Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Varza murata cu piept de porc afumat si carnati

Ingrediente: 500 gr piept de porc afumat , 1 fir carnat afumat (de casa ), 1 kg varza murata , 2 bucati ceapa alba , 50 ml ulei ptr sare,piper macinat,cimbru maruntit, boia dulce , Preparare : Ceapa curatata si spalata o taiem marunt. Pieptul de porc afumat il taiem bucati potrivite la fel si […]

Grisine cu piure de legume

Ingrediente 150 gr amestec mexican de legume congelate 500 gr faina 15 gr drojdie 1 lgt pasta de ardei iute 1 lg zahar 3-4 lg ulei mac si susan Mod de preparare Din legumele fierte la aburi se face un piure foarte fin.Il punem in masina de paine adaugam drojdia dizolvata cu o lg de […]

Salata iceberg in sos mediteranean

  Ingrediente Salata o salata iceberg 10 -12 rosii cherry 2 castraveti un ardei kapia rosu o legatura ceapa verde doi morcovi o bucata sfecla rosie 10 oua prepelita un plic dressing pentru salata mediteraneana de la Kotanyi 5 lg ulei 2 lg otet sare   Ingrediente frigarui o jumatate piept de pui 2 lg […]

Salata de Icre

Ingrediente: 200 g icre crap curatate de pielita , sare , cca.300 ml ulei , 1 ceapa mica , 150 ml apa minerala , gris , zeama de la o lamaie , Punem la fiert cca.300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris , atata cat sa obtinem […]

Inimioara cu afine

Ingrediente  400 gr aluat foietaj 1 budinca de vanilie 350 ml lapte 4 lg zahar esenta de vanilie 100 gr margarina 200 ml frisca 200 gr afine congelate 1 plic tort-gelee 3 lg zahar   Mod de preparare Praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin lapte.Restul de lapte se pune la fiert iar […]

Ciorba pe oase de porc mistret- Ciorba Vanatorului

Ingrediente pentru 4 l ciorba: 1 kg oase mistret (oasele detasate de la ceafa cu putina carnita ) 2 morcovi , 200 gr mazare verde , 200 gr pastai fasole verde , verdeturi (leustean , telina , ,eu am folosit un amestec de verdeturi pentru ciorbe ) , 3-4 rosii decojite si taiate cubulete, 1 […]

Somon pe pat de spanac

Ingrdiente 5 buc file de somon 400 gr spanac congelat 300 ml lapte 50 gr unt sare piper Sos 300 ml smantana menta uscata kotanyi ierburi provance kotanyi un praf de usturoi sare si piper Mod de preparare Intai preparam sosul ca aromele folosite sa se intrepatrunda.Amestecam smantana cu sare,piper,menta ,ierburile provance si praful de […]

flancuri cu citrice

Flancuri cu citrice

Flancuri cu citrice din aluat foietaj si crema de vanilie. Cum se prepara flancurile cu citrice. Cele mai bune flancuri din aluat foietaj. Flancuri cu citrice-Ingrediente un pachet aluat foitaj Crema 1,3 l lapte 250 gr faina 450 gr zahar 5 oua esenta de vanilie sare Decor portocale si greapefruit Flancuri cu citrice-Mod de preparare […]

Aripioare la cuptor

Ingrediente : 1 kg aripioare pui , 500 gr cartofi , maghiran ,boia dulce , sare, piper, delikat , 2 linguri untura , sau ulei 150 ml , 250 ml supa de carne , 100 ml vin alb sec sau demisec , Preparare : Aripioarele le condimentam cu sare , piper ,boia dulce si maghiran […]

Pilaf de orez

Ingrediente : 300-400 g carne porc (pulpa ), 2 bucati ceapa , 1 ardei gras , 2-3 bucati rosii decojite , 100 ml ulei , 1 cana orez , sare, piper dupa gust , 1 lingurita boia dulce , Preparare : Carnea o portionam bucatele potrivite . Ceapa curatata o taiem marunt ,la fel si […]

Salata de curcan

Ingrediente un piept de curcan 7 cartofi potriviti 6 morcovi un borcan castraveti in otet(6-7 buc) 3 gogosari in otet 6 oua 200ml ulei mustar sare piper Decor 2 gogosari in otet maioneza  Mod de preparare Pieptul de curcan se pune la fiert ,se spumeaza dupa care se adauga morcovii si cartofii intregi.Adugam sare dupa […]

ostropel de iarna

Ostropel de iarna

Ostropel de iarna, ostropel de pui pregatit cu ingredientele la indemana pe timp de iarna. Alte retete cu carne de pasare gasiti in sectiunea Retete cu carne de Pasare. Acest ostropel se pregateste relativ rapid si este foarte bun mai ales servit cu mamaliguta fierbinte. Sunt unii care prefera acest ostropel cu pireu de cartofi, […]

Ciorba de pui cu varza creata

Ingrediente : 500 gr tacamuri pui , 3 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1/2 radacina telina 1 ceapa mica, 1 mana mazare,fasole verde,gulie taiata cubulete, 1 capatana mijlocie de varza creata , 2 linguri bors Magic cu legume, 2-3 linguri ulei 1 lingura unt, leustean, sare Preparare : Carnita de pui o portionam si o punem […]

Tocana de pui

O tocana de pui preparata ca la Bistrita Nasaud de mama soacra … Ingrediente : 1 pui de casa , 100 ml ulei , 6 catei usturoi, 1 morcov, 1 patrunjel, 400 gr smantana, 5 linguri faina, sare dupa gust Preparare : Puiul transat se prajeste pe uleiul incins. Punem apa cat sa acopere puiul […]

Tort crema de zahar ars cu piersici

Ingrediente folosite ptr blat : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1/2 pachet praf de copt, Ingrediente petru crema : 8 oua intregi 1 l lapte 3 plic zahar vanilat 8 linguri zahar 200-300 gr piersici Mai avem nevoie de 8 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita. Mod de […]

Urmareste-ne si pe Instagram