Rulada de carne cu sunca si castraveti
Oricand aceasta Rulada de carne cu sunca si castraveti poate fi un fel principal care sa impresioneze musafirii, atat prin aspect cat si prin multitudinea de gusturi imbinate in aceasta rulada. Si daca alaturi servim si un vin pe masura, un Maiastru Cabernet Sauvignon, de la Crama Oprisor vom fi gazdele perfecte. Pot sa va […]
Carnati din carne de pasare
Anul acesta m-am hotarat ca pentru masa de Craciun pe langa traditionalii carnati din carne de porc sa pregatesc si carnati din carne de pasare. Avem in site mai multe retete de carnati insa toti din carne de porc sau amestec, afumati sau proaspeti, cu umplutura tocata la masina sau de mana. Astfel am vrut […]
Cosulete din foietaj cu pere posate
Daca va ganditi ca pe masa de sarbatoare sa puneti un desert mai deosebit alaturi de care sa serviti si un pahar cu vin, atunci aceste cosulete din foietaj cu pere posate in vin sunt alegerea perfecta. Vinul ce vi-l recomand pentru acest desert este Maiastru Muscat Ottonel de la Crama Oprisor, un vin relaxant, […]
Haios cu untura – Haios fals
In caietul mamei aveam scrisa si aceasta reteta de Haios cu untura – Haios fals, dar avand osanza in fiecare an nu m-am gandit sa le incerc pana acum cand foarte multi dintre voi ati intrebat daca haiosele se pot prepara si cu untura. Da, se pot pregati, desi cu siguranta nu vor avea acelasi […]
Nugetts de pui la friteuza cu aer cald
Nepoteilor mei le plac foarte mult acesti Nugetts de pui la friteuza cu aer cald asa ca ii prepar mai mereu cand vin la mine. Prefer sa ii pregatesc eu decat sa cumparam de la magazine…. Si unde mai pui ca se pregatesc foarte repede si in doar 20 de minute se coc in friteuza […]
Cosulete cu bezea si nuca
De foarte multa vreme am avut in plan sa fac aceste Cosulete cu bezea si nuca, acum a venit si randul lor. Pe vremuri erau foarte la moda aceste cosulete si la fiecare nunta sau botez se gaseau pe mese, dar si la Craciun mama mereu le pregatea si tare bune mai erau. Alte prajiturele […]
Antricot de vita la tigaie
Pentru un pranz sau cina rapida si delicioasa va propunem aceasta reteta cu Antricot de vita la tigaie.Se pregateste foarte repede si cu doar cateva ingrediente simple. Dupa acest antricot merge de minune un vin bun, va recomand un vin rosu, demisec de la Crama Oprisor, si anume un Maiastru Feteasca Neagra care este un […]
Rasol de porc cu hrean
Cand zic rasol de porc cu hrean gandul ma duce la atmosfera din preajma sarbatorilor de iarna, cand in gospodaria parintilor mei era mare verva fiindca se pregateau bunatati din carne de porc. Rasolul este printre mancarurile cele mai simple, dar si gustoase, se face foarte usor fiindca pur si simplu se pun la fiert […]
Aperitive cu carne tocata in foietaj
Heinner ne-a facut surpriza cu o masina de tocat carne care acum este chiar de un mare folos avand in vedere ca vine perioada de preparat carnati, caltabosi. Asa ca am incercat aparatul pregatind aceasta reteta cu Aperitive cu carne tocata in foietaj. Sunt foarte multumita de masina de tocat carne. Aceasta Masina de tocat […]
Fajitas de pui la Air Fryer
Fajitas de pui fraged si aromat pregatit la Air Fryer- o reteta din bucataria mexicana, perfecta pentru cina sau pranz, atunci cand timpul nu iti permite sa stai mult in bucatarie. Partenerii nostri Heinner Electrocasnice ne-a trimis spre testare o noua friteuza cu aer cald, de ceva vreme ne bucuram de aceste produse si suntem […]
Paella cu fructe de mare
Daca va plac fructele de mare atunci aceasta Paella cu fructe de mare este recomandarea noastra pentru voi. In aceasta perioada este postul Craciunului pentru crestinii ortodocsi, post cu multe dezlegari la peste, moment prielnic de a o pregati si savura alaturi de cei dragi. Desi la prima vedere ati zice ca e complicat de […]
Coaste de porc in sos BBQ
De maine incepe postul Craciunului, asa ca azi va ispitesc cu cele mai fragede si bune coaste de porc in sos BBQ pe care le-am mancat eu vreodata. Ce-i drept, cam ocolesc carnea de porc, insa de data asta chiar nu m-am putut abtine, au iesit prea bune ca sa nu ma infrupt din ele. […]
Pastrama de oaie cu mamaliguta
Mai zilele trecute eram in pana de idei cu ce sa pregtesc. Am fost pe la magazine si am gasit pastrama de oaie la un pret super bun. Nu am stat pe ganduri si am luat o bucata si am pregatit pentru pranz aceasta reteta de Pastrama de oaie cu mamaliguta.Alaturi am servit un vin […]
Tocana de miel in stil grecesc
Aceasta tocana de miel in stil grecesc este perfecta pentru o zi racoroasa de noiembrie. Pe langa carnea frageda si aromata de miel, contine si ingrediente mediteraneene de la prietenii nostri Mediteranea Gourmet ce fac ca aceasta mancare sa aiba o prospetime si aroma aparte. Fiindca la final carnea trebuie sa devina atat de frageda […]
Feta in foi de placinta cu miere
Imi place mult combinatia de dulce si sarat, iar aceasta reteta de feta in foi de placinta cu miere o aveam in plan de ceva vreme.Este o reteta cu influiente grecesti si mi s-a parut alegerea perfecta atunci cand prietenii de la Mediteranea Gourmet ne-au propus sa folosim produsele lor in retetele noastre. Pentru aceasta […]