Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Tort ” Lia „

Ingrediente blat : 24 oua 24 linguri faina 24 linguri zahar 11/2 plic praf de copt Ingrediente crema : 200 ml cafea neagra 660 gr zahar 6 galbenusuri 400 gr Rama (cub) 300 ml frisca 1 plic intaritor frisca Ingrediente pentru insiropat blaturi : 6 linguri zahar 60 ml esenta rom 400 ml apa Fondant […]

Rulouri cu crenvusti in aluat dospit- Pici Virsli Kelt Tesztaban

Ingrediente : 30 gr drojdie proaspata 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 300 ml lapte 500 gr faina 50 ml ulei 3 cartofi 12 buc crenvusti 1 ou pentru uns Preparare: In cei 300 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie,1 lingurita zahar, si 1/2 lingurita sare. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi […]

Placinta taraneasca cu dovleac

Aluatul 700 gr faina 25 gr drojdie 350 ml lapte(mai mult sau mai putin) 1 ou 50ml ulei 1 lg zahar sare Umplutura dovleac zahar vanilie scortisoara sare Din ingredientele de mai sus se face un aluat cu o consistenta elastica care se lasa la odihnit cam 15 min.Se imparte in bucati egale si se […]

Friptura Deosebita- Kulonleges Sult Sertescomb

Ingrediente : 8-10 felii pulpa porc ( dar merge facuta aceasta friptura si din pulpe de pui , sau ceafa porc) 1 ceapa 4 cuburi de supa (pui, vita ,..) 3 catei usturoi 100 ml ulei 250 ml apa daca friptura va fi de porc ( daca e din pui adaugam doar 150 ml apa) […]

Cornulete Albe- Feher Omlos Kifli

Ingrediente : 700 gr faina 250 gr untura 25 gr drojdie proaspata 250 ml lapte 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 2 oua dulceata , rahat pentru umplutura ( dar putem folosi umplutura cu nuca) zahar praf 1 plic zahar vanilat Preparare : Cei 250 ml lapte ii punem la incalzit si dizolvam in el […]

Conservarea Tarhonului

Sa conservam tarhonul avem mai multe posibilitati . 1. Se spala bine crengutele de tarhon , se pun la uscat si se pastreaza in pungute de hartie sau panza. 2. Se spala , se zvanta si apoi le pastram in pungi de nailon in congelator. A 3-a varianta care e placul inimii mele e metoda […]

Minitarte cu crema de vanilie

Aluat unt100gr zahar 100gr oua 2 buc faina 280gr bicarbonat 1 lingurita rasa coaja de lamaie si portocala vanilie Crema ingredientele si prepararea o gasiti aici puteti sa injumatatiti cantitatile aluatul se prepara astfel: se cerne faina pe planseta; se freaca untul cu zaharul,vanilia si bicarbonatul; se adauga treptat ouale ,coaja de lamaie si portocala; […]

Pui cu Maghiran- Majorannas Csirke

Ingrediente : 1 buc pui de casa ( dar putem folosi doar pulpe sau aripioare) sare, delikat 4 catei usturoi 1 lingura maghiran 100 ml vin alb de preferat sec 200 ml ulei Preparare : Puiul il portionam , condimentam cu sare si piper si il prajim pe 200 ml ulei. Stingem cu 100 ml […]

Prajituri asortate

Prajituri Asortate Daca aveti in plan sa pregatiti mai multe sortimente de prajituri, pentru sarbatorile de Craciun sau pentru orice alta petrecere, eu va recomand sa incarcati sa pregatiti aceste retete de prajituri : –   Minieclere – Prajitura Delicia – Prajitura Negresa MiniamandineBlat 9 oua 9 lg zahar 8 lg faina 2 lg cacao […]

Supa cu Chimen si Zdrente- Komenymagleves

Ingrediente : 2 linguri ulei 2 linguri rase faina 1 lingurita chimen macinat 1 lingura rasa boia dulce 3 oua 300 ml smantana sare dupa gust Preparare : Intr-o oala de circa 2.5 l punem 2 linguri ulei la incins in care punem la prajit 2 linguri rase de faina si 1 lingurita chimen macinat. […]

Mancarica cu Mazare- Zoldborsofozelek

Mancarica cu mazare Foarte simplu de preparat si foarte satios . Ia sa vedem de ce avem nevoie sa putem prepara aceasta mancarica . 300 gr pulpa porc 200 gr rosii 1 lingura pasta gulyas sau pasta de ardei ( 1 lingurita boia dulce) 1 ceapa mare 1 ardei gras sare, piper dupa gust 400 […]

Gogosari umpluti cu struguri

Gogosari umpluti cu struguri Ingrediente gogosari struguri otet din vin de 9 grade zahar apa miere seminte de mustar piper boabe foi de dafin * cantitatile sunt in functie de cati gogosari doriti sa conservati dar si de marimea borcanelor in care sunt asezati. Gogosari umpluti cu struguri Mod de preparare Gogosarii se spala, li […]

Carne Marinareasca- Matrozhus

Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa mare rosie 500 gr carne porc 1 lingurita piper macinat 3 linguri maghiran 2 linguri mustar 1 lingura delikat 100 ml frisca ( eu am folosit 6 linguri smantana) Preparare : Ceapa taiata marunt o calim pana devine sticloasa pe cele 2 linguri ulei . Adaugam peste ceapa carnea […]

,,Toamna la cuptor”

Ingrediente copanele de pui 8 buc morcov 3 buc mere 3 buc gutui 1 buc telina 1 buc cartofi 3-4 buc piersica 1 buc conopida gogosar 1 buc ulei de masline piper sare condiment pentru carne miere 1 lg vin alb 250ml lamaie patrunjel verde Merele si gutuile taiate felii mari se calesc putin in […]

Musaca de Vinete- Muszaka Csoben

Ingrediente : 3 buc vinete ( mai maricele) 3-4 bucati ceapa 1 conserva mare de carne de por in suc propriu 1 lingurita coriandru macinat 1 frunza dafin 2-3 catei usturoi circa 300 gr rosii ulei sare, piper dupa gust 1 mana orez pentru umplutura 3 galbenusri ou zeama de la 1 lamaie Preparare : […]

Urmareste-ne si pe Instagram