Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Biscuiti Festivi

Ingrediente : 400 gr faina 200 gr zahar pudra 100 gr untura ( sau 200 gr margarina) coaja rasa de la 1 lamaie 2 plicuri zahar vanilat 1 lingurita scortisoara macinata 1/2 lingurita nucsoara macinata rahat colorat , alune, nuca pentru ornat 12 linguri apa 1 plic praf de copt 1 praf de sare Preparare: […]

Rulada de ciocolata

 Reteta Rulada de ciocolata, Ingrediente Foaie 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie Crema un ou 100 gr zahar o lg apa 125 g unt 82% grasime sau margarina esenta rom 2 lg cacao Glazura 75 gr ciocolata 50 ml frisca o nuca de unt Preparare foaie Se separa albusurile de galbenusuri. […]

Lichior de Cafea-Kavelikor

Lichior de Cafea-Kavelikor

Daca tot am inceput seria de bauturi, hai sa prezint azi si acest delicios Lichior de Cafea-Kavelikor, usor de preparat in casa. Se potriveste foarte bine servit in combinatie cu Lichior de Lamaie, dar este foarte bun si servit singur pentru cei carora le plac bauturile dulci. Va recomandam sa incercati sa preparati si alte […]

Lichior de Oua-Tojaslikor

Lichior de Oua-Tojaslikor

Lichior de Oua-Tojaslikor, un lichior cremos cu gust fin.Oaspetii vor fi incantati  de aceasta bautura si cu siguranta vor cere si reteta.Acest Lichior de Oua-Tojaslikor, poate fi transformat si intr-un cadou ce se poate oferi cu drag de sarbatori sau alte ocazii daca se impacheteaza frumos.   Ingrediente Lichior de Oua-Tojaslikor: 6 galbenusuri de ou 500 […]

Rulouri cu sos pesto cu ciuperci

Ingrediente Ingrediente rulouri un piept pui 6 felii sunculita taraneasca 200gr cascaval 6 frunze salata verde 6 ciuperci potrivite un castravete murat gogosari murati sare piper Garnitura cartofi 500 gr patrunjel verde un plic Sos pesto cu ciuperci de la Kotanyi 4 linguri smantana 6 ciuperci potrivite Mod de preparare: Pieptul de pui se feliaza […]

Ciolan cu Bere

Ingrediente : 1-2 ciolan crud de porc(partea mai carnoasa) 8-10 buc. ceapa 3-4 catei usturoi cca. 1.5 l supa de carne sare,piper macinat 5-6 linguri untura 1 bere blonda (0.5 l) Preparare: Ciolanul curatat se sareaza si pipereaza din abundenta si se prajeste pe toate partile in untura. Se scot separat ciolanele si se pun […]

Tuica cu Menta si Miere

Tuica cu Menta si Miere

Tuica cu Menta si Miere o pregatesc de ani de zile si mereu am o sticluta de 500 ml in camara. Bunicii spuneau ca este medicament curat! Poate va intereseaza si alte retete cu bauturi interesante pe care vi le recomandam cu drag! Clic pe titlul din imagini pentru reteta! Nu era pranz ca ei […]

Tort ciocolata Andreea

Blat 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema crema1 200gr ciocolata alba 200ml frisca lichida esenta vanilie crema 2 200gr ciocolata neagra 200gr frisca lichida esenta rom Sirop 300gr zahar 300ml apa razatura de lamaie esenta rom Glazura 300 gr ciocolata amaruie 150ml frisca lichida 50gr unt Decor […]

Pachetele in foi de varza

Ingrediente : 300 gr carne tocata porc Felii muschi afumat 500 ml supa carne ( sau preparam supa din 2 cuburi de supa concentrata ) 1 ceapa 1 capatana mare de varza 2 linguri ulei 3 linguri untura maghiran , piper , sare ,ardei iute (e optional ) 150 ml bulion   Preparare : Muschiuletul […]

Beigli cu Nuca-Dios Bejgli

Beigli cu Nuca-Dios Bejgli

Da ! Este Beigli cu Nuca-Dios Bejgli cum ii zicem noi in familie caci pe jumatate sunt si maghiara. Prietenii romani le spune Baigli si sunt foarte incantati de aceste sucituri mici de cozonac. Le mai spun Cozonac unguresc cu multa umplutura. Imi place sa pregatesc acesti Beigli datorita faptului ca au multa umplutura. Preferatii […]

Torturi pentru un botez

Torturile sunt formate din blat alb,crema diplomat cu ananas si glazura de ciocolata

Prajitura la Metru Rapida

  Prajitura la Metru Rapida INGREDIENTE : un pachet dublu de biscuiti petit beurre, 1 plic de budinca capsuni, 1 plic de budinca cocos (sau vanilie), (putem folosi si alte combinatii de budinca ), 600 ml lapte, 10 linguri zahar, 250 gr Rama (la cub,sau unt), ciocolata menaj pentru glazura, PREPARARE : Fierbem fiecare budinca […]

Muschiulet Afumat

Muschiulet Afumat

Muschiulet Afumat de porc, de iepure se poate prepara oricand in perioada rece acasa. Este mult mai bun decat ceea ce gasim in magazine si este cu adevarat o delicatese. Cat de bun este feliat subtire cu ceapa, sau pus pe painea unsa cu unt sau alaturi de o branza framantata in toiul iernii !!! […]

Prajitura cu Mac- Makos Racsos

Ingrediente aluat : 400 gr faina 100 gr untura (sau 200 gr margarina) 100 gr zahar praf 2 galbenusuri 1 plic zahar vanilat 1 vf de cutit sare 1 plic praf de copt smantana Ingrediente umplutura: 400 gr mac 150 ml lapte 200 gr zahar 1 lamaie 1 fiola esenta rom 2 albusuri de ou […]

Fursecuri cu jeleu si dulceata

Ingrediente : 600 gr faina 200 gr margarina Rama 200 gr zahar pudra 3-4 plicuri zahar vanilat 3 oua 2 linguri smantana 1 borcan dulceata caise 1 praf de copt cocos rosu 2 pachete jeleuri Silvana Preparare : Intr-un vas frecam spuma 200 gr margarina Rama , 200 gr zahar pudra, 3 galbenusuri de ou […]

Urmareste-ne si pe Instagram