Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

An: 2011

Aripioare la cuptor

Ingrediente : 1 kg aripioare pui , 500 gr cartofi , maghiran ,boia dulce , sare, piper, delikat , 2 linguri untura , sau ulei 150 ml , 250 ml supa de carne , 100 ml vin alb sec sau demisec , Preparare : Aripioarele le condimentam cu sare , piper ,boia dulce si maghiran […]

Pilaf de orez

Ingrediente : 300-400 g carne porc (pulpa ), 2 bucati ceapa , 1 ardei gras , 2-3 bucati rosii decojite , 100 ml ulei , 1 cana orez , sare, piper dupa gust , 1 lingurita boia dulce , Preparare : Carnea o portionam bucatele potrivite . Ceapa curatata o taiem marunt ,la fel si […]

Salata de curcan

Ingrediente un piept de curcan 7 cartofi potriviti 6 morcovi un borcan castraveti in otet(6-7 buc) 3 gogosari in otet 6 oua 200ml ulei mustar sare piper Decor 2 gogosari in otet maioneza  Mod de preparare Pieptul de curcan se pune la fiert ,se spumeaza dupa care se adauga morcovii si cartofii intregi.Adugam sare dupa […]

Campania HapiHap- Duelul din bucatarie

Bucataresele Vesele au fost invitate sa participe la … Campania HapiHap – Duelul din bucatarie Acest duel consta intr-un videoclip in care fiecare dintre noi am prezentat o reteta de mancare care poate fi servita cu painea HapiHap. Va invitam sa vizionati acest filmulet, si daca va place ce am prezentat, va rugam sa dati […]

ostropel de iarna

Ostropel de iarna

Ostropel de iarna, ostropel de pui pregatit cu ingredientele la indemana pe timp de iarna. Alte retete cu carne de pasare gasiti in sectiunea Retete cu carne de Pasare. Acest ostropel se pregateste relativ rapid si este foarte bun mai ales servit cu mamaliguta fierbinte. Sunt unii care prefera acest ostropel cu pireu de cartofi, […]

Ciorba de pui cu varza creata

Ingrediente : 500 gr tacamuri pui , 3 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1/2 radacina telina 1 ceapa mica, 1 mana mazare,fasole verde,gulie taiata cubulete, 1 capatana mijlocie de varza creata , 2 linguri bors Magic cu legume, 2-3 linguri ulei 1 lingura unt, leustean, sare Preparare : Carnita de pui o portionam si o punem […]

Tocana de pui

O tocana de pui preparata ca la Bistrita Nasaud de mama soacra … Ingrediente : 1 pui de casa , 100 ml ulei , 6 catei usturoi, 1 morcov, 1 patrunjel, 400 gr smantana, 5 linguri faina, sare dupa gust Preparare : Puiul transat se prajeste pe uleiul incins. Punem apa cat sa acopere puiul […]

Tort crema de zahar ars cu piersici

Ingrediente folosite ptr blat : 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, 1/2 pachet praf de copt, Ingrediente petru crema : 8 oua intregi 1 l lapte 3 plic zahar vanilat 8 linguri zahar 200-300 gr piersici Mai avem nevoie de 8 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita. Mod de […]

Tort de branza cu visine

Ingrediente pentru blat : 500 gr biscuiti simpli, 1 lingura rama , 2 linguri dulceata de caise (sau orice alta dulceata ), Ingrediente pentru crema : 100 ml apa, 4 pachete gelatina de la DR Oetker, 1 kg branza dulce, 100 ml zeama de lamaie, 10 linguri zahar, 2-3 plicuri zahar vanilat, 400 ml frisca, […]

Ciorba din costita de porc

INGREDIENTE 6 buc costita de porc proaspata; 2 cepe; 1 ardei gras rosu; 2 morcovi; 1 buc telina (mica); 3 cartofi potriviti; 3 rosii; 1 lg pasta de tomate; 1 legatura patrunjel; 1 legatura marar; leustean; cimbru; 500 ml bors de putina; sare; MOD DE PREPARARE Bucatile de costita se spala bine si se pun […]

Felii de portocale cu piure de avocado

Ingrediente ptr 4 portii: 4 portocale; 2 avocado; sucul de la o portocala; 2 lg zahar; 1 lg lichior de cirese amare cirese amare   Mod de preparare Se curata de coaja portocalele si se desfac in felii.Aranjatile pe platouri separate si dati-le la frigider. Fructele de avocado se taie pe jumatate si se scoate […]

Chiftelute din piept de fazan in sos de rosii

Ingrediente : 1 piept fazan fiert (putem folosi si piept de pui, curcan ), amestec de legume (mazare, fasole, morcovi, porumb, toate sa fie fierte) 1-2 oua crude , 2 bucati ceapa , 1-2 fire cimbru , 250 ml bulion , 200 ml apa , faina , sare,piper dupa gust , Preparare : Carnea o […]

Clatite umplute cu legume si pastrama

Ingrediente 8 foi clatite; 150 gr amestec mexican de legume congelate; 100 gr pastrama; 500 ml lapte; 50 gr unt; 1 lg faina; 3 lg smantana; 150 gr cascaval; Mod de preparare Amestecul de legume se fierbe la aburi se amesteca cu pastrama taiata cubulete,1 lg smantana 50 gr cascaval,sare si piper Se umplu clatitele […]

Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta

Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta

Acest preparat, Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta, se pregateste la taierea porcului din carne proaspata si Varza murata pusa la butoi din toamna. La noi in familie nu se poate sa nu pregatesti acest fel la Pomana Porcului. Daca nu ai facut Toros inseamna ca nu ai taiat porc, degeaba ai jumari, […]

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas

Avem nevoie de : 300 gr carne de porc (poate sa fie si de vita), 200 gr costita porc afumata (piept de porc sau ciolan afumat ), 2 morcovi, 1 patrunjel, 2 buc ceapa, sare,piper,boia sau crema de gulyas, 4 rosii decojite taiate cubulete, boabe de fasole alba aproximativ 2 cani 2-3 linguri verdeturi la […]

Urmareste-ne si pe Instagram