Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Aperitive

Dulci sau picante, sunt perfecte la inceputul oricarei mese.
Aperitive usoare, aperitive sarate, aperitive rapide, aperitive pentru sarbatori

Omleta din albusuri

Omleta din albusuri de ou

Omleta din albusuri de ou Ingrediente: 5 albusuri de ou, 3 felii sunca presata, 4-5 feliute pastrama porc afumata, 50 g cascaval, 1 lingura smantana, 5-6 linguri mix de legume, patrunjel verde tocat, 1 lingura unt, 1/2 lingura ulei, sare, piper dupa gust Preparare: Albusurile se bat spuma cu 1/4 lingurita sare. In acest timp […]

Omleta taraneasca cu iaurt

Zilele trecute am facut, zic eu o achizitie foarte buna. Mi-am cumparat o tigaie ceramica de care sunt foarte multumita . Daca inca nu aveti asa ceva in casa va recomand din toata inima sa achizitionati neaparat o astfel de tigaie . Eu am cumparat-o la Kaufland la un pret foarte bun (33 Ron). Ingrediente: […]

Ou prajit in smantana

Ou prajit in smantana Ingrediente: 4 oua, 150 g smantana, 50 g unt, sare, piper dupa gust, boia dulce, patrunjel verde,  Preparare: Punem intr-o tigaie la incins untul si peste adaugam smantana. Cand incepe sa dea in clocot spargem ouale in tigaie si lasam pana albusul se incheaga bine si galbenusul ramane putin moale(se poate […]

Icre de stiuca

Acum vre-o doua saptamani am intrat in posesia unei stiuci de 2,5 kg. Cand am curatat-o am avut placuta surpriza sa constat ca e plina de icre. Le-am curatat foarte bine de pelita, le-am amestecat cu sare si le-am pus intr-un borcan in frigider.   Ingrediente 2 lg icre stiuca 200 ml ulei 2 lgt […]

Rulada de ou cu cascaval si cabanos

 Ingrediente : Ptr. blatul ruladei : 4 oua, 150 gr faina, 400 ml lapte, 125 gr margarina sau unt, 1 lingurita sare, Umplutura : 200 gr cascaval razuit, 5 linguri de smantana, 200 g amestec de legume, cateva masline negre, 150 gr ciuperci de la conserva maruntite, patrunjel verde tocat, 2 bucati de cabanos prajite, […]

Rulada de clatite

Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 3 oua, 1/2 lingurita sare, 10 g drojdie proaspata, 1 lingura pasta de ardei(sau 2 lingurite boia dulce), 50 ml ulei, apa minerala, Ingrediente umplutura rosie: 500 g branza dulce, 1 ceapa mica, 1 lingurita boia dulce(sau pasta de ardei), 150 g sunca(sau pastrama, salam uscat), 100 g unt sau […]

Ananas Umplut

Ingrediente pt. 4 portii: 2 bucati ananas, 100 g orez, 200 gr sunca pui, 1 buc. ardei gras rosu, 50 g migdale, 1/2 lingurita coriandru, 20 g ghimbir proaspat, 1 catel usturoi, 2 linguri de ulei, piper alb macinat, sare dupa gust, 400 ml supa de pui(sau din cub), Mod de preparare: Orezul se alege […]

Racitura pe Gasca Salbatica-Piftie de Gasca

Ingrediente: 1 buc. gasca salbatica de circa 3 kg cu maruntaie, 5 capatani usturoi, 1 lingura piper boabe, 1 pachet amestec de legume, sare dupa gust, 2 plicuri gelatina(20 g), Preparare: Dupa ce ne chinuim pret de 1 ceas sa curatim gasculita purcedem la treaba …. O portionam si o asezam intr-o oala impreuna cu […]

Painici umplute

Painici umplute Ingrediente: 800 g faina, 150 ml lapte, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar, sunca, cascaval, pasta de ardei, ketchup, 15 g drojdie proaspata, 1 lg untura(sau 1 lg unt), 1 ou pentru uns, (pentru umplutura puteti folosi diferite variante, eu am folosit ce am avut la indemana,merg foarte bine umplute cu amestec de […]

Piftie de cocos (Racitura)

Ingrediente: un cocos de tara(2 kg) 2 cepe 2 morcovi usturoi(dupa gust) sare Mod de preparare Carnea se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece sa acopere carnea cam cu 4 degete deasupra.Dupa ce a dat in fiert se spumeaza bine se adauga legumele intregi si putina sare.Se lasa la […]

Cartofi pai cu oua si sunculita

Cartofi pai cu oua si sunculita Ingrediente: 4 cartofi de marime mijlocie, 3 oua, 8 feliute de sunculita afumata, sare,piper dupa gust, ulei pentru prajit, Preparare: Curatam si spalam apoi cartofii. Ii taiem bastonase si ii punem la prajit in uleiul incins.Intre timp spargem ouale intr-un vas si le condimentam cu sare, piper dupa gust […]

Oua umplute tip puisori

Oua umplute tip puisori Ingrediente: 7 oua fierte, 1 pateu mijlociu, 2 linguri unt sau margarina, sare, piper alb, 300 ml smantana, 1 lingurita mustar, 2 oua crude, 4 felii sunca presata, 3-4 castraveciori murati, ulei ptr. maioneza, Preparare : Ouale se curata si tau pe jumatate. Pentru a le da o forma mai interesanta […]

Carnaciori in aluat de foietaj

Carnaciori in aluat de foietaj INGREDIENTE: 1 pachet aluat de foietaj, carnaciori, seminte de in, de susan,chimen, ou pentru a unge aluatul, 1 praf de sare, PREPARARE: Aluatul de foietaj cumparat il lasam la dezghetat in frigider. Presaram masa de lucru cu faina si intindem aluatul dezghetat. Il taiem fasii apoi infasuram carnaciorii . Ungem […]

Rozete aperitiv

  Rozete aperitiv Aluat Ingrediente 500 gr faina 25 gr drojdie un ou 250 ml lapte 1/2 lgt sare 1 lgt zahar 50 ml ulei Umplutura sunculita taraneasca cascaval ardei capia sos de rosii picant un ou pentru uns   Rozete aperitiv MOD DE PREPARARE Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam […]

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt normal se pregateste in stomacul de porc, dar cum nu avem la indemana intotdeauna la indemana improvizam si de aceasta data. Pentru a ii da o forma frumoasa punem toba la inchegat ca in cele descrise mai jos. Se poate pregati din porc mistret sau porc.Este deosebit preparat din mistret, dar si […]

Urmareste-ne si pe Instagram