Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Pasti

Aici gasiti retete de Pasti pentru toate gusturile si obiceiurile. Fripturi de miel , ciorba de miel, retete de cozonaci cu nuca , retete de cozonaci cu mac , retete de cozonaci pufosi , retete de pasca , oua rosii

Prajitura cu zmeura si crema de urda

Prajitura cu zmeura si crema de urda

 Prajitura cu zmeura si crema de urda. Cea mai buna prajitura cu zmeura. Tarta cu zmeura si crema de urda. Prajituri cu fructe si urda. Prajituri de casa. Cele mai bune prajituri. Prajitura cu zmeura si crema de urda-INGREDIENTE Blat: 4 oua, 150 gr zahar brun, 3 linguri apa fierbinte, 200 gr faina, 1 lg […]

Tort cu crema de ciocolata si frisca

Tort cu crema de ciocolata si frisca

Tort cu crema de ciocolata si frisca, tort de casa. Reteta tort de casa cu crema de ciocolata si frisca. Cel mai bun tort cu crema de ciocolata si frisca Tort cu crema de ciocolata si frisca-INGREDIENTE Blat: 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta de vanilie Crema: 400 ml […]

Prajitura cu cocos si bezea

Blat: 5 galbenusuri, 180g zahar, 1 plic zahar vaniliat, 200g faina, un plic praf de copt, 10 linguri apa, Crema: 200g margarina Rama sau unt 82%grasime, 350ml lapte, 100g nuca de cocos, 1 lingura amidon alimentar, esenta de rom, Glazura: 5 albusuri, 200g zahar, nuca de cocos, aschii de ciocolata alba, MOD DE PREPARARE: Galbenusurile […]

Ciorba de gasca cu legume

Ciorba de gasca cu legume

Ciorba de gasca cu legume.Cum se prepara ciorba din carne de gasca. Ciorba acrita cu bors de putina. Cea mai buna ciorba din carne de gasca crescuta la tara. Ciorba de gasca cu legume-INGREDIENTE 4 buc carne de gasca, 2 cepe rosii, un ardei gras, un ardei capia, un morcov, 2 rosii, 150 gr fasole […]

Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott)

Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott) INGREDIENTE  50 gr rama, 125 gr faina, 125 ml apa, 3 oua intregi, 1 praf sare, INGREDIENTE UMPLUTURA: frunze patrunjel verde, 300 gr branza vaci dulce, 150 g unt (sau margarina Rama) 1 buc ceapa mijlocie 1 lingurita boia dulce(sau iute) sare, piper alb, 1 lingurita chimen macinat, […]

Gogosi cu Piersici si Branza

  Gogosi cu Piersici si Branza INGREDIENTE GOGOSI: 50 gr rama, 125 gr faina, 125 ml apa, 3 oua intregi, 1 praf sare, INGREDIENTE UMPLUTURA: frunze patrunjel verde, 300 gr branza vaci dulce, 2-3 linguri smantana, 2 linguri zeama de lamaie, piersici sare, piper alb PREPARARE: Se pune la fiert 125 ml apa impreuna cu […]

prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

–Prajitura cu branza si capsuni, reteta prajitura de casa. Cele mai bune prajituri cu branza.Cum pregatim prajiturile cu branza si capsuni. Prajitura de casa cu capsuni. Prajitura cu branza si capsuni-Ingrediente BLAT: 250 gr unt, 100 gr ciocolata amaruie, 200 gr zahar, zahar vanilat, un pic de sare, 4 oua, 200 gr faina, 100 gr […]

Prajitura cu iaurt si capsuni

INGREDIENTE BLAT Prajitura cu iaurt si capsuni: 12 oua, 12 linguri faina, 12 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE UMPLUTURA Prajitura cu iaurt si capsuni: 750 ml iaurt simplu, 500 ml frisca Megle, 3 plicuri gelatina de la Dr Oetker, 600 gr capsuni, zahar dupa gust, PREPARARE Prajitura cu iaurt si capsuni : Blat […]

Jeleu de capsuni si crema de mascarpone

INGREDIENTE: Jeleu: 400 ml sirop de capsuni, 100 ml apa, 2 plicuri tort gelee, 12 capsuni, Crema de mascarpone: 250 gr mascarpone, 200 ml frisca, 2 oua, 100 gr zahar, 100 gr zahar pudra vanilat, 1/2 fiola esenta de vanilie, un plic de gelatina, Sirop de capsuni: 500 gr capsuni 300 gr zahar, MOD DE […]

Prajitura cu Branza Dulce

INGREDIENTE ALUAT: 150 g unt sau margarina ( eu am folosit 100 g untura), 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 400 g faina, 2 galbenusuri ou, smantana cat cuprinde aluatul, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE UMPLUTURA: 4 oua, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic […]

Bobite cu martipan si alune de padure

Bobite cu martipan si alune de padure

Bobite cu martipan si alune de padure, deserturi rapide. Prajituri fara coacere. Desert cu alune si martipan. Bobite glazurate. Prajituri de casa.  Bobite cu martipan si alune de padure-INGREDIENTE 100 gr alune de padure, 150 gr biscuiti cu vanilie, 200 gr resturi din blat de cacao, 4 piscoturi de sampanie, 100 gr unt, 1 lg […]

Carnaciori de pui in crusta de aluat

Ingrediente -Carnaciori de pui in crusta de aluat  Aluat 500 gr faina 250 gr lapte 1 ou 25 gr drojdie 1 lgt zahar 1/2 lgt sare 50 ml ulei un ou pentru uns mac 500 gr carnaciori de pui Mod de preparare Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam peste ea putin […]

Friptura de Miel

Friptura de miel nu poate sa lipseasca de la  masa de Pasti. Friptura de miel a devenit o reteta traditionala ce se cere a fi preparata an de an. Langa friptura de miel e nelipsita salata de sfecla rosie cu hren, o combinatie foarte buna ce v-o recomand cu incredere Ingrediente – Friptura de miel […]

Drob de Miel in aluat de foietaj

Ingrediente : organele de la 1 miel (inima, ficat,splina,rinichi,plaman si limba) 2 legaturi ceapa verde 10 oua fierte 2 oua crude 1 legatura patrunjel verde 4 morcovi fierti 1 lingura untura sare,piper dupa gust 1 pachet aluat foietaj (500 g) piper boabe 6 catei usturoi 1 foaie de dafin 1 ou pentru uns aluatul Preparare: […]

Ciorba din carne de miel

Ciorba din carne de miel

Ciorba din carne de miel  Cum se prepara Ciorba din carne de miel.Reteta Ciorba din carne de miel.Ciorba din carne de miel dreasa cu smantana.Ciorba de miel acrita cu macris.Ciorba de miel ca in Ardeal.Cea mai buna Ciorba de miel pregatita de Paste. Ciorba de miel dupa reteta bunicii. Ingrediente Ciorba din carne de miel: 800 g […]

Urmareste-ne si pe Instagram