Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Painea Bulgara- reteta Cristinei

Aceasta reteta am gasit-o pe blogul Cristinei . Cum am vazut-o ,am spus ca o voi prepara si eu . Este o paine deosebita care a avut succes la cele doua fetite ale mele.Am facut cateva modificari la compozitia aluatului , in rest am procedat identic cu reteta originala. Iti multumesc Cristina pentru aceasta reteta […]

Pizza pe folie

Ingrediente aluat: 200 gr faina 80 ml apa 10 gr drojdie 1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 25 ml ulei Deasupra punem , sunca taiata marunt , porumb, cascaval ras, pasta de ardei iute, ketchup ,etc,… . Preparare : Dizolvam drojdia in apa calduta si adaugam  1/2 lingurita sare si 1 lingurita zahar.Turnam la faina […]

Pogacele cu branza si cascaval- Turos-Sajtos Pogacsa

Ingrediente : 100 ml lapte 1 lingura zahar 30 gr drojdie 600 gr faina 200 gr untura(sau 250 gr rama) 300 gr branza dulce de vaca(sau 150 gr branza de oaie si 150 gr branza de vaca) 3 galbenusuri de oua 1 lingura sare 100 ml smantana 100 gr cascaval razuit pentru aluat 40 gr […]

Eclere cu crema de vanilie si frisca

  Eclere cu crema de vanilie si frisca Ingrediente coji de ecler 1 cana de ulei 2 cani faina 2 cani apa 13 oua (mai mari) un praf de sare Crema de vanilie lapte 1,300ml zahar 300gr faina250gr oua 5 buc baton de vanilie 1/2 un pic de sare zahar ptr albus 150 gr Decor […]

sarmalute cu foi de vita

Sarmalute cu foi de vita

Cred ca sunteti de acord cu mine ca nu este casa de roman in care sa nu se pregateasca de cateva ori pe an sarmale. Fie ca sunt sarmalute cu foi de vita sau varza, sarmalutele sunt nelipsite de pe mesele de sarbatoare dar si atunci cand ii pomenim pe cei dragi plecati de langa […]

Crap cu faina de malai

Crap cu faina de malai

Pestele se pregateste in bucataria fiecaruia atat de Craciun cat si de Revelion. Mai ales de Revelion se prepara deoarece se spune ca daca mananci peste la cumpana dintre ani vei trece mai usor prin viata si vei avea multi bani. Ei,…, eu nu sunt de aceeasi parere, dar ne place pestele si nu exista […]

saramura de crap

Saramura de crap

Tot auzeam ce buna este Saramura de crap. Niciodata nu am incercat sa prepar crapul, pestele in acest fel. Asa ca, mi-am luat inima intre dinti intr-o zi si m-am pus sa pregatesc Saramura de crap laudata.Am intrebat ici colo de reteta si astfel am pregatit eu saramura! Toate bune pana in momentul in care […]

Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti – o reteta traditionala moldoveneasca. Parjoale traditionale moldovenesti reteta. Cum se fac parjoalele moldovenesti. Cele mai bune parjoale din carne de vita si porc. Parjoale moldovenesti-Ingrediente 500g carne de vita+porc 150g paine alba 2 oua 100g morcov 50g ceapa 2 catei de usturoi 1/2 leg patrunjel 1/2 leg marar sare ulei ptr prajit […]

Tortul „Vibrator”- Rezgo Torta- Quaker Cake

Inainte de a incepe sa scriu aceasta delicioasa reteta , vreau sa imi cer oarecum scuze pentru numele bizar al acestui tort. Am incercat sa traduc cat mai exact numele acestui tort din maghiara in romana. Este un dulce foarte usor de preparat care nu necesita folosirea cuptorului ,si e format din 3 straturi. Deci […]

Paradisul Fructelor

Necesare: 6 oua din care vom face un piscot(la piscot din 6 oua mai avem nevoie de 6 linguri zahar, 6 ling. faina,1 praf de copt /dar se poate lua un blat gata facut) gem de capsuni 1 kg branza dulce 200 gr zahar praf 1 lamaie 2 plic zahar vanilat 1 plic gelatina 1 […]

Chiftele marinate

Ingrediente Chiftele marinate : 500 gr carne tocata macra 2 buc.ceapa 1/4 legatura patrunjel verde 1 ou crud 1 foaie dafin 300 ml bulion 250ml apa 1 lingura zahar sare, piper dupa gust 100 ml ulei Preparare Chiftele marinate: O bucata ceapa razuim pe razatoarea fina si o adaugam la carnea tocata.Patrunjelul verde il taiem marunt […]

Pollo italiano

POLLO ITALIANO Pollo italiano Ingrediente pentru 4 portii800gr piept de pui 200gr ciuperci 200gr cascaval o legatura patrunjel 1 gr piper Sos 100 gr smantana 100 gr maioneza 2 catei de usturoi 1 gr piper 5 gr sare Garnitura 500 gr cartofi Pollo italiano Mod de preparare Carnea se taie ca pentru snitele si se […]

Pizza cu piept de pui

Pizza cu piept de pui

Pizza cu piept de pui a fost si va fi una dintre retetele de pizza cel mai frecvent facute la noi in casa. Se face extrem de usor , o pot manca si copii dar si cei ce nu au voie salamuri, preparate din carne, carnati sau orice alte carnuri se mai pun intr-o pizza. […]

Ciorba moldoveneasca de gaina

Ciorba moldoveneasca de gaina, reteta culinara.Cum se face cea mai buna ciorba moldoveneasca de gaina.Ciorba din gaina de tara.Ciorba acrita cu bors.Ciorba cu taitei de casa. Daca vrei sa mananci o ciorba buna si gustoasa, atunci recomand ciorba moldoveneasca de gaina facuta cu simt de raspundere din gaina de tara grasa, cu verdeturi si legume […]

Bulgari de cartofi cu surpriza- Izgalmas Krumpli

Ingrediente Bulgari de cartofi cu surpriza-Izgalmas Krumpli: 500 gr cartofi 1 ou Pentru pane : faina ou pesmet Pentru umplutura Bulgari de cartofi cu surpriza-Izgalmas Krumpli: 100 gr carne tocata 1 ceapa 1 catel usturoi 2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu) un praf chimen macinat,un praf oregano 1 lingurita mica boia dulce […]

Urmareste-ne si pe Instagram