
Iepure in stil vanatoresc
Daca aveti ocazia sa achizitionati un iepure salbatic, va recomand aceasta reteta de Iepure in stil vanatoresc. Carnea astfel pregatita devine foarte frageda. Vinul ce se potriveste ca o manusa langa acest preparat este un vin rosu, Stil – Feteasca neagra de la Crama Oprisor. Alte retete ce au ca ingredient carnea de iepure gasiti […]

Varza murata pentru iarna- reteta moldoveneasca
Desi pregatesc in fiecare toamna si aceasta varza murata pentru iarna, o reteta moldoveneasca ce o stiu de cand ma stiu, uite ca de fiecare data nu reuseam sa ii scriu reteta. In toamna, mai exact dupa Sf Dumitru, cand asa se spune ca varza e numai buna de pus la murat, am reusit sa […]

Cornulete fragede cu untura
De obicei pregatesc cornulete doar la sarbatorile de iarna, nu stiu sa va spun de ce, poate ca atunci am la indemana untura de porc sau doar ca eu asociez aceste prajiturele cu aceste sarbatori. Cert e ca le fac de fiecare data, sunt nelipsite si noua ne plac foarte mult. Aceasta noua reteta o […]

Pilaf turcesc din bulgur
Prima data am mancat acest pilaf turcesc din bulgur intr-un restaurant, alaturi de niste frigarui de pui si o salata de ceapa rosie. Mi-a placut foarte mult asa ca mi-am zis ca trebuie sa il fac si eu. Am incercat mai multe variante pana am ajuns la o combinatie pe gustul meu. Mi-am dorit ca […]

Tochitura moldoveneasca- reteta traditionala
Cand spui tocitura moldoveneasca imediat te duce gandul la aceasta reteta traditionala din zona Moldovei. O reteta ce se pregateste in special in zilele de iarna, in preajma sarbatorilor cand tot omul isi prepara bunatati traditionale din carne de porc. Tochitura moldoveneasca se face in mai multe moduri. Ea poate fi o friptura facuta din […]

Piept de pui cu sos gorgonzola
Cea mai simpla si rapida mancare este acest Piept de pui cu sos gorgonzola. In doar cateva minute se pregateste, iar pieptul de pui este atat de suculent pe interior si pe exterior bine prajit, crocant. Alaturi de pui merge un Vin rose din gama Maiastru de la Crama Oprisor, care este un vin racoros, […]

Baigli cu nuca si mac la tava
Acest Baigli cu nuca si mac la tava este varianta mai simpla de realizat al cozonacului unguresc Baigli, Bejgli care este rulat asemeni cozonacului. Singura problema si neajuns la unii cand prepara varianta clasica, tip sucitura este ca cozonacul crapa pe laterale sau deasupra din cauza ca este prea strans facuta rularea sau nu a […]

Fursecuri cu ciocolata la Air Fryer
Mai sunt cateva zile si toti cu mic cu mare ne vom bucura de venirea lui Mos Craciun!! Si cum il putem intampina altfel daca nu cu fursecuri si lapte cald asa cum e datina. Asa ca dragilor, daca aveati de gand sa pregatiti fursecuri si nu aveati o reteta rapida va recomand aceste Fursecuri […]

Papanasi cu branza copti in aparatul de vafe
Imi plac papanasi si cu greu as putea sa rezist la o portie de papanasi pufosi si aromati cu multa smantana si dulceata de fructe. Dar dupa cum stiti, papanasii clasici, traditionali, se prajesc in baie de ulei, asa ca incerc sa ii ocolesc cat pot de mult. Insa, din fericire am descoperit ca ii […]

Conserva de carne la borcan
Pe vremuri aceasta Conserva de carne la borcan era foarte des pregatita de catre bunicii nostri, sau mai prajeau carnea si o pastrau in untura, carne la garlita, zicea bunica caci nu erau congelatoare si nu gaseai carne decat cu pile, relatii si alte cele. Dar dintre cele doua metode aceasta este preferata mea. Pentru […]

Cornulete fragede cu nuca
Ce as putea sa va spun despre aceste Cornulete fragede cu nuca? Multe! Mama le pregatea deseori si erau foarte apreciate. Combinatia de nuca, vanilie era si este una dementiala. Mai pot sa va spun ca se pregatesc foarte usor si rapid si ies foarte multe dintr-o portie. Alte retete cu cornulete gasiti si in […]

Pulpa de rata la sous vide
Nu pot sa zic decat ca aceasta Pulpa de rata la sous vide a fost delicioasa si cu siguranta de Craciun va fi din nou pe masa noastra. Carnea a fost frageda de ti se topea in gura, iar Merlot-ul din gama Maiastru de la Crama Oprisor a fost perfect langa acest preparat. Vin rubiniu […]

Pui picant la air fryer
Foarte simplu se pregateste acest Pui picant la air fryer. Mai ales cu aceasta Friteuza dubla cu aer cald Heinner OvenFry Cook HAFO-M11BK1700, 1550-1850W, capacitate 11L, panou de comanda electronic, 10 programe presetate, timp maxim de preparare: 90 min, fereastra supraveghere si lumina interioara, gatitul este o placere. In cosul friteuzei am preparat garnitura, si […]

Gofre pentru micul dejun
Aceste Gofre pentru micul dejun sunt perfecte pentru diminetile in care vrem sa pregatim ceva rapid, gustos dar si satios. Se pot pune la pachet la scoala, sau servici.Prefer varianta sarata in compozitia careia putem pune cam orice ingrediente, ceapa, ardei, sunca, cascaval iar alaturi putem servi un ceai cald pregatit din plante, prefer ceaiul […]

Sarmalute cu varza si carne de rata
Incerc sa patrund in atmosfera de sarbatoare, asa ca azi, de Ziua Nationala a Romaniei, nu puteam decat sa va propun o reteta ce se pregateste in orice casa de roman pe langa fasolea cu ciolan sau vestitii mici. Desi anul acesta nu mai are aceiasi stralucire, lumea e impartita si debusolata, sper totusi ca […]