Sufleu de Orez- Rizskasa Talbanfott
Ingrediente : 1 l lapte 100 gr zahar 2 plicuri zahar vanilat 125 gr orez 5 oua 30 gr unt (Rama) 50 gr nuca taiata 50 gr stafide 1 praf de sare unt pentru uns forma pesmet pentru tapetat forma Preparare : In litrul de lapte punem la fiert orezul spalat impreuna cu 100 gr […]
Amandine
Blat 15 oua 15 lg zahar 11 lg faina 4 lg cacao zahar vanilat Crema 500 gr ciocolata 500ml frisca lichida esenta rom Sirop 300 gr zahar 300 ml apa 2 lg cacao esenta de rom Fondant 1 kg zahar 500 ml apa 100 gr glucoza lichida(sau miere) 4 lg cacao Mod de preparare Blat […]
Fondant
Fondant pentru prajituri Ingrediente zahar 1 kg glucoza100gr(eu am folosit miere ) apa 500ml Mod de preparare 1. se dizolva zaharul in apa; 2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa; 3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea); 4. se ia proba in apa rece,turnand cateva […]
Peltea de Gutui si Mere
In fiecare toamna pregatim aceasta Peltea de Gutui si Mere. Nu mult doar atat cat sa avem cateva borcanele in camara. Aceasta peltea se va inchega ca o piftie mai moale. Se poate folosi la tarte, budinci, gris si orez cu lapte. Pelteaua se va mai gelifica in borcane mai mult sau mai putin. Din […]
Dulceata de Gutui- Birsalmalekvar
Ingrediente pentru 1 portie: 500 ml apa 600 gr gutui cantarite dupa ce au fost rase pe razatoarea mare(sau taiate bastonase subtiri) 1 kg zahar 100 ml zeama lamaie 2-3 cm baton vanilie ( sau 2 plic zahar vanilat) Preparare : Spalam gutuile sa indepartam puful de pe ele. Le curatam si le dam pe […]
Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs
Va aducem in atentie aceste fursecuri delicioase, Rulouri cu cocos – Kokuszos tekercs, perfecte de a fi pregatite in zilele de sarbatoare, de Craciun, Revelion, dar si cu alte ocazii. Cu siguranta o sa va indragostiti de ele la prima degustare. Sunt atat de fragede si cu gust intens de cocos ca nu va puteti […]
Pancove cu Mere- Almafank
Pancove cu Mere le zicea bunica si des ni le pregatea cand aveam pofta de ceva dulce. Cum le cocea bunica, nu apucau sa stea caci ceata de nepoti napusteau asupra lor si le terminau cat ai clipit din ochi. Nu stiu daca ati mancat vreodata astfel de „Pancove cu Mere„, insa daca nu […]
Gnocchi cu piept de pui
Gnocchi cu piept de pui Inainte de a scrie reteta vreau sa precizez ca este pentru prima oara cand gatesc asa ceva Concluzia e ca le-a placut la toti, asa ca sigur o voi repeta. Gnocchi cu piept de pui-Ingrediente 500gr gnocchi proaspeti un piept de pui o cutie rosii decojite(cubulete) un gogosar o lingurita […]
Tort 2 in 1- Csikos Torta
Ingrediente blaturi: 16 oua 8 linguri zahar 12 linguri faina 1 lingurita cacao 3 linguri nuca macinata 1 lingura pesmet 1 plic praf de copt Ingrediente crema : 400 ml lapte 6 linguri faina 500 gr rama(cub) 400 gr zahar 2 plic vanilie 1 fiola esenta rom 1 lingura praf cafea naturala 2 linguri cacao […]
Rulada cu soia si cascaval
Ingrediente : 200 gr soia cuburi 200 gr cascaval simplu 200 gr cascaval afumat 2 oua 1 legatura patrunjel verde sare, piper dupa gust Preparare : Cuburile de soia le punem la fiert in apa cu delikat pana se inmoaie. Le scurgem si intre timp razuim cascavalul simplu si afumat pe razatoarea mare. Adaugam la […]
Omleta cu ciuperci
Ingrediente 3 oua 250gr ciuperci proaspete 1 gogosar sare piper 2lg ulei de masline Ciupercile se curata si se taie in lame subtiri apoi se calesc in ulei de masline pana ce scade tot sosul format .Se adauga si gogosarul taiat rondele si se mai tine pe foc cam 5 min.Peste aceasta compozitie se adauga […]
Ciorba Radauteana
Ingrediente Ciorba Radauteana 600 gr carne curcan (piept pui) 2 morcovi 1 ceapa razuita 1 radacina de patrunjel 1/2 telina mica 400 g smantana 3 galbenusuri ou 4-5 catei usturoi pisati 1 legatura patrunjel, sare, otet sau lamaie pentru acrit( fiecare adauga dupa gust otet in functie de cat de acra doreste sa fie ciorba) […]
Tort cu mere si crema de zahar ars
Blat 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie Crema 1l lapte 6 oua 200gr zahar zahar vanilat 8 mere 250gr zahar ptr. topit frisca intr-o cratita cu peretii inalti se pune la topit zaharul .Dupa ce s-a topit bine se imbraca peretii in zahar si se lasa sa se intareasca. Laptele, ouale […]
Ciorba cu Gogosar Murat
Suna ciudat poate pentru unii aceasta Ciorba cu Gogosar Murat, dar nu trebuie sa judecati imediat gresit acest fel caci este o ciorba de post chiar foarte buna si aromata. Asa am zis si eu la inceput cand am auzit ingredientul din care se prepara, dar mai apoi cand am preparat-o mi-am schimbat radical parerea […]
Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt
Da, am pregatit si Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt vineri cum de altfel in fiecare vinere de peste an gatesc mereu de Post. Este un preparat foarte bun pe care odata cu trecerea anilor am modificat-o putin fata de ceea ce am scris aici si voi publica chiar maine noua varianta de Chiftele de Fasole de […]