Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Fripturi si garnituri

Crocante si gustoase, sunt o incantare pentru apetit sanatos si pentru gurmanzi.
Fripturi la gratar, fripturi la tava, fripturi la cuptor, frigarui, rulade de carne

Legume cu unt pentru garnitura

Legume cu unt pentru garnitura

Imi place ca langa peste sau fripturi de vita, pasare sau porc sa pun intotdeauna si o garnitura de legume. Cea mai la indemana garnitura este din legumele sote, asa ca mai mereu am in frigider legume din care sa incropesc rapid o garnitura. Pentru perioada iernii prefer sa imi fac in congelator un stoc […]

Piept de rata cu sos de portocale

Piept de rata cu sos de portocale

Cel mai simplu si bun preparat din piept de rata a fost acest Piept de rata cu sos de portocale, pe care l-am gatit pana acum. Pieptul de rata a fost foarte fraged datorita procesului de marinare pe care l-am facut cu ajutorului aparatului de vidat HEINNER HAV-EDC120SS Piept de rata cu sos de portocale […]

Cotlete marinate la grill electric

Cotlete marinate la grill electric

Dupa cum va spuneam intr-o alta reteta indiferent de anotimp nu am renuntat la preparatele facute pe gratar si am pregatit aceste Cotlete marinate la grill electric. Si de aceasta data am folosit Grill-ul electric de la Fram pentru a pregati aceste delicioase Cotlete la programul pentru carne. Nu doar carne putem pregati ci si […]

Pui copt în pungă de hârtie

Pui copt în pungă de hârtie

Când avem poftă de un pui bine rumenit, suculent și crocant la exterior cumpărăm repede un pui fraged și proaspăt și pregătim un Pui copt în pungă de hârtie! Mama folosea această metodă de a coace puiul. Era zi de sărbătoare când ne pregătea pui la cuptor. Doamne ce bun era cum îl pregătea! De […]

Coaste de berbecut la cuptor

Coaste de berbecut la cuptor

Inceputul de octombrie vine cu must dulce si parfumat dar si cu fripturi suculente pregatite pe indelete, pastrama de oaie la gratar sau orice alte bunatati din carne.Astazi va propun aceste coaste de berbecut la cuptor, sunt fragede si gustoase numai bune de savurat langa o carafa de must proaspat stors sau vinul preferat. Gustul […]

Obraji de porc cu legume

Obraji de porc cu legume

Cea mai fină carne și cea mai fragedă din câte am mâncat vreodată. Pregatită ca în rețetă, Obraji de porc cu legume, pur și simplu se topesc în gură. Obrajii de porc pe care multi dintre noi nu îi apreciaza la adevărata lor valoare. Mereu cumpăr de la Selgros acesti mușchi maseteri. Daca aveți ocazia […]

Ciolan umplut la cuptor

Ciolan umplut la cuptor

De sărbatori in locul ruladei clasice de carne pregatesc acest Ciolan umplut la cuptor care este foarte apreciat de familia mea. Ciolanul este la un preț accesibil și chiar se pot pregăti multe rețete deosebite din el. Aperitive, diverse mâncăruri, fripturi, și de ce nu și alternativa prezentată în cele ce urmează și în format […]

Rulouri de cotlet umplut cu bacon si branza

Rulouri de cotlet umplut cu bacon si branza

La masa de Duminica gatim aceste Rulouri de cotlet umplut cu bacon si branza, sau la orice masa festiva, de Craciun , Revelion sau si de Paste! Rulourile se pot pregati inainte cu o zi si pot fi finalizate in ziua in care urmeaza a fi servite. Ca sa va fie mai usor sa pregatiti […]

Legume cu sos bechamel si cascaval

Legume cu sos bechamel si cascaval

Am folosit aceste Legume cu sos bechamel si cascaval ca si garnitura la o friptura, dar se preteaza foarte bine si ca fel principal la pranz sau cina. Se pregateste foarte repede si puteti folosi ce legume aveti prin frigider. Eu am folosit broccoli si morcovi. Ideal ar fi fost sa pun baby carrots, dar […]

pui pe sticla la cuptor

Pui pe sticla la cuptor

Astazi va prezint a treia reteta din colaborarea nostra cu Ferma Vranceana– Avicola Focsani.Fiindca puiul grill a fost produsul focus, nu puteam sa il pun altfel in valoare decat sa il gatesc intreg, la cuptor.Deci recomandarea noastra este reteta de Pui pe sticla la cuptor.Puiul pe sticla  este o reteta simpla, usor de pregatit si […]

Pui pe capac

Pui pe capac

Acest Pui pe capac este o reteta pe care mama mea o facea des mai ales cand eram copil. Era atat de bun puiul astfel pregatit!Erau vremuri mai grele acum 40 de ani si nu mereu avea norocul sa cumpere un pui, dar si cand cumpara aceasta metoda de a il prepara era preferata ei, […]

Ciolan la cuptor cu cartofi

Ciolan la cuptor cu cartofi

Cea mai simpla friptura este acest Ciolan la cuptor cu cartofi. Odata cu friptura avem si garnitura gata. Ciolanul astfel pregatit este fraged si ti se topeste in gura. Chiar daca Pastele anul acesta ma prinde fara miel, aceasta friptura cu ciolan ii tine locul deocamdata. In aceste vremuri de autoizolare te bucuri ca poti […]

risotto cu parmezan

Risotto cu parmezan

Risotto cu parmezan este o reteta simpla si gustoasa cu ingrediente la indemana oricui. Desi la prima vedere pare a fi un preparat greu de facut, trebuie sa va spun ca se face extrem de usor. Pentru a obtine un risotto bun trebuie sa folositi un orez cu bobul rotund, de preferat arborio, un vin […]

Chiftelute de orez cu emmentaler

Chiftelute de orez cu emmentaler

Aceste Chiftelute de orez cu emmentaler, pot fi folosite ca si garnitura la diferite fripturi, sau pot fi un aperitiv, sau o gustare calda delicioasa alaturi de care putem servi o salata. Este o alternativa buna pentru a mai scoate din meniu carnea. Alte retete asemanatoare gasiti daca dati clic pe titlul din imaginile de […]

antricot de vita la gratar cu salata

Antricot de vita la gratar cu salata

Astazi este 1 Decembrie, ziua nationala a Romaniei, si cum cere traditia se incing gratarele pentru mici, carnati, pastrama dar se pregatesc si ceaunele pentru nelipsita fasole cu ciolan sau fasole cu carnati.As degusta din toate dar de ceva vreme carnea de porc imi place doar sa o gatesc, asa ca astazi eu fac exceptie […]

Urmareste-ne si pe Instagram