Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Craciun

Am pregatit aceasta categorie cu retete pentru Craciun si Revelion. Aici veti gasi retete de prajituri pentru Craciun, mancaruri pentru Craciun , retete traditionale pentru Craciun , aperitive pentru Craciun.

Rulouri din piept de pui cu garnitura de orez

Ingrediente Rulouri un piept de pui 6 feliute de ceafa afumata 12 feliute de cascaval 12 frunze de spanac 2 oua faina pesmet ulei pentru prajit sare piper Garnitura 200 gr orez 1 l supa de pui 50 gr unt 3 lg ulei masline 50 gr cascaval ras sare piper Mod de preparare Pieptul se […]

Cozonac cu bule de mac

Cozonac cu bule de mac

Cozonac cu bule de mac este unul dincei mai spectaculosi cozonaci de pana acum.La acest cozonac difera modul de preparare fata de cozonacii clasici prin felul de asamblare.Fiecare bula de aluat este umpluta cu mac.Cozonacul se poate pregati si cu umplutura de nuca sau alune. Ingrediente aluat Cozonac cu bule de mac : 140 ml lapte, […]

Carnati pentru gratar

Carnati pentru gratar

Carnati pentru gratar, carnati bine condimentati, perfecti pentru gratar proaspeti sau afumati dupa gustul fiecaruia. Zicem noi ca am gasit dupa multe incercari de-a lungul anilor echilibrul perfect intre ingredientele folosite.Nici prea mult usturoi, nici prea mult piper, dar nici prea mult boia. Ingredientele se afla in echilibru la aceasta reteta de Carnati pentru gratar. […]

Tort de mere si crema de zahar ars

Tort de mere si crema de zahar ars

   Tort de mere si crema de zahar ars Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie coaja de portocala Crema 800ml lapte 6 oua 100gr zahar zahar vanilat 4 mere 250gr zahar ptr. topit frisca Tort de mere si crema de zahar ars Mod de preparare Intr-o cratita cu peretii inalti […]

Friptura de porc impanata

Ingrediente : 1 bucata pulpa rotunda porc, 7-8 catei usturoi, slanina afumata, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1/2 telina, 6-7 bucati ceapa, 2 linguri untura, 250 ml vin alb demisec, 1 l supa de carne sau legume, 5-6 bucati carnati afumati, 1/4 lingurita rozmarin maruntit,  Preparare: Curatam legumele si le taiem felii. Usturoiul se curata si […]

Tort diplomat cu fructe

Cu aceasta reteta participam la „Dulce Romanie” – Provocarea lunii Martie 2012 Blat 10 oua, 10 lg zahar, 10 lg faina, esenta de vanilie, Crema 10 galbenusuri, 350 gr zahar, 700 ml frisca, o cutie ananas, (sau alte fructe din compot) 2 pliculete gelatina, 2 esente vanilie la fiola, Sirop 300 gr zahar, 500 ml […]

Ciuperci umplute pane

Ingrediente: 20 bucati ciuperci champignon, 200 g sunca presata, 200 g cascaval afumat, 1-2 linguri smantana, 1/2 legatura patrunjel verde, sare, piper dupa gust, 1 lingura unt, si 1/2 lingura ulei, ou, ulei pentru prajit, faina, pesmet,  Preparare: Curatam ciupercile si indepartam coditele pe care ulterior le vom taia cubulete. Punem la incis 1 lingura […]

Ciorba de pipote si inimioare

Ciorba de pipote si inimioare

Ingrediente : 500 g pipote si inmioare, 4 l apa, 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 ceapa razuita fin, 2 linguri unt ,1 lingura ulei, 5-6 catei de usturoi, sare, zeama de la ardei iute conservat in otet (dupa gust), 300 gr smantana, 3 galbenusuri de ou, Preparare : Pipotele si inimioarele le spalam in […]

chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui

Chiftelute din piept de pui. Chiftelute dietetice din piept de pui . Cum pregatim Chiftelutele din piept de pui. Carne tocata de pui.   Chiftelute din piept de pui-Ingrediente 500 gr piept de pui tocat o ceapa 2 felii de paine un ou 3-4 catei de usturoi sare piper patrunjel verde cimbru ulei Chiftelute din […]

Aperitiv din piept de pui

Aceasta reteta am pregatit-o pornind de la reteta Gat de gasca umplut postata de Lia acum vreo doua luni .Si fiindca nu aveam de unde sa fac rost de gaturi de gasca am folosit cu mare succes pielea de pe pieptul de pui . Ingrediente 300 gr piept de pui tocat pielea de pe doi […]

Coronita cu carne

Coronita cu carne Ingrediente aluat: 300g faina, 80g untura(sau 150 g margarina/unt), 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 20 g drojdie, 100 ml apa calduta (depinde si de faina cata apa folosim asa ca recomand sa adaugati treptat), 1 ou pentru uns, Ingrediente umplutura: 300 g carne tocata, 1 bucata ceapa, 200 g amestec de […]

Piept de curcan in sos picant

Ingrediente 400 gr piept de curcan 1 lingura amidon de porumb 3 lg ulei masline 100 ml vin alb dulce un varf lingurita praf ghimbir un varf lingurita curry madras 450gr rosii taiate in bulion boia ardei iute o ceapa 3 ardei capia copti piper sare un praf usturoi (2 catei de usturoi) cimbru 2 […]

Terina de Pui

Terina de pui

Ingrediente un piept de pui (400 gr) 150 gr cascaval 500 gr ciuperci proaspete 2 cepe 3 oua usturoi patrunjel 50 gr unt ulei sare piper 200 gr fasii de bacon Mod de preparare Pieptul de pui se taie cubulete mici. Ceapa se toaca marunt . Se pune la calit ceapa in putin ulei si […]

Supa dulce din gaina de casa

Ingrediente : Supa dulce din gaina de casa  1 bucata gaina de casa mai galbenioara si mai musculoasa, 7 buc. morcovi, 4 buc. patrunjel radacina, 1 telina de marime mijlocie, 1 ceapa, 1/4 de varza creata, 1 gulie de marime mijlocie, 2 – 3 catei usturoi, 1 lingura piper boabe, 3 buc. ienibahar, sare dupa […]

Plachie bucovineana

Fiind moldoveanca get- beget nu am vrut sa ratez aceasta provocare in a gati ceva bun cum numai pe la noi se face. Dupa lungi deliberari m-am oprit asupra acestei retete ce vine din inima Bucovinei si care cu mare drag o impartasesc si voua. Aceasta plachie se mananca in special in Bucovina iar reteta […]

Urmareste-ne si pe Instagram