Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Craciun

Am pregatit aceasta categorie cu retete pentru Craciun si Revelion. Aici veti gasi retete de prajituri pentru Craciun, mancaruri pentru Craciun , retete traditionale pentru Craciun , aperitive pentru Craciun.

Supa Gulyas- Gulyas Leves

Supa Gulyas- Gulyas Leves

INGREDIENTE: 1 lingura untura,(75 ml ulei), 500 g picioare de porc,cozi, pulpa de porc, 2 buc.de ceapa, 4 buc.de rosii, 1/4 telina ( 1 telina mai mica) 2 morcovi de marime medie, 1 patrunjel radacina, 1 ardei gras rosu, ardei iute (optional), 4-5 cartofide marime medie, sare , piper macinat, 1 lingura de boia dulce […]

Friptura de Pui cu Maghiran

INGREDIENTE: 1 buc pui ( putem folosi doar pulpe sau aripioare), sare, delikat, piper, 6-7 catei usturoi, 1 lingura maghiran, 100 ml vin alb de preferat sec, 150 ml ulei, PREPARARE: Puiul il portionam , condimentam cu sare si piper si prajim bucatile pe 150 ml ulei intr-un vas. Stingem totul cu 100 ml vin […]

Ciorba greceasca

Ciorba greceasca

INGREDIENTE: Ciorba greceasca 400 g carne pui ( putem folosi. aripi, spate, gaturi,maruntaie de la pui sau alta pasare ), 300 g smantana, 2 galbenuse ou, 1 morcov mai mare, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 1 lamaie, sare, patrunjel verde, 40 g orez, 50 g unt , 1 lingura ulei, (din cantitatile descrise mai sus am […]

Prajitura cu branza si pere

INGREDIENTE ALUAT: 150 g unt sau margarina ( eu am folosit 100 g untura), 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 400 g faina, 2 galbenusuri ou, smantana cat cuprinde aluatul, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE UMPLUTURA: 4 oua, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic […]

Prajitura cu Mere cu aluat fraged

Prajitura cu Mere

INGREDIENTE ALUAT: 700 g faina, 200 g untura, 5 linguri smantana( sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura 2 in plus sau minus ,depinde si de faina folosita), 3 galbenusuri ou, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri zahar, 2 prafuri sare, 2-3 plicuri zahar vanilat, coaja razuita de lamaie, INGREDIENTE UMPLUTURA: […]

Supa de Fazan

INGREDIENTE : 1 buc fazan, 6 buc. morcovi, 4 buc. patrunjel radacina, 1 telina de marime mijlocie, 1 ceapa, 2 – 3 catei usturoi, 1 lingura piper boabe, 1-2 buc. ienibahar, sare dupa gust PREPARARE : Punem fazanul (curatat si transat ) in circa 7 l apa rece cu 1 lingura mare de sare la […]

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt normal se pregateste in stomacul de porc, dar cum nu avem la indemana intotdeauna la indemana improvizam si de aceasta data. Pentru a ii da o forma frumoasa punem toba la inchegat ca in cele descrise mai jos. Se poate pregati din porc mistret sau porc.Este deosebit preparat din mistret, dar si […]

Ciorba de burta

Ciorba de burta- ardeleneasca

INGREDIENTE : Ciorba de burta- ardeleneasca 1 kg burta prefiarta si feliata 500 g oase de porc sau vita, cu carnita pe ele, 6 l apa, 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 ceapa razuita fin, 2 linguri unt ,1 lingura ulei, 2 capatani de usturoi, sare, 3 foi dafin, 100 ml otet, piper boabe, zeama de […]

Minitarte cu alune de padure

  Minitarte cu alune de padure Minitarte cu alune de padure- reteta Ingrediente: Tarte 250 g unt 200 g zahar brun 4 linguri de smantana 4 galbenusuri 500 g faina razatura de lamaie un praf de sare Umplutura 4 albusuri 150 g zahar 150 g alune de padure macinate o lingura de faina esenta de […]

Carbonade Flamande

INGREDIENTE: 500 g pulpa porc, 2 linguri de ulei , 1 lingura de faina, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 200 ml bere bruna, 200 ml apa calda, 1/2 lingurita otet de vin rosu(eu am folosit 1 lingura de vin rosu) felii de bagheta, 2 linguri de mustar clasic, 1 lingurita de zahar tos, 1 […]

Sarmale cu scrobi

Sarmale cu scrobi si varza dulce

INGREDIENTE SCROBI (TARHANA SAU RAZALAI): 4 oua, faina cat cuprinde ouale, un praf sare , INGREDIENTE UMPLUTURA : 500 g carne tocata, Scrobi(razalai,sau tarhana), 4 buc.ceapa mijlocie, 3 ardei grasi, 1 lg boia dulce, 2 lg de untura, sare, piper, 1legatura patrunjel verde, slanina afumata, ALTE INGREDIENTE: 2 capatani varza dulce, 1 bucata ciolan afumat, […]

Tort cu crema de vanilie

INGREDIENTE BLAT : 8 oua, 8 linguri faina, 8 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE CREMA: 4 linguri mari de faina, 4 cani de lapte(1L), 5 plicuri de zahar vanilat, 1 cana de zahar, 6 oua, 250 ml frisca, 2 plicuri gelatina de la Dr Oetker, INGREDIENTE SIROP: 250 ml apa, 3-4 linguri […]

Prajjitura cu crema caramel si ciocolata

Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie

Prajitura cu crema caramel si ciocolata amaruie- o prajitura cu doua straturi de crema- o crema de ciocolata si o crema caramel, cu un decor simplu din aveline de crema, ciocolata rasa si un praf de cacao. Blatul este de vanilie, usor insiropat cat sa dea textura prajiturii. Prajitura se prezinta in formatul prajiturilor de […]

Aripioare pane cu nuca de cocos

INGREDIENTE: 700 g aripioare pui, sare,piper boabe, 1 buc morcov, 1 buc patrunjel radacina, 1 catel usturoi, 3-4 oua, faina, 2 pachete nuca cocos, sare,piper macinat, ulei pentru prajit, PREPARARE: Curatam legumele, le taiem in patru. Punem apa rece intr-o oala si adaugam aripioarele curatate si taiate in doua cararora le taiem varful (le putem […]

Aripioare pane cu fulgi de porumb

INGREDIENTE: 700 g aripioare pui, sare,piper boabe, 1 buc morcov, 1 buc patrunjel radacina, 1 catel usturoi, 3-4 oua, faina, 1 pachet fulgi de porumb, sare,piper macinat, ulei pentru prajit, PREPARARE: Curatam legumele, le taiem in patru. Punem apa rece intr-o oala si adaugam aripioarele curatate si taiate in doua cararora le taiem varful (le […]

Urmareste-ne si pe Instagram