Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Post

Retete de post in imagini. Retete de post cu legume. Dulciuri de post. Prajituri de post. Retete de post dietetice. Gasesti retete de aperitive de post, supe si ciorbe de post ,mancaruri de post si dulciuri de post.

Clatite umplute de post

Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 10 g drojdie proaspata, 1/2 lingurita sare, 50 ml apa calduta, 400 ml apa minerala, 50 ml ulei, Ingrediente umplutura: 10 linguri soia granule, 200 g ciuperci, 1 bucata ceapa, 6 linguri pasta de ardei(sau 1 ardei gras si 1 rosie), 2-3 linguri ulei, 1/2 legatura patrunjel verde,  Ingrediente ptr. […]

Ciorba de morcovi cu crutoane

Ingrediente: 500 gr morcovi 2-3 cartofi medii 3 catei usturoi 1/2 lamaie mare (1 lamaie mica) 1 varf de cutit de chimen macinat 2 linguri ulei sare, piper alb macinat ardei iute la servit (facultativ) patrunjel verde, Preparare: Curatam morcovii si cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Punem morcovii si cartofii taiati la fiert […]

Ciorba de perisoare din soia

Ingrediente perisoare: 100 g granule soia, 50 ml ulei, 1 ceapa mica, 5 linguri faina, 1/4 legatura patrunjel verde, sare, piper, Alte ingrediente: 2 morcovi de marime mijlocie, 1 radacina patrunjel, 1/4 radacina telina, 1 ceapa mica, 1 lingura mare bors(folosesc borsul de la plic), 1 lingura frunze leustean verde tocat(sau uscat daca verde nu […]

Varza rosie cu mere

Varza Rosie cu Mere

Ingrediente: 1 varza rosie (circa 1 kg), 1 bucata ceapa mare, 3 bucati mere acrisoare, 6 linguri ulei masline(se poate folosi si ulei daca nu avem la indemana ulei de masline), 2 linguri otet de vin, 1 lingura zahar, 3 bucati cuisoare intregi, 1 frunza de dafin, sare, piper macinat dupa gust, 150 ml apa, […]

Tocana de legume cu ciuperci

Ingrediente 2 cepe 2 morcovi o vanata o gulie 2 ardei grasi rosii 500 gr ciuperci pleurotus 4-5 rosii 100 ml ulei 2-3 catei de usturoi(optional) sare piper patrunjel verde Mod de preparare Toate legumele se spala apoi se toaca fiecare in functie de nevoie. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie in rondele subtiri, […]

Baghete cu dovleac

Simple,usor de facut si foarte foarte gustoase!! Pentru aceasta reteta va trebuie asa: 800 gr aluat foietaj 500 gr dovleac de placinta zahar dupa gust esenta de rom esenta de vanilie sau zahar vanilat 2 linguri de zahar brun amestecat cu praf de scortisoara (optional) Scoateti aluatul de la congelator si-l lasati in frigider sa […]

Prajitura cu Bulion

Prajitura cu Bulion sau cum i se mai spune in alte parti Prajitura Saracului desi este foarte simpla este o prajitura foarte buna si in zilele de Post de peste an. Anul acesta de Craciun am pregatit prajitura si se pare ca si de Revelion am comanda asigurata. Va invit si pe voi dragi cititori […]

Orez brun cu legume sote

Ingrediente: Garnitura de orez – 150 gr orez brun cateva fire de sofran sare piper Legume sote – 200 gr amestec mexican de legume congelate cateva ciuperci 1 ceapa mica un dovlecel 2 lg ulei de masline 1/2 lgt praf de ghimbir o lgt sos de soia 3 rosii in bulion un praf de usturoi […]

Soia cu varza calita

Ingrediente: 1 pachet soia cubulete, 1 varza dulce, 3 rosii, 2 bucati ceapa, 150 ml bulion, 50 ml ulei, sare, piper dupa gust, cimbru,marar, Preparare: Cuburile de soia le fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert le lasam la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Varza o taiem fideluta. Rosiile le […]

Snitele de soia cu sos de rosii

Ingrediente 150 gr snitele soia 5-6 rosii 1 lg zahar piper cimbru sos de ardei iute(dupa gust) 4 lg ulei de masline 3-4 catei de usturoi sare Mod de preparare Snitelele de soia se fierb in apa cu sare pana se inmoaie bine. Se scot si se pun la scurs. Intr-o forma de graten punem […]

Sarmalute de soia cu varza creata

Ingrediente: 1 pachet soia granule, 2 buc. ceapa, 2 buc. morcovi, 300 g ciuperci champignon, 150 g orez, sare, piper dupa gust, 1 lingurita boia, maghiran(optional), 100 ml ulei, 250 ml bulion(suc de rosii), boabe de piper, 1-2 capatani varza creata, Preparare: Fierbem granulele de soia in apa cu sare. Dupa ce au fiert le […]

Ciorba de Fasole

Ciorba de fasole

Ciorba de fasole, reteta culinara. Ciorba din fasole uscata. Bors de fasole. Ciorba de fasole, de post. Bors de putina. Ciorba acrita cu bors. Supe, ciorbe de post. Ciorba de fasole-Ingrediente 250 fasole pestrita uscata, un morcov, 2 cepe, cateva lg zarzavat pentru ciorbe , sau legume proaspete( rosii, ardei gras) patrunjel, leustean, cimbru, 500 […]

Legume la cuptor

Ingrediente: 3 cartofi, 1 morcov, 1 ardei gras rosu, 3 fire de ceapa verde, un buchetel brocoli, un buchetel de conopida, 2 rosii, 5-6 ciuperci, 2-3 catei de usturoi, 4 lg ulei de masline, boia de ardei iute si dulce, ierburi provance, marar verde, 200 ml suc de rosii 250 ml supa de legume sau […]

Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac Ingrediente: 250 g margarina (sau unt), 250-300 g faina + pentru intins, 80 ml apa, o lingurita zeama de lamaie, 3 linguri zahar, jumatate fiola vanilie, o lingurita praf de copt, un praf de sare, umplutura; 700 gr dovleac pentru placinta ras, 300 gr zahar, 100 gr margarina(unt), 2-3 lg pesmet alb […]

Ciorba de legume

Ciorba de legume INGREDIENTE: o mana de pastai galbene 2 ardei grasi 1 gulie 1 dovlecel 4 cartofi 2 morcovi 1 ceapa 4 rosii 1 pastarnac 1 leg marar 1 leg patrunjel 1 lg leustean o crenguta de cimbru verde 1 l bors de putina 3 lg ulei Ciorba de legume MOD DE PREPARARE: Intr-o […]

Urmareste-ne si pe Instagram