Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!

Terina de caise

In prepararea acestei retete am pornit de la ideea lui Maya.Multumesc! Ingrediente Jeleul de caise 300 gr caise 150 gr zahar un plic gelatina vegetala 1 lg zeama de lamaie Crema de smantana 350 gr smantana 12%grasime 200 gr zahar fin 1 plic gelatina(10 gr) esenta de vanilie Mod de preparare Caisele curatate de coaja […]

Inghetata de limeta cu frisca

Ingrediente 1/2 l apa 300 gr zahar coaja de la 2 limete zeama de la 2 limete 200 ml frisca Se fierbe apa cu zaharul pana scade la jumatate si se face o infuzie cu coaja de limeta.Dupa ce s-a racit se adauga si zeama de limeta.Se pune intr-un vas frisca si se toarna peste […]

Prajitura cu zmeura

Blat 200 gr biscuiti 150 gr ciocolata 50 gr stafide 2 lg miere 2 lg zahar brun 100 gr unt 2 lgt de pudra de roscove Crema 600 gr branza dulce de vaci 300 gr smantana 4 lg miere de albine 4 lg zahar brun coaja si zeama de la o lamaie o esenta vanilie(fiola) […]

Inghetata de Banane

Ingrediente : 4 oua 2 plicuri zahar vanilat 450 gr smantana de 20% 1/2 lamaie 550 ml frisca hulala sau megle 200 gr zahar 3 banane Preparare : Cele 4 oua le mixam cu 200 gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat pana devin spuma . Adaugam bananele pasate pe care in prealabil le-am stropit […]

Tagliatelle de ovaz cu rosii cherry

Ingrediente 125 gr paste de ovaz 200 gr rosii cherry 2 lg ulei masline 2 catei de usturoi 4 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare Se pun pastele la fiert in apa cu sare 5-7 min si intre timp pregatim sosul.Intr-o tigaie adaugam uleiul de masline si calim in el cateii de usturoi […]

Aroma verii

Aroma Verii

Ingrediente : Stratul 1: 6 oua 2 plicuri zahar vanilat 12 linguri zahar praf 4 linguri cu varf de cacao 100 ml apa rece 2 plicuri gelatina fina Stratul 2: 900 ml smantana 12 linguri zahar praf 2 plicuri gelatina fina 100 ml apa rece 400 gr capsuni (sau alte fructe feliate) Preparare : Stratul […]

Retete cu Carne de Porc si Vita

Retete cu Carne de Porc si Vita

Retete cu Carne de Porc si Vita Retete cu Carne de Porc si Vita Din aceasta sectiune, Retete cu Carne de Porc si Vita, nu va vor lipsi idei de retete pentru preparatele din carne, fie simple, fie laborioase. Retete carne porc, retete carne vita, retete diverse, retete cu imagini. Nu trebuie decat sa dati clik […]

Bobite dulci din orez

Bobite dulci din orez

Bobite dulci din orez Aceasta reteta are la baza -Orezul cu lapte. Fiindca mi-a fost mila sa il arunc(ai mei au mancat cat a fost cald )…m-am tot gandit ce pot face cu el ca sa fie pe placul lor. Asa ca astfel a luat nastere urmatoarea reteta. Bobite dulci din orez-Ingrediente O farfurie plina […]

Crizanteme

Aluat 600 gr faina 25 gr drojdie proaspata 2 oua 100 gr zahar 250 ml lapte (mai mult sau mai putin) ½ lgt sare 50 ml ulei razatura de lamaie Crema 300 gr ciocolata 100 ml frisca 100 gr zahar pudra 150-200 gr nuca macinata esenta de rom un ou pentru uns susan Mod de […]

„Baclava cu visine”

Ingrediente: un pachet foi placinta 3 oua 250 gr zahar 250 gr iaurt 250 ml margarina lichida 1 pachet praf de copt 1 pachet zahar vanilat 400-500 gr visine(proaspete sau congelate) Pentru sirop: 1 cani zahar 2 cani apa fasii de coaja de lamaie Mod de preparare: Asezati jumatate din foile de placinta pe rand […]

Vinete cu sos de rosii

  Vinete cu sos de rosii Ingrediente: 1 vanata felii de cas de oi sau vaca oregano ulei de masline sare piper Sos de rosii 5 rosii 1 lg ulei de masline sare 1 lg miere piper busuioc proaspat Vinete cu sos de rosii Mod de preparare Vinetele se taie felii subtiri se sareaza si […]

Dovlecei in crusta crocanta

Ingrediente 2 dovlecei 2 oua 300 ml iaurt sau smantana 200 gr pesmet alb 150 gr telemea de vaci 3 lg ulei de masline piper sare Sos 200 ml smantana 12%grasime 2 lgt ierburi provance 1 lgt praf de usturoi 1/2 lgt ghimbir macinat piper sare Mod de preparare: Dovleceii curatati de coaja se taie […]

Mititei-Mici din Soia

Mititei-Mici din Soia

Mititei-Mici din Soia Mititei de Post, Mici de Post pentru pofticiosi, perfecti si pentru cei care nu consuma carne. Pentru a putea consuma acesti mititei si in perioada postului , renuntam la ouale din compozitie . Le inlocuim cu faina sau cu pesmet cat sa lege compozitia si adaugam circa 50 ml ulei si putina […]

Inghetata cu fructe

Ingrediente : 4 oua intregi 450 gr smantana de 20% 125 ml frisca hulala sau megle 200 gr zahar circa 400 gr fructe + 2 linguri zahar Preparare : Cele 4 oua intregi le mixam cu 200 gr zahar pana devine spuma . Adaugam fructele pasirate (in cazul meu am pus capsuni) si 450 gr […]

Urmareste-ne si pe Instagram