Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Prajitura cu zmeura si crema de urda

Prajitura cu zmeura si crema de urda

 Prajitura cu zmeura si crema de urda. Cea mai buna prajitura cu zmeura. Tarta cu zmeura si crema de urda. Prajituri cu fructe si urda. Prajituri de casa. Cele mai bune prajituri. Prajitura cu zmeura si crema de urda-INGREDIENTE Blat: 4 oua, 150 gr zahar brun, 3 linguri apa fierbinte, 200 gr faina, 1 lg […]

Dulceata de zarzare

Dulceata de zarzare In sfarsit a sosit vremea zarzarelor !!! pentru cei ce nu stiu ce sunt zarzarele va pot spune ca sunt un fel de caise mai mici cu un gust mai acrisor .Numai bune pentru o dulceata delicioasa!! Dulceata de zarzare INGREDIENTE 1 kg zarzare 1kg zahar cu pectina MOD DE PREPARARE: Zarzarele […]

Prajitura pufoasa cu visine si cirese

  Prajitura pufoasa cu visine si cirese Prajitura pufoasa cu visine si cirese este una din prajiturile rapide, specifice verii. Prajitura pufoasa poate fi facuta cu fructe de sezon, visine, cirese, caise, prune, piersici. Prajitura pufoasa cu visine si cirese, este o combinatie reusita, ciresele dulci si visinele usor acrisoare fac sa fie o prajitura […]

Tort cu crema de ciocolata si frisca

Tort cu crema de ciocolata si frisca

Tort cu crema de ciocolata si frisca, tort de casa. Reteta tort de casa cu crema de ciocolata si frisca. Cel mai bun tort cu crema de ciocolata si frisca Tort cu crema de ciocolata si frisca-INGREDIENTE Blat: 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta de vanilie Crema: 400 ml […]

Terina de fructe

Ingrediente Stratul 1 400 gr cirese negre fara samburi 7 lg zahar 4 lg smantana 12% grasime 150 ml apa 1 plic gelatina 1 lgt zahar vanilat bourbon Stratul 2 400 gr caise fara samburi 7 lg zahar 4 lg smantana 12% grasime 150 ml apa 1 plic gelatina 1 lgt zahar vanilat bourbon Stratul […]

Prajitura cu cocos si bezea

Blat: 5 galbenusuri, 180g zahar, 1 plic zahar vaniliat, 200g faina, un plic praf de copt, 10 linguri apa, Crema: 200g margarina Rama sau unt 82%grasime, 350ml lapte, 100g nuca de cocos, 1 lingura amidon alimentar, esenta de rom, Glazura: 5 albusuri, 200g zahar, nuca de cocos, aschii de ciocolata alba, MOD DE PREPARARE: Galbenusurile […]

Chiftele marinate din soia

INGREDIENTE CHIFTELE : 300 gr Soia granule, 120 gr faina alba, 1 bucata ceapa, 50 ml apa minerala, 50 ml ulei, sare, piper macinat, INGREDIENTE SOS: 250-300 ml bulion, 150 ml apa, 1 lingura faina, patrunjel verde, 1 bucata ceapa, sare,piper,zahar (optional), Preparare : Punem granulele de soia la fiert in apa cu sare timp […]

Mini Eclere Rapide

INGREDIENTE COJI ERCLER: 1 cana de ulei 2 cani faina, 2 cani apa, 12 – 13 oua , un praf de sare, INGREDIENTE CREMA: 1 cutie crema Cremsnit de la Dr . Oetker, 250 ml frisca , DECOR: 1 tabla ciocolata amaruie , 3-4 linguri frisca, PREPARARE: Se fierbe apa cu uleiul si sarea ,se […]

Ciorba de gasca cu legume

Ciorba de gasca cu legume

Ciorba de gasca cu legume.Cum se prepara ciorba din carne de gasca. Ciorba acrita cu bors de putina. Cea mai buna ciorba din carne de gasca crescuta la tara. Ciorba de gasca cu legume-INGREDIENTE 4 buc carne de gasca, 2 cepe rosii, un ardei gras, un ardei capia, un morcov, 2 rosii, 150 gr fasole […]

Inghetata cu cirese amare

INGREDIENTE: 400 ml frisca 300 gr cirese amare fara samburi 2 oua 1/2 baton vanilie 250 gr zahar brun MOD DE PREPARARE: Ouale impreuna cu 150 gr zahar si jumatate de baton de vanilie se tin pe foc amestecand continuu pana incepe sa se spumeze.Se da deoparte la racorit .Ciresele cu zaharul se fierbe in […]

Tarta picanta cu dovlecei

INGREDIENTE: ALUAT: 225 gr faina, 1 ou, 100 gr unt, un varf cutit sare, UMPLUTURA: 500 gr dovlecei, 200 gr Nutriday Sana, 300 gr jambon, 2 oua, ardei gras rosu, piper macinat, nucsoara rasa, cimbru proaspat, ulei de masline, MOD DE PREPARARE: Se face un aluat fraged din faina,unt,ou si un pic de sare se […]

Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott)

Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott) INGREDIENTE  50 gr rama, 125 gr faina, 125 ml apa, 3 oua intregi, 1 praf sare, INGREDIENTE UMPLUTURA: frunze patrunjel verde, 300 gr branza vaci dulce, 150 g unt (sau margarina Rama) 1 buc ceapa mijlocie 1 lingurita boia dulce(sau iute) sare, piper alb, 1 lingurita chimen macinat, […]

Gogosi cu Piersici si Branza

  Gogosi cu Piersici si Branza INGREDIENTE GOGOSI: 50 gr rama, 125 gr faina, 125 ml apa, 3 oua intregi, 1 praf sare, INGREDIENTE UMPLUTURA: frunze patrunjel verde, 300 gr branza vaci dulce, 2-3 linguri smantana, 2 linguri zeama de lamaie, piersici sare, piper alb PREPARARE: Se pune la fiert 125 ml apa impreuna cu […]

Sorbet de pepene galben

INGREDIENTE un pepene galben 3 lg miere albine 3 albusuri 5 lg zahar MOD DE PREPARARE Pepenele se curata de coaja si se face pasta cu ajutorul robotului.Albusurile se bat spuma cu zaharul.Se amesteca pasta cu mierea de albine apoi se incorporeaza si albusurile batute.Se introduce la congelator ,amestecandu-se in ei din cand in cand.Inainte […]

Dovlecel Pane cu bere

INGREDIENTE:2 buc dovlecei cruzi,2 oua,faina,200 ml bere,sare, piper,1/4 lingurita praf de copt,ulei pentru prajit, PREPARARE:Dovleceii ii curatam de coaja . Taiem felii mai grosute si le condimentam cu sare lasandu-le sa stea asa circa 30 minute . Stoarcem apa lasata de dovlecei si preparam panirul pentru ei .Intr-un vas punem 200 ml bere , 2 […]

Urmareste-ne si pe Instagram