Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete Aperitive de Pasti

In acest post va prezentam o selectie de Aperitive pentru Pasti , Aperitive Festive ce se preteaza a fi pregatite la orice sarbatoare nu numai de Paste, Craciun sau Revelion. Incercam sa va facem o selectie de aperitive festive ce arata bine si sunt usor de preparat. Musafirii vor fi impresionati de aceste aperitive cu care ii veti surprinde placut. In aceste recomandari de aperitive de Pasti veti gasi diferite forme de oua umplute cat si droburi de miel preparate in doua zone diferite ale tarii, Ardeal si Moldova.

Oua umplute murate in zeama de sfecla

Oua umplute murate in zeama de sfecla Ingrediente: 5 oua fierte, 2 oua crude, 200 ml ulei, 1 lingurita mustar, 300 ml smantana, 125 g branza topita cu verdeturi, sare, piper alb dupa gust, 2 bucati sfecla rosie(mai mici la marime), zahar, otet,  Preparare: Sfecla rosie se spala si se pune la fiert. Fierbem 5 […]

drob din maruntaie de miel

Drob din Maruntaie de Miel

Drob din maruntaie de miel.Cum se prepara drobul de miel. Cel mai bun drob de miel. Drob de miel pregatit in casa. Drob de miel in prapure.   Drob din maruntaie de miel-Ingrediente maruntaie de miel o legatura ceapa verde o legatura marar o legatura patrunjel 100 gr unt 6 oua pentru compozitie 3 oua […]

Oua umplute de diverse forme

Oua umplute de diverse forme Ingrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata(sau pastrama afumata), 3-4 castraveciori murati, 150 ml ulei ptr. maioneza(daca vreti ceva mai light va recomand Maioneza din Lapte), 1 praf de […]

Ciuperci umplute pane

Ingrediente: 20 bucati ciuperci champignon, 200 g sunca presata, 200 g cascaval afumat, 1-2 linguri smantana, 1/2 legatura patrunjel verde, sare, piper dupa gust, 1 lingura unt, si 1/2 lingura ulei, ou, ulei pentru prajit, faina, pesmet,  Preparare: Curatam ciupercile si indepartam coditele pe care ulterior le vom taia cubulete. Punem la incis 1 lingura […]

chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui. Chiftelute dietetice din piept de pui . Cum pregatim Chiftelutele din piept de pui. Carne tocata de pui.   Chiftelute din piept de pui-Ingrediente 500 gr piept de pui tocat o ceapa 2 felii de paine un ou 3-4 catei de usturoi sare piper patrunjel verde cimbru ulei Chiftelute din […]

Aperitiv din piept de pui

Aceasta reteta am pregatit-o pornind de la reteta Gat de gasca umplut postata de Lia acum vreo doua luni .Si fiindca nu aveam de unde sa fac rost de gaturi de gasca am folosit cu mare succes pielea de pe pieptul de pui . Ingrediente 300 gr piept de pui tocat pielea de pe doi […]

Coronita cu carne

Coronita cu carne Ingrediente aluat: 300g faina, 80g untura(sau 150 g margarina/unt), 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 20 g drojdie, 100 ml apa calduta (depinde si de faina cata apa folosim asa ca recomand sa adaugati treptat), 1 ou pentru uns, Ingrediente umplutura: 300 g carne tocata, 1 bucata ceapa, 200 g amestec de […]

Gat de gasca umplut

Chiar daca nu aveti gat de gasca , pui, sau curcan, puteti foarte bine prepara acest fel cu pielea ce o indepartati de pe pieptul de pui in cazul in care nu il folositi. Deci nu uitati putem folosi si pielea de pe pieptul de pui sau alta oratanie, ar fi pacat sa il aruncam […]

Rulada de clatite

Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 3 oua, 1/2 lingurita sare, 10 g drojdie proaspata, 1 lingura pasta de ardei(sau 2 lingurite boia dulce), 50 ml ulei, apa minerala, Ingrediente umplutura rosie: 500 g branza dulce, 1 ceapa mica, 1 lingurita boia dulce(sau pasta de ardei), 150 g sunca(sau pastrama, salam uscat), 100 g unt sau […]

Oua umplute tip puisori

Oua umplute tip puisoriIngrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata, 3-4 castraveciori murati, ulei ptr. maioneza, Preparare : Ouale se curata si tau pe jumatate. Pentru a le da o forma mai interesanta sub […]

Carnaciori in aluat de foietaj

Carnaciori in aluat de foietajINGREDIENTE: 1 pachet aluat de foietaj, carnaciori, seminte de in, de susan,chimen, ou pentru a unge aluatul, 1 praf de sare, PREPARARE: Aluatul de foietaj cumparat il lasam la dezghetat in frigider. Presaram masa de lucru cu faina si intindem aluatul dezghetat. Il taiem fasii apoi infasuram carnaciorii . Ungem aluatul […]

Mozzarella pane cu sos de iaurt

Ingrediente: 300 gr mozzarella calup, 2 oua, faina, pesmet cu verdeata, ulei , Sos: iaurt, sana ulei de masline, miere de albine, busuioc proaspat, frunze de ceapa verde, usturoi praf, sare, piper, Mod de preparare: Mozzarella am taiat-o bastonase pe care le-am trecut prin faina ou pesmet iar ou si iar pesmet. Le-am pus la […]

Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott)

Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott) INGREDIENTE  50 gr rama, 125 gr faina, 125 ml apa, 3 oua intregi, 1 praf sare, INGREDIENTE UMPLUTURA: frunze patrunjel verde, 300 gr branza vaci dulce, 150 g unt (sau margarina Rama) 1 buc ceapa mijlocie 1 lingurita boia dulce(sau iute) sare, piper alb, 1 lingurita chimen macinat, […]

Gogosi cu Piersici si Branza

  Gogosi cu Piersici si Branza INGREDIENTE GOGOSI: 50 gr rama, 125 gr faina, 125 ml apa, 3 oua intregi, 1 praf sare, INGREDIENTE UMPLUTURA: frunze patrunjel verde, 300 gr branza vaci dulce, 2-3 linguri smantana, 2 linguri zeama de lamaie, piersici sare, piper alb PREPARARE: Se pune la fiert 125 ml apa impreuna cu […]

Carnaciori de pui in crusta de aluat

Ingrediente -Carnaciori de pui in crusta de aluat Aluat 500 gr faina 250 gr lapte 1 ou 25 gr drojdie 1 lgt zahar 1/2 lgt sare 50 ml ulei un ou pentru uns mac 500 gr carnaciori de pui Mod de preparare Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam peste ea putin lapte […]

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page