Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

An: 2011

Pateuri cu Branza

Pateuri cu Branza

Ingrediente Pateuri cu Branza: 1 pachet aluat de foetaj, branza dulce,sau branza telemea, 1 ceapa mijlocie, sare dupa gust, boia, seminte de in, de susan, ou pentru a unge aluatul, 1 praf de sare, Preparare Pateuri cu Branza: Aluatul de foetaj cumparat il lasam la dezghetat in frigider. Presaram masa de lucru cu faina si […]

Supa de Zdrente- Supa de oua- Tojas leves

INGREDIENTE: Supa de zdrente  300 g carne pui(spate, gat,…), 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa mica, 1 lg unt, 1 lg ulei, 1 lamaie (in loc de lamaie puteti folosi pentru acrit otet), 450 g smantana, 2 galbenusuri ou, 4 oua, patrunjel verde, PREPARARE: Carnea de pui o portionam si o punem la fiert […]

Carnaciori in aluat de foietaj

Carnaciori in aluat de foietaj INGREDIENTE: 1 pachet aluat de foietaj, carnaciori, seminte de in, de susan,chimen, ou pentru a unge aluatul, 1 praf de sare, PREPARARE: Aluatul de foietaj cumparat il lasam la dezghetat in frigider. Presaram masa de lucru cu faina si intindem aluatul dezghetat. Il taiem fasii apoi infasuram carnaciorii . Ungem […]

Supa de varza cu afumatura

INGREDIENTE: Supa de varza cu afumatura 1 capatana varza dulce (mai mica), 400 g piept de porc afumat (sau alta afumatura), 450 g smantana, 1 bucata ceapa, 4 bucati rosie, 1 crenguta cimbru(sau 1 varf de cutit cimbru macinat), 1 lingurita boia dulce (daca va place picant puteti folosi boia iute), 50 ml ulei, 1 lingura […]

Piept de gasca la cuptor

Piept de gasca la cuptor , o reteta  usor de pregatit dar totodata o reteta rafinata si apreciata. Aceasta reteta de piept de gasca la cuptor se poate face din piept de gasca domestica dar si salbatica. V-as recomanda cateva retete cu carne de gasca : rulada din piept de gasca , gasca umpluta cu […]

Rata umpluta

Rata umpluta

Ingrediente: o rata de pregatit la cuptor, 1 kg cartofi, 2 cepe, 1-2 mere, cimbru, ulei de masline, ierburi provance, piper, fulgi de ardei iute, sare Mod de preparare: Spalati cartofii.Puneti-i intr-o oala si acoperiti-i cu apa,adaugati sare si lasati-i sa fiarba cam 20 min.Scurgeti-i ,lasati-i sa se racoreasca, apoi curatati-i.Condimentati-i cu sare,cimbru si ierburi […]

Concurs- „Poezia si Vinul „

Iata-ne cu un nou concurs ce are de aceasta data o tema mai inedita …. „Ghiceste poezia si autorul ei si Patrician iti face cinste cu un Chardonnay ….” Sponsorul Patrician -Vin Ecologicofera doua premii ce constau fiecare in 2 sticle de vin, un …. Chardonnay, 2010Vin alb, sec, de o eleganţă aparte, cu o […]

Maioneza din lapte video

Maioneza din lapte video

Maioneza din lapte video. Filmuletul, Maioneza din lapte video a pornit de la reteta Loredanei prezentata in pasi in una din retetele anterioare. Cum au fost multe comentarii in care unii intrebau ce fel de lapte am folosit, altii sustineau ca nu se poate prepara asa ceva, am hotarat sa filmam procesul de preparare pe care […]

Varza la butoi

INGREDIENTE: varza, boabe de porumb(circa 3 maini bune), hrean, morcovi, gutui, piper boabe, sare la vrac (neiodata), crengute de marar si cimbru uscat, butoias de lemn sau de plastic , PREPARARE: O parte din varza o taiem fideluta,cealalta parte o lasam intreaga si indepartam frumos cotorul in locul caruia vom pune 1 lingurita boabe de […]

Copanele umplute

Ingrediente: copanele pui, amestec mexican de legume congelate, cascava ras, carnaciori afumati, 1 lg ulei masline, sare, piper, condimente pentru carne, Metoda de preparare: Se dezoseaza copanelele si se umplu cu legumele fierte la aburi, amestecate cu casaval ras, carnaciori, sare si piper. Se condimenteaza cu condimente se ung cu putin ulei de masline si […]

Frigarui de mititei cu legume

Ingrediente: 500 gr compozitie de mici, ardei iute (dupa gust), cimbru verde, boia dulce, praf de usturoi, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, rosii cherry, sare, Mod de preparare: Peste compozitia de mici am adaugat ardei iute taiat marunt ,cimbru tocat ,un praf de usturoi si unul de boia dulce. Ardeiul gras si ceapa […]

Dovlecei in straturi

  Dovlecei in straturi INGREDIENTE: 2 dovlecei potriviti 1/2 piept de pui 100 gr telemea de vaci 150 gr smantana 50 gr cascaval rosii cherry un ou ulei de masline sare piper usturoi pudra ghimbir pesmet o lg unt moale Dovlecei in straturi Mod de preparare: Pieptul de pui se taie in fasii mici se […]

Concurs- Hrana vie, izvor de sanatate!!

Va place sa mancati sanatos si natural? Vreti sa aveti la indemana o carte a caror retete sa va satisfaca aceste cerinte? Daca da, va invitam la concurs!!! Editura Meteor Press ofera cadou cititorilor blogului nostru Bucataresele Vesele 5 exemplare din cartea„203 retete de hrana vie” singura de pe piata romaneasca pe aceasta tema. „Hrana […]

Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa, reteta culinara. Cea mai buna supa cu taitei de casa, reteta supa de casa. Supa de legume cu taitei. Taitei cu ou. INGREDIENTE-SUPA DE PUI CU TAITEI DE CASA 6 aripioare de pui un morcov un pastarnac mai mic o bucatica de telina o ceapa taitei de casa […]

Rozete aperitiv

  Rozete aperitiv Aluat Ingrediente 500 gr faina 25 gr drojdie un ou 250 ml lapte 1/2 lgt sare 1 lgt zahar 50 ml ulei Umplutura sunculita taraneasca cascaval ardei capia sos de rosii picant un ou pentru uns   Rozete aperitiv MOD DE PREPARARE Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam […]

Urmareste-ne si pe Instagram