Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Chiftele marinate

Ingrediente Chiftele marinate : 500 gr carne tocata macra 2 buc.ceapa 1/4 legatura patrunjel verde 1 ou crud 1 foaie dafin 300 ml bulion 250ml apa 1 lingura zahar sare, piper dupa gust 100 ml ulei Preparare Chiftele marinate: O bucata ceapa razuim pe razatoarea fina si o adaugam la carnea tocata.Patrunjelul verde il taiem marunt […]

Pollo italiano

POLLO ITALIANO Pollo italiano Ingrediente pentru 4 portii800gr piept de pui 200gr ciuperci 200gr cascaval o legatura patrunjel 1 gr piperSos 100 gr smantana 100 gr maioneza 2 catei de usturoi 1 gr piper 5 gr sare Garnitura 500 gr cartofi Pollo italianoMod de preparare Carnea se taie ca pentru snitele si se bate ,ciupercile […]

Pizza cu piept de pui

Pizza cu piept de pui

Pizza cu piept de pui, reteta pizza. Pizza de casa.Reteta blat pizza. Pizza cu blat crocant. Cum preparam pizza acasa. Pizza cu pui.Pizza cu legume.Pizza cu ton . Pizza cu piept de pui-Ingrediente Aluat 700 g faina 300 ml apa calda 30 g drojdie 1/2 lingurita sare 100 ml ulei o lingurita zaharTopping (aici cantitatile […]

Ciorba moldoveneasca de gaina

Ciorba moldoveneasca de gaina, reteta culinara.Cum se face cea mai buna ciorba moldoveneasca de gaina.Ciorba din gaina de tara.Ciorba acrita cu bors.Ciorba cu taitei de casa. Daca vrei sa mananci o ciorba buna si gustoasa, atunci recomand ciorba moldoveneasca de gaina facuta cu simt de raspundere din gaina de tara grasa, cu verdeturi si legume […]

Bulgari de cartofi cu surpriza- Izgalmas Krumpli

Ingrediente Bulgari de cartofi cu surpriza-Izgalmas Krumpli: 500 gr cartofi 1 ou Pentru pane : faina ou pesmet Pentru umplutura Bulgari de cartofi cu surpriza-Izgalmas Krumpli: 100 gr carne tocata 1 ceapa 1 catel usturoi 2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu) un praf chimen macinat,un praf oregano 1 lingurita mica boia dulce […]

Inghetata „Creme Jogo”

Ingrediente Inghetata „Creme Jogo” : 2 plicuri Creme Jogo de la Dr. Oetker 400 ml lapte 300 ml iaurt Preparare Inghetata „Creme Jogo”: Se pune praful in vas si se toarna peste el 200 ml lapte fiert si racit . Se bate cu mixerul la viteza mica apoi se continua la viteza mare timp de 3 […]

Prajitura Boema de post

Prajitura Boema de post, reteta culinara.Cum se prepara boema de post. Cea mai bun reteta de boema de post. Prajitura de post. Boema de post-Ingrediente Blat 75 ml ulei 200 g zahar 250 ml apa minerala 2 lg cacao 2 lg gem prune 100 g nuci macinate O lg rasa de bicarbonat 2 cani fainaCrema […]

Friptura cu capac de smantana

Friptura cu capac de smantana

Friptura cu capac de smantana este o friptura usor de preparat ce nu necesita multa indemanare. O recomandam tuturor celor care vor sa incerce si alte feluri de fripturi. Va invitam sa rasfoiti si sectiunea cu retete Fripturi . Ingrediente Friptura cu capac de smantana: 1 kg carne porc(pulpa,ceafa, cotlet) 500 ml smantana sare, piper […]

Rizibizi

Rizibizi

Rizibi ii spuneam cat timp copilele mele erau mai mici. Aveau o placere aparte sa manance Rizibizi alaturi de orice preparat din carne sau mai ales langa Fripturi. Cu brio facea fata acest Rizibizi si in zilele de post, singura modificare ce o mai fac este sa adaug uneori ciuperci proaspete la aceasta compozitie. Ingrediente […]

Maioneza Fiarta

Maioneza Fiarta

  O reteta de Maioneza Fiarta foarte usor de preparat. Aceasta Maioneza o putem folosi la diferite preparate, dar si la diferite Salate sau Fripturi. Poate va intereseaza si cum se prepara Maioneza din lapte  prezentat in filmulet sau reteta Maioneza din lapte.                         […]

Papanasi cu branza de vaci

Papanasi cu branza de vaci, reteta culinara. Cei mai buni papanasi.Papanasi prajiti cu smantana si dulceata. Reteta de papanasi. Papanasi cu branza de vaci– o reteta traditionala ce se pregateste indeosebi in Moldova. Ei se servesc cu multa smantana si dulceata dupa gustul fiecaruia.  Papanasi cu branza de vaci-Ingrediente 4 portii 400g branza de vaci (bine […]

Bombite de piscot

Bombite de piscot

Bombitele de piscot sunt un dulce rapid de preparat si pe gustul copiilor. Va invitam sa vedeti si alte Deserturi Rapide ce se prepara usor. Ingrediente blat Bombite de piscot : 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 1 plic praf de copt Ingrediente crema Bombite de piscot: 500 ml lapte 5 linguri faina 3 […]

cornuri cu gem de gutui

Cornuri cu gem de gutui

Cornuri cu gem de gutui. Cornuri din aluat dospit. Cornuri pufoase cu gem. Cum se fac cornurile pufoase cu gem de gutui. Cornuri cu gem de gutui-Ingrediente Aluat: 1 kg de faina 3 oua 4 lg miere 400-450 ml  lapte 50 g drojdie proaspata 2 plic zahar vanilat razatura de lamaie sare 50 ml ulei […]

Spanac cu ochi de ou

Aceasta reteta de Spanac cu ochi de ou, este varianta clasica de preparare a spanacului. Va recomandam sa incercati si Pireul de spanac cu miez de lapte , Somonul pe pat de spanac, Rulouri de pui cu spanac, dar Frittata cu spanac si rosii Cherry.   Ingrediente Spanac cu ochi de ou : 500 g […]

Trandafiri

Trandafiri

Minciunelele clasice prezentate sub forma de trandafiri. Va recomandam sa incercati reteta de Minciunele –Csorege Fank , care este deosebit de pufoasa. Ingrediente Trandafiri: 500 gr faina 200 gr untura (sau 250 gr unt sau rama) 3 oua 1 praf sare 100 gr zahar 2 plicuri zahar vanilat coaja de lamaie rasa 1/4 sfert plic […]