Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete Fripturi de Pasti

In aceasta sectiune prezentam cateva fripturi pentru Pasti mai deosebite ce pot fi preparate de Sfintele Sarbatori Pascale atat din carne de miel cat si din carne de porc, pui, gasca, rata sau curcan. Veti avea o multitudine de retete de fripturi festive de Pasti mai greu sau mai usor de preparat, dar care la final va vor incanta papilele gustative…

iepure la cuptor cu vin si rozmarin

Iepure la cuptor cu vin si rozmarin

Sarbatoarea pascala se apropie cu pasi repezi, inca mai lucram la meniu in functie de gusturile fiecaruia, insa un lucru este de stiut, ca friptura nu o sa lipseasca de pe masa de Pasti. Cea traditionala este din carne de miel dar nu e ceva batut in cuie, fiecare isi pregateste ce le place, tot […]

Rasol de miel la cuptor

Rasol de miel la cuptor

Ca in fiecare an sarbatorim atat Pastele Catolic cat si cel Ortodox. De Pastele Catolic pregatesc acest Rasol de miel la cuptor cu vin rosu, miere, scortisoara, rozmarin si cimbru, iar de Pastele Ortodox voi pregati mai multe preparate, majoritatea familiei fiind de religie Ortodoxa. Mi-am cumparat din timp rasolul de miel si cele trebuicioase […]

Ciolan la cuptor cu cartofi

Ciolan la cuptor cu cartofi

Cea mai simpla friptura este acest Ciolan la cuptor cu cartofi. Odata cu friptura avem si garnitura gata. Ciolanul astfel pregatit este fraged si ti se topeste in gura. Chiar daca Pastele anul acesta ma prinde fara miel, aceasta friptura cu ciolan ii tine locul deocamdata. In aceste vremuri de autoizolare te bucuri ca poti […]

rulada de iepure cu ciuperci si cascaval

Rulada de iepure cu ciuperci si cascaval

Rulada de iepure cu ciuperci si cascaval Imi place carnea de iepure, e gustoasa, sanatoasa asa ca o cumpar de fiecare data cand o gasesc in magazine. Dintr-un iepure de casa cam de 1,3kg, am pregatit doua feluri de mancare pentru doua persoane. Din pulpe am facut o friptura la tava cu o garniture de […]

Pui Copt pe Sare

Pui Copt pe Sare

Pui Copt pe Sare Nu stiu cati dintre voi va aduceti aminte cum preparau mamele noastre puii pe vremuri. Imi aduc aminte ca pui rotisati nu prea gaseam, aragaze cu rotisoare nici atat, te bucurai daca apucai sa iti cumperi un aragaz cu cuptor simplu de la Metalica…. Era minune mare sa prinzi pui rotisat […]

Cotlete de miel cu mirodenii si cuscus

Cotlete de Miel cu Mirodenii

Cotlete de miel cu mirodenii, o reteta potrivita pentru a fi pregatita intr-o zi de sarbatoare. Si cum se apropie sarbatoarea Sfintii Petru si Pavel recomand sa o savurati langa un vin cu acelasi nume „Sfintii Petru si Pavel” din Crama Oprisor. Vinul este un cupaj, realizat din combinarea soiurilor rosii Cabernet Sauvignon si Merlot, […]

Pulpa de miel in sos de vin rosu

Pulpa de miel in sos de vin rosu

Pulpa de miel in sos de vin rosu, reteta culinara. Friptura la cuptor din carne de miel.Friptura de miel cu vin rosu. Pulpa de miel impanata.  Pulpa de miel in sos de vin rosu-Ingrediente 1,5 kg pulpa de miel o lg miere albine 250 ml vin rosu 3 cepe rosii cimbru proaspat o lamaie o […]

Friptura de Miel

Friptura de miel nu poate sa lipseasca de la  masa de Pasti. Friptura de miel a devenit o reteta traditionala ce se cere a fi preparata an de an. Langa friptura de miel e nelipsita salata de sfecla rosie cu hren, o combinatie foarte buna ce v-o recomand cu incredere Ingrediente – Friptura de miel […]

Miel umplut

Ingrediente : 1 buc coasta de miel cu pulpa din spate 300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde tocat 2 catei usturoi pisati sare, piper dupa gust piper boabe Necesare ptr fiert organele: sare 3 catei usturoi pe care ii punem cu organele la fiert […]

Pulpa de miel in crusta de fistic

Ingrediente O pulpa de miel 2 oua o lingura de pesmet 2 linguri de faina 200 gr fistic o capatina de usturoi ierburi provance(cimbru,rozmarin,busuioc,salvie) boia dulce o lingura de mustar 500 gr fasole verde pastai ulei de masline sare piper Mod de preparare Pulpa de miel se spala apoi se pune la fiert pentru 50 […]

Costite de miel in sos de vin alb

Ingrediente 2 buc costita de miel(1,5 kg) 2 lgt ierburi provance 1 lgt salvie 1 lgt boia dulce 1/2 lgt piper alb macinat piper verde boabe(usor zdrobit) piper negru boabe (usor zdrobit) 2 lg miere albine 4-5 catei de usturoi 500 ml vin alb 4-5 lg ulei din samburi de strugure o lgt amidon sare […]

Cotlet de miel cu sos de vin

  Ingrediente cotlet de miel o ceasca de vin rosu o lg sos de soia o lg zahar piper negru o lingurita de amidon alimentar cimbru boia de ardei ulei Cotletele se condimenteaza cu piper ,boia ,cimbru, sare si un pic de ulei, se lasa de preferat cateva ore chiar si mai mult la macerat […]

Coasta de Miel Umpluta

Ingrediente : 1 buc coasta de miel cu pulpa de fata (bucata intreaga) 300 gr organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde tocat 2 catei usturoi pisati sare, piper dupa gust piper boabe Necesare ptr fiert organele: sare 3 catei usturoi pe care ii punem cu organele […]

Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi

Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi, reteta culinara. Cum se prepara Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi.Friptura pentru masa de Pasti. Cea mai buna friptura de miel. Salata de sfecla rosie  Friptura de Miel impanata cu Slanina si Usturoi-Ingrediente carne miel taiata in bucati 6-7 linguri cu untura(se poate folosi si ulei […]

Urmareste-ne si pe Instagram