
Un Ultim Omagiu
Noaptea s-a lăsat peste sufletele noastre, durerea adâncă ne-a îngheţat lacrimile pe obraji. Niciodată nu va mai fi la fel. Ne va lipsi bunătatea, blândeţea şi iubirea pe care ne-a dăruit-o necondiţionat. Dumnezeu să fie alături de sufletul tău bun în lungul drum al veşniciei, iar lumina dragostei noastre să-ţi lumineze calea. Nu te vom […]

Muffins cu portocale
Muffins cu portocale Muffins cu portocale, o reteta extrem de usoara din care obtinem muffins pufoasi si aromati pe care i-am decorat cu gratar de ciocolata alba. Va recomand sa incercati reteta de muffins cu portocale Muffins cu portocale Ingrediente 125gr unt sucul de la jumatate de portocala 1 pliculet de Finesse orange(eu am folosit […]

Preparare lipie- video
Preparare lipie- video Am realizat si acest filmulet pentru a va prezenta cum preparam noi lipia. Speram sa va fie de folos atat reteta cat formatul video al prepararii lipiilor. Preparare lipie- video -ingrediente Ingrediente Lipie 700g faina, drojdie proaspata cat o nuca(25g), o lingurita de zahar, o cescuta de ulei lapte sau apa cat […]

Fasole la oala de lut- Zalai Babos
Ingrediente : 400 gr fasole uscata alba 4 pulpe gasca (eu am folosit o jumatate de cocos ) 5-6 catei usturoi 2 buc. ceapa rosie 6 linguri untura de gasca ( sau 150 ml ulei) sare , piper , 1 lingurita boia, 1/2 lingurita cimbru Preparare : Fasolea o punem de cu seara la inmuiat […]

Mancare de pui cu mazare
In mod normal altfel pregateam aceasta Mancare de pui cu mazare, reteta pe care o stiu de la mama mea fiind cu totul altfel. La servici am vorbit despre ce gatim fiecare si o colega a amintit aceasta reteta cu mazare. Am incercat-o si eu dupa cum se vede este delicioasa. Daca aveti pui de […]

Supa Cosasului- Kaszasleves
Ingrediente: 400 gr afumatura ( costite, ciolan, carnati , ce aveti la indemana ) 1 lingura faina 2 linguri ulei 1 lingurita boia 1 lingura hrean cu otet(de la borcan) 4 cartofi medii 2 galbenusuri ou 400 gr smantana 1 lingura zeama de lamaie sare dupa gust Preparare : Carnea afumata ,( in cazul meu […]

Pireu de Castane Fals- Gesztenyekrem Babbol
Ingrediente: 300 gr fasole uscata pestrita(tarcata) 200 gr zahar 30 ml apa 1 plic zahar vanilat (sau 2 plicuri dupa preferinta) 3 linguri esenta rom (2 linguri Rom) Preparare : Fasolea se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se pune la fiert in apa rece curata. Cand fasolea e […]

Tort diplomat cu piersici
blat 6 oua 6 lg zahar 6lg faina esenta vanilie crema 3 oua 200gr zahar 500ml frisca 2 pl gelatina zahar vanilat piersici din compot sirop 200gr zahar 200 ml apa razatura de lamaie decor frisca flori din lapte praf se prepara o compozitia de blat obisnuita si se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce […]

Langose cu cartofi- Krumplis Langos
Multi au auzit si mancat aceste Langose in Baile Felix si au fost foarte incatati de aceste placinte. Iata acum in cele ce urmeaza va prezentam reteta lor. Va garantam ca sunt mai bune decat cele pe care le-ati mancat in diferite statiuni si puteti cu curaj sa le incercati la voi acasa. Din cantitatile […]

Prajitura cu mere Finlandeza
Ce pot sa va zic despre aceasta Prajitura cu mere Finlandeza? Se prepara usor este foarte buna si o recomand cu mare drag sa o incercati! Va recomandam si alte retete de prajituri cu mere clasice, cu aluat fraged usor de preparat. Dati clic pe titlul din imagini pentru a accesa reteta dorita! Prajitura cu […]

Sive de Caprioara (Civet )
Ingrediente : 1 kg carne caprioara 300 gr ciuperci 300 gr arpagic 150 gr kaizer (costita afumata ) 100 ml vin demisec 30 ml coniac ulei 30 ml bulion 1 ceapa 1 foaie dafin 1 morcov 1/2 telina 1/4 lingurita cimbru 5-6 catei usturoi sare, piper macinat 1 lingura faina Preparare : Carnea de caprioara […]

Prajitura cu Mere si Crema
Ingrediente : 2-2,5 kg mere 50 gr rama 150 gr zahar amestecat cu 1 lingurita scortisoara 8 oua 8 linguri faina 8 linguri zahar 1/2 plic praf de copt 1 mana nuca taiata 50 gr stafide Necesare pentru crema : 2 plicuri budinca vanile 400 ml lapte 8 linguri zahar 3 oua 250 gr rama […]

Rulada cu crema de cacao
Foi 10 oua 10 lg zahar 10 lg faina esenta vanilie crema 2 oua 200gr zahar 250gr unt 2 lg apa 50gr cacao esenta rom glazura 150 gr ciocolata 75 ml frisca lichida 25 gr unt decor frisca 200ml ciocolata alba Ouale se separa. Albusurile se bat cu 5 lg de zahar iar galbenusurile […]

Tort ,,Gaby”
Tort ,,Gaby „ Blat 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema 4 oua 400 gr zahar 500 gr margarina rama sau unt 82% grasime 100 gr cacao 4 lg apa rece 2 fiole esenta rom Sirop 300gr zahar 300ml apa razatura de lamaie esenta rom Glazura 300 gr […]