prapur, in aluat de foietaj, in foi de clatite sau […]

Tort din Iaurt cu Ananas

Ingrediente : 1000 gr iaurt de fructe (am folosit iaurt de caise) 5 linguri zahar pudra 20 gr gelatina fin maruntita de la Dr Oetker 1 cutie compot ananas (rondele ) 1 plic tort gelle alb si 1/4 plic tort gelle rosu 250 ml apa 4 linguri zahar 1 pachet piscoturi sampanie Preparare: Am pus […]

ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana. Cum se prepara ciorba radauteana. Ciorba pregatita in casa. Reteta buna de ciorba cu specific romanesc. Ciorba radauteana- Ingrediente doua bucati piept de pui 3 morcovi 3 cepe 1/2 telina un ardei gras 250 ml smantana 4 galbenusuri o capatana usturoi otet sare Ciorba radauteana-Mod de preparare Pieptul de pui se taie pe din […]

Prajitura la Metru Rapida

  Prajitura la Metru Rapida INGREDIENTE : un pachet dublu de biscuiti petit beurre, 1 plic de budinca capsuni, 1 plic de budinca cocos (sau vanilie), (putem folosi si alte combinatii de budinca ), 600 ml lapte, 10 linguri zahar, 250 gr Rama (la cub,sau unt), ciocolata menaj pentru glazura, PREPARARE : Fierbem fiecare budinca […]

Beigli cu mac II-Makos Bejgli II

Beigli cu mac II-Makos Bejgli II

Beigli cu mac II-Makos Bejgli II o alta metoda de preparare a acestor Cozonaci unguresti. De aceasta data aluatul din care pregatim Beigli il vom pune la dospit la rece, in frigider pentru 2 ore. Dupa ce a stat la rece suficient il vom umple cu umplutura de mac din abundenta. Sper sa va fie […]

Tort Iepuras

Ingrediente ptr.2 blaturi : 20 oua 20 linguri faina 20 linguri zahar 2 plic praf de copt Ingrediente crema: 1 l frisca Megle (sau hulala) 700 gr ciocolata menaj Fondant Marshmallow: 450 gr marshmallow colorat 2 linguri apa 2 fiole esenta vanilie 900 gr zahar pudra rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la […]