Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Pasti

Aici gasiti retete de Pasti pentru toate gusturile si obiceiurile. Fripturi de miel , ciorba de miel, retete de cozonaci cu nuca , retete de cozonaci cu mac , retete de cozonaci pufosi , retete de pasca , oua rosii

Profiterol

  Coji 100ml ulei 200ml apa 200 gr faina 4 oua sareCrema de vanilie650 ml lapte 3 oua 225 gr zahar 125 gr faina 50 gr margarina sare vanilinaSos de ciocolata 150gr zahar 100ml lapte 3 lg cacao 50 gr margarina esenta de romAlte ingrediente 400 gr inghetata 400 ml frisca Mod de preparare -Profiterol […]

Beigli cu Mac si Nuca

Ingrediente pentru 4 sucituri: 1 kg faina 400 gr untura 200 gr zahar 500 ml smantana coaja de la o lamaie 3 oua 1 plic praf de copt 20 gr drojdie 2 oua pentru uns suciturile Ingrediente pentru umplutura : 500 gr nuca 500 gr mac 800 gr zahar 200 ml lapte fierbinte 1 mar […]

Cotlet de miel cu sos de vin

  Ingrediente cotlet de miel o ceasca de vin rosu o lg sos de soia o lg zahar piper negru o lingurita de amidon alimentar cimbru boia de ardei ulei Cotletele se condimenteaza cu piper ,boia ,cimbru, sare si un pic de ulei, se lasa de preferat cateva ore chiar si mai mult la macerat […]

Coasta de Miel Umpluta

Ingrediente : 1 buc coasta de miel cu pulpa de fata (bucata intreaga) 300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde tocat 2 catei usturoi pisati sare, piper dupa gust piper boabe Necesare ptr fiert organele: sare 3 catei usturoi pe care ii punem cu organele […]

drob

Drob

Drob-reteta culinara. Cum se prepara drobul.Cea mai buna reteta a drobului de miel. Reteta pregatit in casa. Aperitiv pentru masa de Paste. Drob-Ingrediente maruntaie de la un miel 8 oua o leg ceapa verde 2 leg patrunjel o leg marar 100g unt sare piper Drob-Mod de preparare Se fierb maruntaiele de miel  in apa cu […]

Cozonac

  Ingrediente Aluat faina 1kg zahar 200gr galbenusuri 6 buc razatura de lamaie, esenta de rom,vanilie o lingurita de sare lapte 400ml o nuca de unt o lg plina de smantana o nuca mai mare de drojdie ulei 100 ml Crema 6 albusuri 25 gr cacao 50 gr nuca de cocos 150 gr zahar esenta […]

Iepurasi si Oute de Paste

Ingrediente: Ptr blat avem nevoie de urmatoarele : 200 gr rama 300 gr zahar 300 gr faina 6 oua rama topit ptr. a unge forma si un pic de gris ptr a tapeta forma(se presara cateva firicele) Ptr. ornat 1 albus de ou } se bat bine cu mixerul si se adauga 3-4 picaturi de […]

Drob de Miel cu Oua Intregi

Ingrediente: ficat, plaman, inima de miel 100 gr untura (sau 150 gr unt) 3 legaturi ceapa verde 3 legaturi usturoi verde 5 oua fierte 2 proaspete 1 legatura patrunjel verde sare, piper 1 buc prapur miel Preparare : Spalam prapurul si il lasam in apa rece ,pana ajungem sa-l folosim.Fierbem 5 oua si le curatim. […]

Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi

Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi, reteta culinara. Cum se prepara Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi.Friptura pentru masa de Pasti. Cea mai buna friptura de miel. Salata de sfecla rosie  Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi-Ingrediente carne miel taiata in bucati 6-7 linguri cu untura(se poate folosi si ulei […]

Cozonac ca la Mama

Ptr. 2 corzi de cozonac avem nevoie de : 1 kg faina 8 galbenusuri (+ 1 galbenus sau 2 ptr. uns deasupra cozonacii) sare cat intra in causul palmei 3 pachete zahar vanilat 2 buc. de unt sau rama de marimea unei nuci coaja rasa de la o lamaie 2 maini de zahar(cand scriu o […]

Ciorba moldoveneasca de gaina

Ciorba moldoveneasca de gaina, reteta culinara.Cum se face cea mai buna ciorba moldoveneasca de gaina.Ciorba din gaina de tara.Ciorba acrita cu bors.Ciorba cu taitei de casa. Daca vrei sa mananci o ciorba buna si gustoasa, atunci recomand ciorba moldoveneasca de gaina facuta cu simt de raspundere din gaina de tara grasa, cu verdeturi si legume […]

Puisori Umpluti

Puisori umpluti-oua umplute.Cum pregatim ouale umplute.Cele mai bune oua umplute.Oua umplute sub forma de puisori. Va recomandam sa vedeti si alte idei ce vor fi pe placul copiilor, dar si al invitatilor. Puisori aperitiv, Oua umplute de diverse forme , Oua umplute cu crema de branza, Oua murate in zeama de sfecla Puisori Umpluti- Ingrediente […]

Follow on Instagram