Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Dulceata de prune cu nuca

Dulceata de prune cu nuca Ingrediente 1kg prune fara sambure 800 gr zahar cu pectina 150 gr miez de nuca prajit     Dulceata de prune cu nuca Mod de preparare Prunele curatate de samburi se pun intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu zaharul si se lasa la rece timp de o ora.Se pune […]

Pasta de pere

PASTA DE PERE Pasta de pere Ingrediente 1,2 kg pere curatate 600 gr zahar cu pectina 1/2 fiola esenta vanilie     Pasta de pere Mod de preparare Perele se curata de coaja si seminte se amesteca cu zaharul si se lasa la rece cam o ora. Se pune la foc mic pana ce perele […]

Rulouri de dovlecei cu cas la cuptor

Ingrediente : 1-2 dovlecei 300 gr cas de oaie (dar putem folosi telemea de vaca sau branza de vaca ) 5 oua 2 linguri smantana 2 gogosari 1 legatura patrunjel verde sare, piper ,delikat dupa gust Preparare : Curatam dovleceii apoi ii taiem felii foarte subtiri pe lungime . Ii saram si ii lasam sa […]

Prajitura cu prune si pere

Ingrediente Blat 5 oua 5 lg zahar 5 lg faina razatura de lamaie 300 gr zahar 100 gr unt pere prune 100 gr zahar 100 gr nuca Mod de preparare Zaharul se pune intr-o cratita cu 50 ml apa si se tine pe foc pana incepe sa se caramelizeze.Se adauga untul si se da deoparte […]

Strudel cu caise

Ingrediente 800 gr caise 300 gr zahar cu pectina un pachet foi placinta 100 gr unt un plic budinca de vanilie Decor zahar pudra Mod de preparare Caisele se spala si se curata de samburi.Se amesteca cu zaharul, (daca nu aveti zahat cu pectina puteti folosi zahar obisnuit si stoarceti 1/2 de lamaie…sau adaugati la […]

Marmelada de coarne

  Maemelada de coarne  Ingrediente 1 kg coarne 300 gr zahar alb 300 gr zahar cu pectina o lamaie   Marmelada de coarne Mod de preparare Coarnele bine copate se spala, se amesteca cu zaharul alb si se lasa la rece amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste . Se aseaza intr-o […]

Terina de ardei si pasta de branza

Ingrediente 8 ardei capia rosii 300 gr branza de vaci 250 gr telemea de capra 100 gr unt o legatura de marar piper macinat sare 2 pliculete de gelatina Mod de preparare Ardeii se coc si se curata de coaja si seminte. Din branza de vaci ,untsi telemea se face o pasta fina cu ajutorul […]

Cosulete cu fructe

Ingrediente 1 pachet foietaj Umplutura 10 caise 10 piersici 10 prune 300 gr afine 300 gr mure 3 mere 500 gr zahar 2 lg amidon 4 lg pesmet fin 3 lg zahar brun Mod de preparare Fructele se taie in bucati porivite si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul .Se tine pe foc pana […]

Inghetata de visine

Ingrediente 400 ml frisca 3 oua 200 gr zahar esenta de vanilie 500gr visine 150 gr zahar cu pectina (poate fi folosit si zahar normal) Visinele desamburite se pun la fiert impreuna cu zaharul cu pectina pentru 5 min. Ouale si zaharul se fierb pe baie de apa pana se spumeaza Frisca se bate spuma. […]

Bilute glazurate

Bilute glazurate Ingrediente un blat cam din 3 oua sau o jumatate de chec un pumn de nuci un pumn de stafide 150 gr ciocolata 50 gr nuca de cocos 2 lg miere 2 lg cacao 50 gr unt 50 ml frisca (daca mai este nevoie) visine din visinata Preparare Aceste bilute se fac din […]

Terina de caise

In prepararea acestei retete am pornit de la ideea lui Maya.Multumesc! Ingrediente Jeleul de caise 300 gr caise 150 gr zahar un plic gelatina vegetala 1 lg zeama de lamaie Crema de smantana 350 gr smantana 12%grasime 200 gr zahar fin 1 plic gelatina(10 gr) esenta de vanilie Mod de preparare Caisele curatate de coaja […]

Inghetata de limeta cu frisca

Ingrediente 1/2 l apa 300 gr zahar coaja de la 2 limete zeama de la 2 limete 200 ml frisca Se fierbe apa cu zaharul pana scade la jumatate si se face o infuzie cu coaja de limeta.Dupa ce s-a racit se adauga si zeama de limeta.Se pune intr-un vas frisca si se toarna peste […]

Prajitura cu zmeura

Blat 200 gr biscuiti 150 gr ciocolata 50 gr stafide 2 lg miere 2 lg zahar brun 100 gr unt 2 lgt de pudra de roscove Crema 600 gr branza dulce de vaci 300 gr smantana 4 lg miere de albine 4 lg zahar brun coaja si zeama de la o lamaie o esenta vanilie(fiola) […]

Inghetata de Banane

Ingrediente : 4 oua 2 plicuri zahar vanilat 450 gr smantana de 20% 1/2 lamaie 550 ml frisca hulala sau megle 200 gr zahar 3 banane Preparare : Cele 4 oua le mixam cu 200 gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat pana devin spuma . Adaugam bananele pasate pe care in prealabil le-am stropit […]

Tagliatelle de ovaz cu rosii cherry

Ingrediente 125 gr paste de ovaz 200 gr rosii cherry 2 lg ulei masline 2 catei de usturoi 4 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare Se pun pastele la fiert in apa cu sare 5-7 min si intre timp pregatim sosul.Intr-o tigaie adaugam uleiul de masline si calim in el cateii de usturoi […]

Urmareste-ne si pe Instagram