Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Craciun

Am pregatit aceasta categorie cu retete pentru Craciun si Revelion. Aici veti gasi retete de prajituri pentru Craciun, mancaruri pentru Craciun , retete traditionale pentru Craciun , aperitive pentru Craciun.

Rulada de clatite

Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 3 oua, 1/2 lingurita sare, 10 g drojdie proaspata, 1 lingura pasta de ardei(sau 2 lingurite boia dulce), 50 ml ulei, apa minerala, Ingrediente umplutura rosie: 500 g branza dulce, 1 ceapa mica, 1 lingurita boia dulce(sau pasta de ardei), 150 g sunca(sau pastrama, salam uscat), 100 g unt sau […]

Piramide cu crema ganache

Acesta este al treilea an in care pregatesc aceasta prajitura. Anul aceasta am schimbat crema pastrandu-i doar forma. Foi 6 oua 6 lg faina 6 lg zahar esenta de vanilie Crema I 600 gr ciocolata amaruie 600 ml frisca Crema II 300 gr ciocolata alba 300 ml frisca esenta de vanilie Glazura 250 gr ciocolata […]

Rulada de biscuiti si cocos

Prima postare din anul 2012 este o prajiturica foarte simpla dar foarte, foarte buna!!Este un desert rapid, fara coacere, ce are la baza biscuiti, unt si nuca de cocos. Se face extrem de usor si poate fi savurat la cafeaua de dimineata. Este o prajitura economica pe care va recomand sa o incercati !!Inca doua retete fara […]

Sarmale cu pasat in oala de lut

Ingrediente: 1 ciolan afumat(sau costite afumate), slanina afumata taiata fasii, varza murata, 300 gr pasat, 3 bucati ceapa, sare , piper, 1lingurita boia(sau 3 linguri pasta de ardei), 10-15 boabe piper, 2 linguri mari de untura(sau 150 ml ulei), 1 crenguta cimbru, si cateva fire de marar uscat, Preparare : Desfacem frunzele de varza murata […]

Prajitura Flodni

Prajitura cu Nuca, Mac si Mere- Flódni

Ingrediente aluat: 750 g faina, 150 g untura(sau 350 g unt sau margarina), 200 g zahar praf, 6 galbenusuri de ou, 350-400 ml vin alb dulce, 1 praf de copt, Ingrediente umplutura mere: 1.6 kg mere, 4 linguri miere de albine, 2 maini gris, 2 lingurite scortisoara, Ingrediente umplutura mac: 400 g mac macinat, 200 […]

baclava cu nuci

Baclava cu nuci

Baclava cu nuci.Cum se prepara baclavaua cu nuci. Cea mai buna reteta de baclava cu nuci. Baclava cu foi de placinta si nuci. Reteta deserturi. Baclava cu nuci-Ingrediente 400 gr foi de placinta 500 gr nuca macinata 150 gr zahar 100 gr unt Sirop 300 gr zahar 200 gr miere coaja fasii de la 2 […]

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine este un cozonac mai deosebit.Aluat mai putin, umplutura mai multa. Reteta o am de la matusa mea Elisabeta care la randul ei o are de la soacra ei ce traia in Salaj. Nu ma intrebati de unde are soacra matusii reteta caci nu stiu. Important este ca a […]

Cotlet de porc umplut

Ingrediente: 8 felii de cotlet de porc, 8 oua fierte, 16 felii kaizer afumat, mustar, 500 ml bere, sare, piper, 100 ml ulei(sau 3 linguri de untura topita), 4-5 catei usturoi zdrobiti, 500 ml supa de carne sau legume, Preparare: Feliile de cotlet le batem sa le subtiem putin dupa care le ungem cu mustar […]

Gasca Umpluta

Ingrediente: 1 gasca de circa 2-3 kg, 1 capatana varza(500 g), 4 bucati mere, 7-8 bucati ceapa, 300 g carnati afumati, untura, 250 gr slanina afumata, 5-6 catei usturoi, 2 cuburi supa de gaina(1 l supa de carne), 500 ml bere, maghiran,sare,piper, Preparare: Umplutura: Taiem marunt 2 bucati de ceapa. Merele le curatim,indepartam cotorul si […]

Albinita- Prajitura cu miere de albine

Albinita- Prajitura cu miere de albine, este prajitura copilariei mele pe care mama o pregatea de Craciun, Anul Nou sau sarbatorile Pascale. De cate ori ne intreba ce prajitura sa faca, raspunsul nostru era, Albinita!  Alte retete cu prajituri de casa care poate v-ar interesa, gasiti dand clic pe imaginile de mai jos. Pentru a […]

Ciolan in sos de vin

Ciolan in sos de vin

Din ciolanul de porc se pot pregati retete variate ce pot face ca masa de sarbatori si nu numai sa devina un adevarat festin Poti face ciolan afumat si atunci il poti folosi la fasole cu ciolan afumat, il poti condimenta si introduce la cuptor cu vin si ceapa rosie  si atunci obtii  un delicios […]

Supa de ciuperci cu galuscute

Ingrediente:Supa de ciuperci cu galuscute 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 buc. ceapa, 3 catei ustoroi, 250 g ciuperci, 400 g smantana, 2 linguri pasta de ardei, sau 1 lingurita boia dulce, 1/2 legatura patrunjel verde, 50 ml ulei, sare dupa gust, Ingrediente galuscute: 1 ou, 3-4 lg faina, 1 lingurita unt, 1 praf de […]

Racitura pe Gasca Salbatica-Piftie de Gasca

Ingrediente: 1 buc. gasca salbatica de circa 3 kg cu maruntaie, 5 capatani usturoi, 1 lingura piper boabe, 1 pachet amestec de legume, sare dupa gust, 2 plicuri gelatina(20 g), Preparare: Dupa ce ne chinuim pret de 1 ceas sa curatim gasculita purcedem la treaba …. O portionam si o asezam intr-o oala impreuna cu […]

Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Fursecuri fragede cu unt. Cum se fac fursecurile fragede. Cele mai fragede fursecuri pregatite in casa. Fursecuri fragede ca la cofetarie. Fursecuri cu ciocolata. Fursecuri fragede-Ingrediente 250 gr unt 125 gr zahar 2 plicuri zahar vanilat 1 ou 3 galbenusuri 250 gr faina 150 gr amidon de porumb Pentru decor ciocolata amaruie bombonele ornament Fursecuri […]

Tort Trandafirul Negru

Ingrediente foi: 600 g faina 50 g untura sau 100 g margarina Rama(sau unt), 300 g zahar, 3 galbenusuri ou, 1 pachet praf de copt, smantana cat cuprinde aluatul, Umplutura : 200 g mac macinat, 200 g faina, 100 g margarina Rama(la cub, sau unt), 250 g zahar pudra, 50 ml lapte, coaja de la […]

Urmareste-ne si pe Instagram