
Prajitura cu Mango Rasturnata
Prajitura cu Mango Rasturnata, este o prajitura cu fructe delicioasa usor de preparat. Este una din cele mai bune prajituri de casa ce se prepara intr-un timp scurt. Se poate prepara cu orice fel de fructe de sezon ce le aveti la indemana. Aluatul este unul pufos ce imbraca delicat feliile de fruct. Se potriveste a […]

Retetele noastre in varianta voastra- Martie 2013
Ei, dragilor de cand am pornit acest proiect ” Retetele noastre in varianta voastra „ ne-am tot gandit cum sa va rasplatim stradania si fidelitatea voastra. Asa ca iata-ne cu o surpriza pentru voi !!! Avem un sponsor oficial al paginii si acesta este Peterhof care ofera trei premii constand in produse necesare in bucatarie. Puteti […]

Prajitura Tosca
Prajitura Tosca este una din preferatele copiilor mei. Desi am pregatit-o de multe ori, abia acum am reusit sa o postez in blog. Prajitura Tosca este o prajitura usor de pregatit, cu ingrediente simple la indemana oricui.Daca o veti pregati cu siguranta va veti indragosti de ea!! Ingrediente Prajitura Tosca Blat 8 albusuri 150 g mac […]

Retete Prajituri de Pasti
Retete Prajituri de Pasti Retete Dulciuri si Prajituri de Pasti este o selectie cu cele mai bune retete de prajituri. Speram ca aceste selectii cu Dulciuri si Prajituri va vor fi de folos. Va vom prezenta retete cu prajituri mai simple, prajituri mai sofisticate, dar va vom prezenta si dulciuri rapide care nu necesita prea […]

Supa de visine cu gutui
Supa de visine cu gutui, este o supa de origine maghiara as putea spune chiar ca este o reteta traditionala foarte apreciata ca si alte supe de fructe despre care o sa va mai povestesc pe parcursul acestui an. Si la noi in Ardeal se prepara astfel de supe de fructe retetele fiind preluate de […]

Retete Fripturi de Pasti
Retete Fripturi de Pasti In aceasta sectiune prezentam cateva fripturi pentru Pasti mai deosebite ce pot fi preparate de Sfintele Sarbatori Pascale atat din carne de miel cat si din carne de porc, pui, gasca, rata sau curcan. Veti avea o multitudine de retete de fripturi festive de Pasti mai greu sau mai usor de […]

Pulpa de porc in sos vanatoresc
Pentru azi am pregatit Pulpa de porc in sos vanatoresc. Putem folosi la prepararea acestei retete carne de vita, carne de vitel si chiar pulpe de pui. Este o reteta usor de preparat si acest sos da carnii o savoare aparte. Alaturi am servit un Maiastru Merlot de la Crama Oprisor vinul are o culoare […]

Retete Supe,Ciorbe de Pasti
Retete Supe,Ciorbe de Pasti In aceasta postare retete supe ,ciorbe de Pasti va recomandam cateva din supele si ciorbele preparate de noi de Pasti. Chiar daca ciorba traditionala de miel ce se prepara de Pasti nu va este pe plac, noi venim in ajutorul vostru cu alte variante de ciorbe sau supe ce pot fi […]

Pui cu banane si curry
Pui cu banane si curry, un preparat mai exotic ce se preteaza a fi servit cu un vin bun, Caloian Rose de la Crama Oprisor.Culoarea sa intensa si stralucitoare se afla undeva intre cea a foii de ceapa si cea a somonului. Aromatic, inca de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cirese de mai […]

Piure de spanac cu miez de lapte
Piure de spanac o reteta simpla, dar gustoasa servita de aceasta data cu ou prajit si miez de lapte de la Delaco. Primavara vine cu pasi repezi si acum este momentul sa profitam de toate verdeturile care apar pe piata. De aici mi-a venit si ideea de a combina acest piure de spanac usor de […]

Muffins cu cacao si branza
Reteta de muffins cu cacao si branza este o reteta adaptata dupa prajitura marmorata cu branza . Fiindca eram in criza de timp si trebuia sa fac ceva dulce dar sa fie si de efect, am ales sa transform aceasta reteta . Efectul a fost cel scontat !! La toti le-au placut foarte mult, au disparut […]

Stil, Arta si Savoare
Cum va spuneam in articolul anterior, evenimentul “Blog Chef” a fost o intalnire de poveste. Pentru noi aceasta poveste frumoasa a continuat si a doua zi, cand agentia Standout ne-a pregatit o surpriza de proportii invitandu-ne in unul din restaurantele de Grand Hotel Continental Bucuresti. Acolo am avut deosebita placere sa ii cunoastem si sa […]

Cum impletim Mucenicii
Cum impletim Mucenicii Am realizat acest filmulet pentru a va prezenta cum se impletesc Mucenicii. Initial mi-a fost greu sa inteleg si eu tehnica lor caci nu am facut niciodata Mucenici. M-a impins curiozitatea sa ii pregatesc si mi-am zis sa filmez procesul de impletire a Mucenicilor. Poate cuiva ii va fi util. Poate va […]

Tocana de caprioara
Tocana de caprioara este un fel simplu de pregatit si deloc pretentios. Se poate prepara acest fel de mancare si din carne de vita sau carne vitel. Legumele folosite ii dau o savoare aparte, sosul ce se formeaza la final fiind extrem de gustos. Se poate servi cu cartofi, mamaliga, galuste de faina chiar si […]

Medalioane de caprioara cu cirese amare
Azi va prezentam reteta Medalioane de caprioara cu cirese amare .Carnea de vanat este foarte asemanatoare cu carnea de vita, dar are o textura mai moale, este mai usor de digerat si este mult mai sanatoasa. Daca consortul meu nu ar avea indeletniciri atat de ciudate (a se intelege ciudate pentru mine ) cum ar […]