Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Chiftelute in sos

Chiftelute in sos

O reteta delicioasa de chiftelute in sos bechamel care cu siguranta va fi pe placul vostru. Alaturi am servit si un pahar cu vin Caloian Rose de la Crama Oprisor. Poate va intereseaza si alte retete cu chiftelute. Va recomandam urmatoarele retete de chiftelute : chiftelute marinate, chiftelute cu ceapa si ardei iute, chiftele cu […]

Pui cu ardei si maghiran

Reteta de pui cu ardei si maghiran este numai buna de pregatit pentru o cina in familie. Pe langa asta v-as mai recomanda si un pui la cuptor sau cocos in vin-coq au vin .  La o asa bunatate de mancare neaparat merge si un pahar cu vin …si cel mai potrivit vin e un Caloian […]

fasole scazuta cu afumatura

Fasole scazuta cu afumatura

Nimic nu se compara cu o fasole scazuta cu afumatura si un blid plin cu muraturi asortate din care sa nu lipseasca harbuzul (pepenele rosu )  si patlagelele parguite  !! Fasole scazuta cu afumatura-Ingrediente 350 g fasole uscata un morcov o ceapa un pastarnac 1 lg pasta de tomate sare piper o legatura de patrunjel […]

Sfantul Ioan de la Crama Oprisor

Sfantul Ioan de la Crama Oprisor

”  Sfantul Ioan de la Crama Oprisor e un vin rosu, sec, care aparent te face sa crezi ca ai de-a face cu un vin greu, serios. Totusi, deschide note de fructe rosii, cacao si o catifelare tandra cu un final calduros. Face parte din gama „Cupola Sanctis„, este  un vin de autor, si a […]

Cozonac cu scortisoara si nuca

Cozonac cu scortisoara si nuca

Acest cozonac are un gust unic . Cozonac cu scortisoara si nuca, unii il prepara cu scortisoara, zahar si stafide , altii il prepara doar cu zahar si scortisoara, altii, cum am procedat si eu l-am preparat cu scortisoara, zahar si nuca. Indiferent de varianta umpluturii pe care o alegeti acest cozonac fraged va ramane […]

Bulgari de cartofi umpluti

Bulgari de cartofi umpluti

Acesti bulgari de cartofi umpluti sunt un fel specific bucatariei maghiare cu care sunt atat de obisnuita traind in imediata lor vecinatate. O gramada de retete specifice bucatariei lor le preparam zi de zi in zona in care traiesc. Imbinam de multe ori bucataria romaneasca cu cea maghiara, felurile rezultate fiind deosebite. De data aceasta am […]

Cozonac bicolor cu rahat

Cozonac bicolor cu rahat

Ingredientele enumerate la acest Cozonac bicolor cu rahat va sunt suficiente pentru 2 sucituri de cozonac. Este foarte aspectuoasa si arata foarte bine pe masa la orice ocazie. Cozonacul umplut cu rahat este unul din cozonacii preferati de noi. Sper ca aceasta reteta sa fie si pe placul vostru. O sugestie as face daca imi […]

Escalop de vitel cu garnitura de cartofi si spanac

Nu pregatesc  des mancaruri cu  carne de vitel, vita fiindca ai mei nu o prea iubesc. Dar fiindca am primit o bucata de carne de vitel atat de frageda am hotarat sa fac escalop de vitel , si nu am gresit . A avut mare succes reteta de escalop de vitel . Langa el am […]

Chec cu iaurt si ciocolata

Chec cu iaurt si ciocolata

Cum nu pot sta o clipa linistita mi-am gasit de lucru stand si rasfoind o carticica cu diverse retete culinare. Mi-a cazut cu tronc acest chec cu iaurt. Reteta originala a chechului era coapta in forma de chec sau cozonac si pudrata cu zahar. Am vrut sa fac ceva mai deosebit pentru Revelion si iata […]

Peste umplut la cuptor

Peste umplut la cuptor

La cumpana dintre Ani din meniul de Revelion, nu se poate sa nu servim peste chiar daca luam doar o imbucatura. La noi este nelipsit pestele in noaptea dintre Ani deoarece se spune in popor ca trebuie sa mananci peste ca sa progresezi in anul ce vine. Asa cum pestele inoata si aluneca lin prin […]

Rulada aperitiv cu legume

Rulada aperitiv cu legume

Va prezentam si azi o rulada aperitiv festiva usor de preparat ce ar sta foarte bine pe masa de Revelion sau Craciun impresionand atat prin aspect cat si prin gust musafirii sau familia. Rulada este usor de preparat ingredientele se gasesc la indemana oricui si este de efect. Suntem sigure ca rulada va fi pe […]

Prajitura cu foi si crema de cacao cu rom

De sarbatori la mare cautare sunt retetele de prajituri cu foi si crema . Pentru ca ai mei  iubesc prajiturile cu foi si crema am inventat o noua reteta de prajitura cu foi si crema de cacao  pornind de la reteta de Prajitura Delicia. Prajitura cu foi si crema de cacao si rom a avut […]

Bezele umplute

Bezele umplute

Toata lumea stie de bezele… Nu stiu cati dintre voi stiti si de aceste bezele umplute cu crema care sunt deosebite . Ori de cate ori imi raman albusuri in plus nu le arunc ci prefer sa fac repede cateva bezele pe care apoi le umplu cu crema de ciocolata. Va recomandam si reteta Prajitura […]

Prajitura Delicioasa de Ardeal

Prajitura Delicioasa de Ardeal

O prajitura de casa, simpla facuta la repezeala anul trecut pe aceasta vreme a devenit preferata musafirilor si a noastra . Reteta nu este al unei prajituri anume este o prajitura improvizata la moment, dar care s-a dovedit a fi  foarte apreciata. Ca orice prajitura si aceasta avea nevoie de un nume si cand am […]

Covrigei cu cascaval

Covrigei cu cascaval

Ingrediente: 400 g faina 250 g unt( sau 200 g untura) 1 plic praf de copt 2 lingurite sare 200 g cascaval 3-4 linguri smantana cascaval pentru presarat deasupra un ou pentru uns covrigeii Mod de preparare: Faina cu untul se amesteca, se adauga praful de copt, cascavalul ras si sarea. Se framanta, se adauga […]

Urmareste-ne si pe Instagram