Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Tocanita din Piept de Pui si Ardei Copti

Ingredientele necesare : 600 gr piept de pui 300 gr ardei Capia 4 catei usturoi 300-400 gr rosii 30 ml ulei 1 legatura patrunjel verde sare,piper 100 ml smantana Cum procedam : Incalzim cuptorul in prealabil.Carnea o portionam in cuburi mai mari si o asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu ulei. Turnam […]

Tocanita din Burta si Picioare de Porc

Tocanita din Burta si Picioare de Porc

Cand e vorba de Tocanita din Burta nu stau mult pe ganduri si ma pun sa o pregatesc rapid. Tocanita din Burta si Picioare de Porc o prefer desi imi place la fel de mult si Ciorba de Burta. Alte retete cu burta ar fi Tocanita de burta cu Ciolan, Tocanita de burta cu Creier. Toate sunt […]

Gogosi spirala

Gogosi spirala, reteta de patiserie. Gogosi pufoase impletite. Gogosi pregatite in casa. Gogosi impletite din aluat dospit. Gogosi spirala prajite in ulei. Aceasta reteta de gogosi spirala  se afla in site de foarte mult timp si de atunci am pregatit-o de  multe ori dar de fiecare data uitam sa ii fac poze noi . Update […]

Pastai cu usturoi

Pastai cu usturoi

Pastai cu usturoi Una din mancarurile mele preferate de vara –fasolea pastai cu usturoi. Dupa cum stiti sunt foarte multe soiuri de pastai, dar cele mai bune si gustase care se preteaza pentru acest fel de mancare sunt pastaile verzi pestrite . Daca aveti ocazai sa le gasiti in piata sau sa le cultivati in gradina voastra, […]

Briosa cu Nuca- Dios Brios

Ingrediente aluat : 250 ml lapte 2 galbenusuri de oua 450 gr faina 50 gr nuca macinata 3 linguri zahar 1 praf sare si coaja rasa de la 1 lamaie 25 gr drjdie proaspata 2-3 plicuri zahar vanilat Pentru a unge aluatul avem nevoie de : 1 ou 2 linguri lapte Pentru a insiropa briosa […]

Supa de Rosii- Paradicsom Leves

Ingrediente: 1 cana mica de cafea cu orez 600 ml bulion 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ceapa sare 2 1/2 linguri zahar 50 ml ulei 3 l apa Preparare: Se pune uleiul la incis si orezul se prajeste , se adauga ceapa si legumele si se calesc un pic . Totul se stinge cu […]

Branzoici - Turos Bukta

Branzoici- Turos Bukta

In unele locuri li se spun Branzoici, in alte locuri Branzoaice sau Poale in Brau, la noi in zona le mai spunem Turos Bukta sau simplu Bukta. Indiferent de cum se numesc sunt la fel de bune ca sunt facute in Ardeal, ca sunt din Moldova rezultatul final este absolut demential si cred ca si […]

Visine Conservate la Rece

Visine Conservate la Rece

E sezonul visinelor. Ne pregatim din timp pentru iarna preparand an de an aceste Visine Conservate la rece .Iata o modalitate simpla de a conserva delicioasele visine obtinand astfel 2 produse si anume visine pentru prajituri si sirop de visine . Reteta de mai jos este pentru 3 kg de visine fara samburi. Ingrediente pentru […]

Rulada din cascaval ” Cindrel”

Ingrediente folosite: 600 gr cascaval (eu am folosit cas de oaie ) Umputura : 1 buc piept fazan fiert 3-4 morcovi 3 castraveti murati 3 buc ceapa verde 4 oua fierte 250 gr rama 1 leg patrunjel verde sare, piper ,delikat Cu, procedam: Intr-un vas punem la fiert apa in care am pus 1 lingurita […]

Prajitura „MOZAIC „

Ingrediente: Pt. blat folosim: 10 albusuri oua 10 linguri zahar 1 cana rahat 1 cana nuca taiata 1 cana visine desamburite(se pot folosi si din compot) (visinile se po inlocui cu 1 cana de stafide pe care le punem in prealabil la inmuiat in esenta de rom ptr. cca 1 ora apoi aruncam romul de […]

Tort ,,Capsunica”

blat 5 oua 5 lg zahar 5 lg faina esenta de vanlie Crema 300gr urda 300ml smantana 300gr zahar 2 oua un pumn de capsuni 2 pl gelatina decor capsuni jeleu blatul obtinut din ingredientele de mai sus se acopera cu crema obtinuta astfel:ouale si zaharul se fierb la baie de apa dupa ce s-au […]

Varza calita cu Orez

Avem nevoie de : 1 capatana varza dulce 1/2 cana (de 250 ml)orez 2 buc ceapa 1 lingura boia dulce 1/4 lingurita cimbru 1 lingurita chimen macinat sare, piper dupa gust 200 ml bulion 100 ml ulei apa Preparare : Se taie varza fidea ,ceapa se taie marunt si se caleste pe uleiul incins.Se pune […]

Ciuperci pe plita

Avem nevoie de : ciuperci champignon sare o plita sau o tigaie de teflon Cum procedam ? Este o metoda simpla de a gati astfel ciupercile . Am vazut astfel pregatite ciupercile pe plita de la soba cu lemne. Cum nu am soba la dispozitie am facut ciupercile pe tigaia de teflon . Am curatat […]

Cuiburi cu Ou- Tojas Feszek

Avem nevoie de : parizel ou sare, cascaval Cum procedam : Incingem uleiul si punem felia de parizel curatat de pielita la prajit . Va recomand ca sa obtineti cosuletul (cuibul ) mai frumos ,sa nu folositi parizelul care are felia asa de mare . Parizelul prin prajire face o burta in sus in acest […]

Crema de Branza- Korozott

Ingrediente: 500 gr branza dulce (merge si urda ) 1 ceapa mijlocie 100 gr unt sau margarina sare 1-2 lingurita boia ( eu am folosit pasta de gulyas ) seminte de chimen Preparare: Branza cu rama se freaca bine cu mixerul apoi se adauga sarea, pasta gulyas sau lingurita de boia si se omogenizeaza. Se […]

Urmareste-ne si pe Instagram