Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Compot de gutui-Birsalma Befott

Compot de gutui-Birsalma Befott

Compot de gutui-Birsalma Befott este un compot deosebit de aromat mai ales cu ingredientele folosite in reteta de fata. Va recomandam sa incercati dulceata de gutui si gemul de gutui. Clic pe titlul din imagini pentru retete. Sa vedem in cele ce urmeaza de ce avem nevoie la prepararea acestui compot. Compot de gutui-Birsalma Befott […]

Briose umplute cu fructe

Ingrediente Aluat: 375 gr faina 20 gr drojdie proaspata 50 gr zahar 1 praf sare 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la 1 lamaie 125 ml lapte 100 gr Rama (sau unt ) Ingrediente Umplutura: 400 gr mere 200 gr boabe struguri ( si cateva boabe in plus pentru […]

Prajitura cu Mac si Visine

Ingrediente : 120 gr miere albine 80 gr griz 80 gr zahar 4 oua 1 lingurita scortisoara macinata 50 gr unt (rama) 150 gr mac 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 100 gr visine fara samburi (sau cirese , pot fi si din compot ) coaja de la 1 lamaie 1 lingura […]

Piscoturi de sampanie

ingrediente oua 6 buc zahar 60 gr faina 120 gr zahar pudra 1. se bat albusurile spuma; 2. se adauga zaharul treptat 3. se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate 4. se adauga faina cernuta omogenizand cu o lopatica 5. se toarna cu duiul bastonase de 7-8 cm pe hartie de copt 6. se cerne deasupra […]

rulada cu gem de gutui

Rulada cu gem de gutui

Rulada cu gem de gutui. Rulada simpla cu gem de gutui si glazura de ciocolata. Cum se prepara rulada cu gem. Cea mai buna rulada cu gem de gutui. Rulada cu gem de gutui-Ingrediente Foaie 5 oua 5 lg zahar 5 lg faina esenta de vanilie Umplutura gem de gutui(preparat in casa) cateva nuci prajite […]

Gutui Murate-Ecetes Birsalma

Ingrediente : 3 kg gutui curatate si feliate 4 l apa + 8 linguri sare grunjoasa (fara iod ) 2 l apa 10 linguri zahar 200 ml otet de 9 grade cate 2 foi dafin in fiecare borcan cate 4 cuisoare in fiecare borcan cate 1 lingurita piper boabe in fiecare borcan cate 1 varf […]

Rosii Murate

Ingrediente : 2 kg rosii cherry coapte 2 capatani de usturoi 5-6 frunze de vita de vie circa 10 frunze de visin 2 linguri sare grunjoasa(fara iod) 400 ml otet alimentar de 9 grade boabe de piper negru 2 litri apa salicil (praf conservant) 6 linguri zahar Preparare : Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele […]

Ciorba de peste

ingrediente doi pesti mai mari(de preferat crap…ai mei sincer nu stiu ce sunt :)) 4 buc carasi 2 buc patrunjel radacina 2 buc pastarnac 1 buc telina 2 buc morcov 3 cartofi 3 rosii o mana de orez o leg leustean bors de putina sare Cei patru carasi impreuna cu telina ,morcovul,pastarnacul si patrunjelul se […]

Tort „Rasarit de soare”

Un tortulet rapid ce nu necesita coacere si deosebit de gustos. Se poate prepara si cu alte fructe . Pentru a obtine 12 felii avem nevoie de urmatoarele ingrediente. Ingrediente : 500 gr branza dulce vaca (scoaca) 3 galbenusuri ou 250 ml frisca hulala 1 lingura smantana 250 gr zahar praf 140 gr margarina Rama […]

Racituri de pui Piftie pui-Kocsonya

Cum vremea s-a racit brusc si aveam in congelator cateva gheare de pui de casa m-am pus sa pregatesc racituri ,ca tare pofta ne-a fost. Nu am obtinut o cantitate mare ,numai cat sa ne astamparam pofta . Ingrediente : 12 bucati gheare pui 1 bucata os de la pieptul de pui si pielita (carnea […]

Muraturi asortate cu otet

Poate va intrebati ce fac cu atatea muraturi ? Ba in saramura , ba in otet …. Ei bine, va raspund eu la intrebare . Jumate din familie e pentru muraturile puse in saramura , iar cealalta e pentru muraturile puse cu otet . Sa nu fie nemultumita una din parti punem in fiecare an […]

Fasole verde cu rosii si verdeturi

Fasole verde la borcan

Ingrediente : 5 kg fasole verde 2 kg rosii 500 gr ardei gras 4 bucati ceapa 1 legatura frunze telina 2 legaturi frunze patrunjel 250 ml ulei sare neiodata (la vrac ) dupa gust salicil, sau praf conservant (optional) Preparare : Spalam si curatam fasolea verde . O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii […]

Gogosari Picanti-Dulce-Acrisori

Ingrediente : 1.6 kg gogosari semi iuti (alma paprika) 4-5 ardei iuti 200 ml otet 2 linguri sareneiodata (circa 60 grame) 10 linguri zahar 2 l apa 1 lingurita salicil sau praf conservant 1 buc hrean     Preparare: Spalam bine gogosariidupa care ii crestam in forma de X . Punem 2 l apa la […]

Verdeturi pentru ciorbe la borcan

INGREDIENTE : 2 kg rosii, 2 kg gogosari, 4 legaturi patrunjel verde, 3 legaturi leustean, 1 legatura telina (frunze), 200 gr sare fara iod (vrac ) la fiecare kilogram de ingrediente, (eu la toata cantitatea de mai sus am 1 kg sare ), Preparare : Rosiile le dam prin masina de macinat rosii. Gogosarii se […]

Chiftele din Mamaliga

Ce facem daca am fiert prea multa mamaliga ? In primul rand nu o aruncam, ci o vom folosi pentru a prepara niste chiftelute delicioase ce le vom folosi ca si garnitura langa orice friptura , mancare cu sos, sau le putem folosi ca fel principal, servit cu sos de rosii . Ingrediente : mamaliga […]

Urmareste-ne si pe Instagram