Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!

Inghetata asortata

      Inghetata asortata Ingrediente Inghetata de visine 300ml frisca lichida 3 lg dulceata de visine obtinuta prin prepararea cu Gel fix Inghetata caramel 750 ml lapte 300gr zahar 1/2lingurita bicarbonat 300ml frisca lichida  Inghetata asortata Mod de preparare Prepararea inghetatei de visine este simpla am batut frisca foarte bine si am amestecat-o usor […]

Tort „Larisa”

Ingrediente ptr blat : 19 oua 19 linguri faina 19 linguri zahar 1 praf de copt Ingrediente crema : 1 l frisca Megle (sau hulala) 700 gr ciocolata menaj 100 gr fistic 150 gr alune de pamant Alte ingrediente :  dulceata de visine , cafea , esenta de rom , 250 ml frisca pentru ornat […]

Castraveti dospiti la soare - Kovaszos Uborka

Castraveti dospiti la soare- Kovaszos Uborka

INGREDIENTE: 2 kg castraveti, 1 legatura marar, 2 crengute cimbru, sare, apa, 2 felii de paine, PREPARARE: Spalam castravetii bine , taiem din capete dupa care ii taiem in patru in asa fel incat taietura nu o facem pana la capat sa ramana castravetele impreuna. Intr-un borcan de 3 litri punem pe fundul acestuia 1 […]

Dulceata de visine si zmeura

    Dulceata de visine si zmeura INGREDIENTE: 1 kg visine coapte, 1 kg zmeura, 1.2 kg zahar, 1 lamaie, 2 esente de vanilie (fiole), 1 lingura de salicil sau praf conservant, PREPARARE: Zmeura si visinele le spalam bine . Visinele le desamburim .Asezam totul intr-un vas de si adaugam zaharul amestecandu-l cu grija si […]

Iepure cu legume

Ingrediente: 1 bucata iepure salbatic (poate fi folosit si cel de casa)portionat 2 cutii ciuperci feliate(sau 500 gr champignon proaspete) 300 gr amestec de legume (fasole verde, porumb, morcovi , mazare) 1/2 lingurita cimbru 2 frunze dafin 6 catei usturoi feliate 2 buc ceapa taiata marunt 1 dovlecel taiat cubulete mai mari 200 gr ardei […]

Rulada Visinica

foaie de rulada: 4 oua ,4 lg zahar,4 lg faina 1 lg cacao crema: un plic de budinca de vanilie,300ml lapte 150gr zahar,100gr margarina dulceata de visine glazura: 100gr ciocolata ,1 lingurita miere,50 gr margarina Mod de preparare Din ingredientele de mai sus se face o foaie de rulada pe care o punem la copt […]

Tort Rose

Acest tort este asemanator cu cel de aici – Tort Moca doar ca am facut cateva modificari: 1.cantitatile folosite sunt o data si jumatate (tortul rezultat are 4 kg) 2.in interior pe langa crema am pus si cate un strat de dulceata de visine 3.glazura e din ciocolata simpla(de 400gr am avut nevoie)  

Penne

ingrediente paste penne 300gr ciuperci 300gr piept de pui 300gr ardei gras rosu si galben o rosie smantana 4 lg sare piper ulei Pieptul taiat cubulete se pune la sotat in putin ulei se adauga cupercile taiate lame,rondelele de ardei se sareaza si se soteaza incontinuare(daca este nevoie mai adaugati un pic de apa).Se adauga […]

cartofi noi

Cartofi noi

O mancare cu Cartofi noi delicioasa si usor de pregatit, foarte buna si pentru zilele de post . Poate fi o garnitura sau poate fi servita ca fel principal. Ingrediente Cartofi noi: 1 kg cartofi noi 2 buc ceapa 1 legatura patrunjel verde sare, piper, 50 ml ulei 200 ml apa (la nevoie daca cartofii […]

Placinta a la Moni

Ingrediente aluat 1: 150 gr faina 100 ml apa caldua 15.gr drojdie 1 praf sare Ingrediente aluat 2: 350 gr faina 100 gr rama (unt) 100 ml apa 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 2 oua Aluatul 1: se amesteca 150 gr faina cu 100 ml apa calduta in care dizolvam si 15 gr drojdie […]

compot de cirese

Compot de cirese

Compot de cireseImi place ca in camara mea sa am tot felul de conserve pregatite in casa.Compotul de cirese este nelipsit alaturi de compotul de piersici, dulceata de capsuni, dulceata de nuci verzi sau dulceata de gutui.Este o reteta simpla, fara conservanti sau alte adaosuri, este gustos si aromat!!Merita sa il incercati!! Ingrediente pentru compotul […]

Clatite americane(varianta mea)

pentru realizarea acestor clatite am folosit: 2 oua 300 ml lapte rece 1/2 plic praf de copt faina ulei dulceata de visine se bat ouale cu putina sare se adauga laptele iar la final faina amestecata cu praful de copt(compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani nu prea groasa).Se coc in tigaie in care am […]

Dovlecei pane

oua 2 buc lapte 200ml faina sare ulei un dovlecel usturoi se face un aluat ca de clatite prin care se trec feliile de dovlecel care in prealabil a fost curatat de coaja.Se coc in ulei si se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc cu mujdei de […]

Pizza rulou

pentru prepararea acestor rulouri am folosit un aluat dospit obisnuit realizat din : faina,lapte ,drojdie,zahar,ulei,sarepe care l-am lasat la dospit cateva minute.Dupa ce a crescut un pic am intins o foaie dreptunghiulara groasa de 0,5 cm iar pe aceasta foaie am asezat urmatoarele:sos de rosii picant,cuperci proaspete taiate felii,piept de pui facut la gratar si […]

Tocanita din Piept de Pui si Ardei Copti

Ingredientele necesare : 600 gr piept de pui 300 gr ardei Capia 4 catei usturoi 300-400 gr rosii 30 ml ulei 1 legatura patrunjel verde sare,piper 100 ml smantana Cum procedam : Incalzim cuptorul in prealabil.Carnea o portionam in cuburi mai mari si o asezam intr-un vas termorezistent pe care l-am uns cu ulei. Turnam […]

Urmareste-ne si pe Instagram