Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Craciun

Am pregatit aceasta categorie cu retete pentru Craciun si Revelion. Aici veti gasi retete de prajituri pentru Craciun, mancaruri pentru Craciun , retete traditionale pentru Craciun , aperitive pentru Craciun.

Caltabosi-Majos Hurka

Caltabosi-Majos Hurka

Caltabosi-Majos Hurka se prepara in familia noastra de zeci de ani.Reteta o avem de la bunica, iar mama a imbunatatit-o adaugand un ingredient special folosit de o matusa din Ungaria care da acestui preparat un gust deosebit.In reteta veti gasi acel condiment care da gustul acestui Caltabosi-Majos Hurka. Noi preparam caltabosul cu orez, dar soacra […]

Tort cu crema de ciocolata si cafea- Tort Francisc

Ingrediente blat: 12 oua, 12 lg zahar, 12 lg faina, 1 praf de copt, Ingrediente crema: 700 ml frisca, 700 gr ciocolata, 5 plicuri de cafea ness instant, Ingrediente sirop: 100 ml cafea, 200 ml apa, 2-3 lg zahar, 3 lg Rom sau Cognac, Glazura : 300 g ciocolata menaj, 50 ml frisca sau lapte, […]

Muschi impletit

Participam cu aceasta reteta la „Provocarea lunii Decembrie 2011 – Dulce Romanie” gazduita de minunata noastra gazda Brandusa . Cum sunt indragostita de ghimbir, nu as fi putut rata aceasta provocare. Multumim pentru gazduire . Ingrediente: 1 kg ceafa porc,pulpa porc,cotlet porc(la alegerea fiecaruia), mustar dulce, 500 ml bere, 1 bucatitica ghimbir proaspat(1/4 lingurita ghimbir […]

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata Acest tort de ciocolata l-am pregatit cu mare drag pentru data de 26 noiembrie, zi in care fiica mea, Andreea a implinit frumoasa varsta de 16 ani .La multi ani, draga mea !! Ingrediente- Tort de ciocolata Ingrediente Blat de cacao 8 oua 8 lg zahar 5 lg faina 4 lg cacao […]

Tort cu mere si crema de ness

Tort cu mere si crema de ness

Ingrediente Blat 6 albusuri 70 gr faina 60 gr zahar 60 gr zahar* esenta de vanilie Crema 6 galbenusuri 150 gr zahar 2 lg ness 200 ml frisca 125 gr mascarpone esenta de vanilie 5 gr gelatina Stratul de mere 4 mere 200 gr zahar 1 plic gelatina esenta de rom Sirop de rom apa […]

Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente Foi 5 lg ulei 5 lg zahar 2 oua, 200 ml lapte 1 plic amoniu pentru prajituri faina cat cuprinde (cam 700 gr) Crema 500 ml lapte 500 gr zahar 6 lg faina 250 gr unt sau margarina o lamaie (coaja si zeama) un pic de sare Mod de preparare Se bate cu mixerul […]

Piept de pui cu mandarine

Ingrediente: 3 bucati piept de pui, 1 compot mic de mandarine, 250 ml supa de carne, sau legume, 1/4 lingurita ghimbir macinat, sare, piper, 1 lingura unt, 2 linguri ulei, Preparare: Taiem pieptul de pui fasii.Madarinele le taiem in doua .Punem uleiul la incins impreuna cu untul si calim fasiile de piept de pui pana […]

Cununita cu ficatei de pui

Ingrediente: 1 cana de orez, 500 g ficat pui, 1 legatura patrunjel verde, 1 bucata ceapa de marime mijlocie, sare, piper dupa gust, 3 oua, unt pentru uns forma, pesmet pentru a tapeta forma, Preparare: Orezul il spalam si lasam la scurs. Punem apa la fiert in care punem 1 lingurita sare si cand da […]

Piept de pui cu mere

Ingrediente: 1 piept de pui, 5 mere, 1 ceapa, 1/2 lamaie, 3 lg sos soia, 1 lg zahar, 50 ml ulei, 1 lg unt, 5-6 lg smantana, sare, piper dupa gust, patrunjel verde, Preparare: Pieptul dezosat il taiem fasii. Punem uleiul si untul la incins si adaugam carnea . Il prajim pana alveste si scade […]

Piftie de cocos (Racitura)

Ingrediente: un cocos de tara(2 kg) 2 cepe 2 morcovi usturoi(dupa gust) sare Mod de preparare Carnea se portioneaza in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece sa acopere carnea cam cu 4 degete deasupra.Dupa ce a dat in fiert se spumeaza bine se adauga legumele intregi si putina sare.Se lasa la […]

Prajitura cu mere si crema

Prajitura cu mere si crema

Ingrediente Blat : 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri faina, 1 praf de copt, 1,5 kg mere, Alte ingrediente: 150 ml vin alb dulce, 150 gr zahar, 1 baton scortisoara, ciocolata, Ingrediente Crema : 700 ml lapte, 3 plicuri budinca de vanilie, 10 linguri zahar, 200 ml frisca, 125 g unt sau margarina, […]

Rulouri cu orez si sunca

INGREDIENTE: cotlet de porc, orez, ciuperci, rosii, ceapa, patrunjel verde, sare, piper alb macinat, sunca, cascaval, ulei, faina, pesmet, oua PREPARARE: Cotletul se portioneaza si se bate subtire. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem la incis 3-4 linguri ulei si calim ceapa. Ciupercile le spalam si taiem apoi cubulete .Rosia se decojeste si taie […]

Ciolan cu mamaliguta

INGREDIENTE: 1 bucata ciolan porc crud, 400 g piept de porc afumat, 5 bucati rosii decojite, 7-8 bucati ceapa, 4-5 catei usturoi, 150 ml vin alb demisec, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare,piper macinat, 75 ml ulei(sau 1 lingura cu untura de porc), PREPARARE: Ciolanul il perpelim la flacara sa ne asiguram ca nu a mai […]

Supa de Zdrente- Supa de oua- Tojas leves

INGREDIENTE: Supa de zdrente  300 g carne pui(spate, gat,…), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa mica, 1 lg unt, 1 lg ulei, 1 lamaie (in loc de lamaie puteti folosi pentru acrit otet), 450 g smantana, 2 galbenusuri ou, 4 oua, patrunjel verde, PREPARARE: Carnea de pui o portionam si o punem la fiert […]

Carnaciori in aluat de foietaj

Carnaciori in aluat de foietaj INGREDIENTE: 1 pachet aluat de foietaj, carnaciori, seminte de in, de susan,chimen, ou pentru a unge aluatul, 1 praf de sare, PREPARARE: Aluatul de foietaj cumparat il lasam la dezghetat in frigider. Presaram masa de lucru cu faina si intindem aluatul dezghetat. Il taiem fasii apoi infasuram carnaciorii . Ungem […]

Urmareste-ne si pe Instagram