
Prajitura cu Mere Rapida
Ingrediente : 500 g biscuiţi 1 kg mere 100 g zahăr 1 linguriţă scortişoară 2 plicuri budincă vanilie 300 ml apă 200 g ciocolată menaj Preparare : Într-o tavă aşezam un rând de biscuiţi. Merele se rad pe răzătoarea mare, adăugăm zahărul cu scorţişoara si amestecăm . Budincile le dizolvăm în 300 ml apă rece […]

Tort de clatite
Aceasta reteta este cea de-a treia din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri. Intrati cu noi pe Prajituria.ro si veti descoperi o lume magica . Ingrediente ptr.compozitie clatite: -12 linguri faina -15 gr drojdie proaspata -zahar vanilat (2 plicuri) -zahar 4 linguri -3 oua intregi -coaja de la o jumatate de lamaie […]

Iepure cu masline
Acest preparat, Iepure cu masline, se poate pregati atat din iepure de casa cat si din iepure slabatic. Daca este iepure salbatic va recomand sa tineti pentru macar 12 ore carnea in bait cald care va fragezi carnea. Pentru iepurele domestic este suficient a se tine in bait 2-3 ore. Alte retete cu iepure gasiti […]

Tort cu fructe, ness si ciocolata
Ingrediente Blat 9 oua 9 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao o esenta rom Stratul 1 300 gr zahar 5 mere 5 pere 1/2 plic gelatina esenta rom Crema 400 ml frisca 3 lg ness 5 galbenusuri 250 gr mascarpone 200 gr zahar 100 gr ciocolata amaruie esenta de vanilie 1/2 plic gelatina […]

Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs
Aceasta reteta de Cozonac Pufos Umplut – Foszlos Fonott Kalacs este cea de-a doua din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri. Este un cozonac deosebit de pufos cu crema de cacao. Dca inca nu ati incercat acest cozonac anul acesta sa nu il ratati. Cei care l-au pregatit au fost foarte multumiti […]

La Multi Ani !!! Lory
O zi din an este a ta. Si pentru ca e a ta este cea mai frumoasa zi a anului… Sa te bucuri de ea impreuna cu cei apropiati. La multi ani! …prietena draga . Iti multumesc ca esti alaturi de mine zi de zi si ma sustii in aceste clipe . Iti multumesc ca […]

Tort Elegance- Concurs
Aceasta reteta este prima din Top 10 – Cele mai bune retete de prajituri. Ingredientul de baza pentru crema acestui tort este margarina Rama Maestro .Inainte de a descoperi margarina Rama Maestro aveam foarte mari probleme atunci cand o preparam.Daca nu scoteam toata apa din unt riscam sa obtin o crema „taiata”. De cate ori […]

Top 10 cele mai bune retete de prajituri
Am acceptat provocare din partea RAMA de a alege 10 retete de prajituri din blogul nostru pe care le vom reface folosind margarina Rama. Intrati cu noi in lumea povestilor de pe prajituria.ro 1) Tort Elegance 2) Cozonac pufos umplut 3) Tort de clatite 4) Rafaello rapid 5) Kiss kurtos-Colacei unguresti 6) Bombite din piscot 7) […]

Prajitura cu ness
Prajitura cu ness Imi cer mii de scuze ca v-am lasat sa asteptati atat de mult timp reteta acestei prajituri. Este foarte usor de facut si se aseamana foarte bine cuPrajitura cu lamaie ca tehnica. Ingrediente foi 9 oua 9 lg zahar 9 lg faina esenta de vanilie crema 400 gr frisca 125 gr mascarpone 5 […]

Prajitura Vienetta
Prajitura Vienetta , o delicioasa prajitura cu foi fragede cu nuca macinata, umplute cu o crema fina de vanilie si o glazura crocanta din zahar ars. Va recomand sa incercati -Prajitura Vienetta!! Ingrediente foi: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri apa 6 linguri nuca macinata 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt Ingrediente […]

Tort cu nuca
Tort cu nuca Blat 8 oua 8 lg zahar 4 lg apa 6 lg faina 2 lg cacao 4 lg nuca macinata esenta de rom Crema 1 2 galbenusuri 100gr zahar 125 gr baranza mascarpone 100 gr nuca prajita macinata 200 ml frisca 2 lg ness 1/2 plic gelatina Crema 2 2 galbenusuri 100gr zahar […]

Prajitura cu lamaie
Ingrediente Foi 9 oua 9 lg faina 9 lg zahar esenta de vanilie Crema 400 ml frisca 5 galbenusuri 125 gr mascarpone 200 gr zahar o lamaie esenta vanilie un plic gelatina Decor nucade cocos Mod de preparare Foi Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta […]

Rulada Dots- Turo Rudi
Ingrediente aluat: 400 gr faina 240 gr unt (margarina) 2 lingurite bicarbonat de sodiu 2 linguri zahar praf 2 linguri cacao 2 galbenusuri ou 200 ml smantana Ingrediente crema : 1 kg branza dulce 8 galbenusuri 400 gr zahar pudra 6 linguri gris 2 plicuri zahar vanilat Coaja razuita de la 1 lamaie 200 gr […]

Cornuri cu diferite umpluturi
Aluat: 1 kg faina 300 ml lapte 50 gr drojdie 150 gr zahar 3 oua 200 ml ulei 1 pachet praf de copt sare Umplutura de mac Umplutura de alune Umplutura de ciocolata si migdale Din lapte, drojdie, 50gr zahar si 4 lg de faina am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, […]

Prajitura cu mascarpone si pasta de pere
Ingrediente 300 g piscoturi de sampanie 250 g pasta de pere 250 g mascarpone un borcan(800g) de compot pere 400 g marmelada de coarne 500 ml frisca esenta de vanile un plic gelatina -10 g Mod de preparare Frisca se bate spuma. Separat amestecam pasta de pere cu branza mascarpone, gelatina dizolvata la bain marine in putina […]