Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Rafaello rapid

Ingrediente : 200 gr nuca cocos 200 gr zahar pudra 250 gr margarina Rama (1 cub) 3 pliculete zahar vanilat 1 galbenus ou 200 gr lapte praf 100 gr biscuiti macinati nuca cocos pentru ornat Preparare : Intr-un vas punem 200 gr nuca cocos, 200 gr zahar pudra, zaharul vanilat, 200 gr lapte praf ,1 […]

Supa Ardeleneasca cu Usturoi

Ingrediente : 5 catei usturoi 400 gr carne curcan (dar poate fi de porc sau si pui ) 1/2 lamaie otet ,sare 1 morcov 1 patrunjel 300 gr smantana 2 oua 3-4 linguri untura (sau ulei ) cascaval ,optional Preparare : Intai taiem carnea fasii mai subtiri. Morcovul , patrunjelul dupa ce l-am curatat si […]

Crap cu legume la cuptor

ingrediente crap 2,5 kg ceapa 5 buc morcov 5 buc rosii 6 buc 250 ml must alb (sau vin…eu nu am avut) sare ulei condiment pentru peste Fit-up! de la Kamis 5 catei de usturoi Pestele se curata de solzi si intestinese portioneaza in bucati potrivite apoi sse sareaza si condimenteaza; Legumele se taie rondele […]

briose cu afine

Briose cu afine

Briosele cu afine sunt prajiturele ce se pregatesc extrem de usor si sunt savurate cu placere atat de cei mari cat si de cei mici. Fiindca ne plac foarte mult, le-am pregatit de mai multe ori, asa ca ultima data cand le-am facut mi-am propus sa editez reteta si sa ii adaug poze noi. Dupa […]

Omleta Gradinarului

Ingrediente : 6 oua 2 bucati ceapa mai marisoara 12 felii slaninuta afumata 400-500 gr rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita maghiran sare , piper macinat Preparare : Feliile de slaninuta le crestam si le punem in tigaie la prajit. Cand sunt prajite si au lasat untura suficienta le scoatem deoparte si adaugam la […]

Salam de Nuca Cocos- Kokuszszalami

Salam de Nuca Cocos- Kokuszszalami Ingrediente : 320 gr miere albine 400 gr biscuiti macinati 480 gr nuca cocos 400 gr nuca macinata 4 galbenusuri ou crud 4 plicuri zahar vanilat 300 ml lapte 100 gr unt pentru ornat cacao, sau bombonele colorate Preparare : Intr-un vas punem biscuitii macinati, nuca de cocos , nuca […]

Muraturi asortate in saramura

Muraturi asortate in saramura Ingrediente Necesare : 2 capatani de conopida 1 varza alba mai mare taiata in felii mai groase 2 verze rosii mai mici taiate in 5-6 felii 1.5 kg gogonele 3 kg castraveti 4-5 morcovi taiate rondele 1 capatana usturoi 2 mere gutui taiate felii ardei iuti facultativ(cati doriti) 1.5 kg. ceapa […]

Zacusca

Zacusca Ingrediente gogosari 6 kg vinete 6 kg morcov 2 kg ceapa 1,5 kg rosii 2 kg bulion 400 gr ulei 500 ml sare boabe de piper foi de dafin Zacusca Operatii pregatitoare Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita,seminte,cotoare si se toaca marunt; Vinetele se coc in cuptor sau direct pe […]

Galuscute din faina-Nokedli

Galuscute din faina-Nokedli

Mai jos va prezentam cum se prepara aceste Galuscute din faina-Nokedli. Nokedli le zice bunica care este maghiara, si traieste in Salaj si are venerabila varsta de 86 de ani. Pe vremea ei nu erau atatea ustensile in bucatarie si galuscutele se rupeau cu lingura in aceea vreme si erau mai maricele decat cele care […]

galuste-gris

Galuste de gris

Dupa noi Galustele de Gris sunt cele mai bune pentru Supa de Gaina, sau Supa dulce cum o mai cunosc unii. Le preferam in locul taieteilor si duminica, cand toti ne reunim la masa in familie asteptam cu nerabdare aceasta Supa de Gaina sau Pui cu Galuste de Gris. Asa prepara si mama, si bunica […]

Salata de ardei kapia copt

Daca tot am copt ardeii hai sa va arat cum prepar eu salata din ei . O salata delicioasa ce merge foarte bine langa o fripturica … Avem nevoie : 8 buc ardei kapia copti si curatati 100 ml ulei 50 ml otet 1 lingura mare zahar 1 lingurita sare 2 catei usturoi Preparare: Intr-un […]

Ardei kapia copti

Ingrediente : ardei kapia sare neiodata (la vrac) Preparare: Cand cumparam ardeii kapia trebuie sa avem grija ca acestia sa fie cat mai drepti sa nu aibe prea multe onduleuri :)) . II coacem pe plita la foc , dar putem sa ii coacem in cuptorul de la aragaz in tava. Totusi va recomand sa […]

Usturoi Murat

Este o muratura care foarte putini o mai pun, si incetul cu incetul este data uitarii desi este o delicatesa. De aceea am sa va prezint si am sa impartasesc cu voi aceasta reteta pe care la randu-mi am preluat-o de la o buna prietena de-a mamei din Gyor. Ingrediente : 700 gr usturoi curatat […]

Castraveti conservati la rece

Castraveti conservati la rece

Castravetii conservati la rece sunt mult mai usor de pus pentru iarna si sunt mai crocanti decat cei pe care ii conservam prin metoda de oparire. Va recomand sa rasfoiti si alte retete din sectiunea cu Conserve si Muraturi. Ingrediente Castraveti conservati la rece : Castraveti cornison, Crengute de marar si cimbru uscat, piper boabe, […]

Burek cu branza dulce

ingrediente branza de vaci un kg telemea de vaci 0,5 kg foi de placinta un pachet zahar 300 gr (sau dupa gust) smantana 500gr oua 8 buc zahar vanilat razatura de lamaie apa minerala 100 ml ulei Se unge tava cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta stropite si ele […]

Urmareste-ne si pe Instagram