Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Craciun

Am pregatit aceasta categorie cu retete pentru Craciun si Revelion. Aici veti gasi retete de prajituri pentru Craciun, mancaruri pentru Craciun , retete traditionale pentru Craciun , aperitive pentru Craciun.

Rafaello rapid

INGREDIENTE : 200 gr nuca cocos, 200 gr zahar pudra, 250 gr margarina Rama , 2-3 pliculete zahar vanilat, 2 galbenusuri ou, 200 gr lapte praf, 100 gr biscuiti macinati, nuca cocos pentru ornat, alune, visine (optional ), PREPARARE : Intr-un vas punem 200 gr nuca cocos, 200 gr zahar pudra, zaharul vanilat, 200 gr […]

Tort cu crema de trufe

Ingrediente Blat 8 oua 6 lg faina 8 lg zahar 2 lg cacao 50 gr ciocolata rasa esenta de rom Crema 1 200 ml frisca 100 gr ciocolata amaruie 100 gr ciocolata cu lapte esenta rom Crema 2 200 ml frisca 200 gr ciocolata alba esenta vanilie Sirop 6 lg miere de albime 400 ml […]

Tort cu fructe, ness si ciocolata

Ingrediente Blat 9 oua 9 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao o esenta rom Stratul 1 300 gr zahar 5 mere 5 pere 1/2 plic gelatina esenta rom Crema 400 ml frisca 3 lg ness 5 galbenusuri 250 gr mascarpone 200 gr zahar 100 gr ciocolata amaruie esenta de vanilie 1/2 plic gelatina […]

Cozonac Pufos Umplut - Foszlos Fonott Kalacs

Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs

Aceasta reteta de Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs este cea de-a doua din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri. Este un cozonac deosebit de pufos cu crema de cacao. Dca inca nu ati incercat acest cozonac anul acesta sa nu il ratati. Cei care l-au pregatit au fost foarte multumiti […]

Prajitura cu ness

Prajitura cu ness Imi cer mii de scuze ca v-am lasat sa asteptati atat de mult timp reteta acestei prajituri. Este foarte usor de facut si se aseamana foarte bine cuPrajitura cu lamaie ca tehnica. Ingrediente foi 9 oua 9 lg zahar 9 lg faina esenta de vanilie crema 400 gr frisca 125 gr mascarpone 5 […]

Prajitura Vienetta

Prajitura Vienetta , o delicioasa prajitura cu foi fragede cu nuca macinata, umplute cu o crema fina de vanilie  si o glazura crocanta din zahar ars. Va recomand sa incercati -Prajitura Vienetta!! Ingrediente foi: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri apa 6 linguri nuca macinata 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt Ingrediente […]

Tort cu nuca

Tort cu nuca Blat 8 oua 8 lg zahar 4 lg apa 6 lg faina 2 lg cacao 4 lg nuca macinata esenta de rom Crema 1 2 galbenusuri 100gr zahar 125 gr baranza mascarpone 100 gr nuca prajita macinata 200 ml frisca 2 lg ness 1/2 plic gelatina Crema 2 2 galbenusuri 100gr zahar […]

Prajitura cu lamaie

  Ingrediente Foi 9 oua 9 lg faina 9 lg zahar esenta de vanilie Crema 400 ml frisca 5 galbenusuri 125 gr mascarpone 200 gr zahar o lamaie esenta vanilie un plic gelatina Decor nucade cocos Mod de preparare Foi Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta […]

Rulada Dots- Turo Rudi

Ingrediente aluat: 400 gr faina 240 gr unt (margarina) 2 lingurite bicarbonat de sodiu 2 linguri zahar praf 2 linguri cacao 2 galbenusuri ou 200 ml smantana Ingrediente crema : 1 kg branza dulce 8 galbenusuri 400 gr zahar pudra 6 linguri gris 2 plicuri zahar vanilat Coaja razuita de la 1 lamaie 200 gr […]

Prajitura Manyka

Prajitura Manyka

Nimic mai simplu decat aceasta prajitura Manyka! Fara un efort prea mare obtinem un adevarat deliciu ce poate fi savurat atat de cei mari cat si de cei mici . Prajitura Manyka – Ingrediente foi 150 g zahar1 lingura mare cacao2 oua intregi2 linguri miere albine50 g unt1 praf de copt400-500 g faina Ingrediente crema:2 […]

Muschi de porc in foietaj

Muschi de porc in foietaj- Retete culinare fripturi Ingrediente 500 gr muschi de porc o jumatate pahar vin alb ulei de floarea soarelui 4 catei de usturoi sare piper mozaic din rasnita Kotanyi o ceapa 400 gr ciuperci 400 gr aluat foietaj o lg ulei masline boia dulce un ou Mod de preparare Muschiul se […]

Aperitiv cu mere

Ingrediente 5 mere rosii 3 felii pastrama un morcov o buc telina 1 castravete murat 1/2 gogosar 100 gr smantana piper mozaic din rasnita Kotany sare Mod de preparare Telina si morcovul se curata si se rade prin razatoare.Castravtele gogosarul si pastrama se taie in cubulete mici. Merele se scobesc lasand peretii cat mai subtiri.Miezul […]

Pui cu pere si ghimbir

Ingrediente 4 pulpe de pui (eu am pus si doua aripi) 3 cepe un gogosar 2 lgt ghimbir proaspat ras 350 ml vin alb sec o lg miere 3-4 pere sare piper mozaic din rasnita Kotanyi 3 lg faina 3 lg ulei Pulpele de pui spalate si zvantate cu un prosop de hartie se condimenteaza […]

Friptura de pui cu pastai picante

Pentru friptura 4 pulpe de pui piper cu lamaie sare Pentru pastai 1 kg pastai galbene (fideluta) 3 lg ulei 3 cepe 4 rosii o leg marar un ardei iute 2 lg otet sare Mod de preparare Pulpele se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie si se tin la rece 1/2 ora,dupa care se […]

Pulpe de pui cu morcovi si ciuperci

Ingrediente 3 pulpe de pui 500 gr ciuperci 6-7 morcovi 2 cepe 250 ml vin alb piper mozaic din rasnita Kotanyi o leg patrunjel boia dulce 2 lg ulei de masline 4 catei de usturoi sare Mod de preparare Cupercile morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete. Pulpele se spala si […]

Urmareste-ne si pe Instagram