
Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine
Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine este un cozonac mai deosebit.Aluat mai putin, umplutura mai multa. Reteta o am de la matusa mea Elisabeta care la randul ei o are de la soacra ei ce traia in Salaj. Nu ma intrebati de unde are soacra matusii reteta caci nu stiu. Important este ca a […]

Cotlet de porc umplut
Ingrediente: 8 felii de cotlet de porc, 8 oua fierte, 16 felii kaizer afumat, mustar, 500 ml bere, sare, piper, 100 ml ulei(sau 3 linguri de untura topita), 4-5 catei usturoi zdrobiti, 500 ml supa de carne sau legume, Preparare: Feliile de cotlet le batem sa le subtiem putin dupa care le ungem cu mustar […]

Gasca Umpluta
Ingrediente: 1 gasca de circa 2-3 kg, 1 capatana varza(500 g), 4 bucati mere, 7-8 bucati ceapa, 300 g carnati afumati, untura, 250 gr slanina afumata, 5-6 catei usturoi, 2 cuburi supa de gaina(1 l supa de carne), 500 ml bere, maghiran,sare,piper, Preparare: Umplutura: Taiem marunt 2 bucati de ceapa. Merele le curatim,indepartam cotorul si […]

Albinita- Prajitura cu miere de albine
Albinita- Prajitura cu miere de albine, este prajitura copilariei mele pe care mama o pregatea de Craciun, Anul Nou sau sarbatorile Pascale. De cate ori ne intreba ce prajitura sa faca, raspunsul nostru era, Albinita! Alte retete cu prajituri de casa care poate v-ar interesa, gasiti dand clic pe imaginile de mai jos. Pentru a […]

Ciolan in sos de vin
Din ciolanul de porc se pot pregati retete variate ce pot face ca masa de sarbatori si nu numai sa devina un adevarat festin Poti face ciolan afumat si atunci il poti folosi la fasole cu ciolan afumat, il poti condimenta si introduce la cuptor cu vin si ceapa rosie si atunci obtii un delicios […]

Supa de ciuperci cu galuscute
Ingrediente:Supa de ciuperci cu galuscute 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 buc. ceapa, 3 catei ustoroi, 250 g ciuperci, 400 g smantana, 2 linguri pasta de ardei, sau 1 lingurita boia dulce, 1/2 legatura patrunjel verde, 50 ml ulei, sare dupa gust, Ingrediente galuscute: 1 ou, 3-4 lg faina, 1 lingurita unt, 1 praf de […]

Racitura pe Gasca Salbatica-Piftie de Gasca
Ingrediente: 1 buc. gasca salbatica de circa 3 kg cu maruntaie, 5 capatani usturoi, 1 lingura piper boabe, 1 pachet amestec de legume, sare dupa gust, 2 plicuri gelatina(20 g), Preparare: Dupa ce ne chinuim pret de 1 ceas sa curatim gasculita purcedem la treaba …. O portionam si o asezam intr-o oala impreuna cu […]

Fursecuri fragede
Fursecuri fragede cu unt. Cum se fac fursecurile fragede. Cele mai fragede fursecuri pregatite in casa. Fursecuri fragede ca la cofetarie. Fursecuri cu ciocolata. Fursecuri fragede-Ingrediente 250 gr unt 125 gr zahar 2 plicuri zahar vanilat 1 ou 3 galbenusuri 250 gr faina 150 gr amidon de porumb Pentru decor ciocolata amaruie bombonele ornament Fursecuri […]

Tort Trandafirul Negru
Ingrediente foi: 600 g faina 50 g untura sau 100 g margarina Rama(sau unt), 300 g zahar, 3 galbenusuri ou, 1 pachet praf de copt, smantana cat cuprinde aluatul, Umplutura : 200 g mac macinat, 200 g faina, 100 g margarina Rama(la cub, sau unt), 250 g zahar pudra, 50 ml lapte, coaja de la […]

Caltabosi-Majos Hurka
Caltabosi-Majos Hurka se prepara in familia noastra de zeci de ani.Reteta o avem de la bunica, iar mama a imbunatatit-o adaugand un ingredient special folosit de o matusa din Ungaria care da acestui preparat un gust deosebit.In reteta veti gasi acel condiment care da gustul acestui Caltabosi-Majos Hurka. Noi preparam caltabosul cu orez, dar soacra […]

Tort cu crema de ciocolata si cafea- Tort Francisc
Ingrediente blat: 12 oua, 12 lg zahar, 12 lg faina, 1 praf de copt, Ingrediente crema: 700 ml frisca, 700 gr ciocolata, 5 plicuri de cafea ness instant, Ingrediente sirop: 100 ml cafea, 200 ml apa, 2-3 lg zahar, 3 lg Rom sau Cognac, Glazura : 300 g ciocolata menaj, 50 ml frisca sau lapte, […]

Muschi impletit
Participam cu aceasta reteta la „Provocarea lunii Decembrie 2011 – Dulce Romanie” gazduita de minunata noastra gazda Brandusa . Cum sunt indragostita de ghimbir, nu as fi putut rata aceasta provocare. Multumim pentru gazduire . Ingrediente: 1 kg ceafa porc,pulpa porc,cotlet porc(la alegerea fiecaruia), mustar dulce, 500 ml bere, 1 bucatitica ghimbir proaspat(1/4 lingurita ghimbir […]

Tort de ciocolata
Tort de ciocolata Acest tort de ciocolata l-am pregatit cu mare drag pentru data de 26 noiembrie, zi in care fiica mea, Andreea a implinit frumoasa varsta de 16 ani .La multi ani, draga mea !! Ingrediente- Tort de ciocolata Ingrediente Blat de cacao 8 oua 8 lg zahar 5 lg faina 4 lg cacao […]

Tort cu mere si crema de ness
Ingrediente Blat 6 albusuri 70 gr faina 60 gr zahar 60 gr zahar* esenta de vanilie Crema 6 galbenusuri 150 gr zahar 2 lg ness 200 ml frisca 125 gr mascarpone esenta de vanilie 5 gr gelatina Stratul de mere 4 mere 200 gr zahar 1 plic gelatina esenta de rom Sirop de rom apa […]

Prajitura cu crema de lamaie
Ingrediente Foi 5 lg ulei 5 lg zahar 2 oua, 200 ml lapte 1 plic amoniu pentru prajituri faina cat cuprinde (cam 700 gr) Crema 500 ml lapte 500 gr zahar 6 lg faina 250 gr unt sau margarina o lamaie (coaja si zeama) un pic de sare Mod de preparare Se bate cu mixerul […]
